Автор Тема: Най-точни аспекти  (Прочетена 34057 пъти)

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
Re: Най-точни аспекти
« Отговор #75 -: Април 25, 2014, 01:53:07 pm »
При мен най-точни са опозицията между Луна и Меркурий - по оста Козирог-Рак (0.33 гр) - Ами разсъждение и емоция не може да вървят заедно с мен, или е едното или е другото. Няма оттърване от това, никога не се срещат.  :012: :012:

Съвпадът на Марс и Венера също е доста точен - на 1гр. Казват, че трябва да дава магнетични хора, но не съм забелязала такова нещо. Но понже Марсът ми си среща Венерата, в повечето случаи съм си смодостатъчна, вместо да търся Марс или Венера навън в някой друг човек.  :)

Happy58

• Гост
« Отговор #76 -: Април 25, 2014, 02:06:09 pm »
При мен най-точен е съвпада на Венера и Плутон, Дева, 3 дом - 12 минути, след това идва този съвпад в секстил към Асцендента (ако се брои) - пак около 10 минути. И между тях, в полусекстил е Марс - на минус 3-5 минутки. По-нататък имам още точни, ама вече минават един градус.
Венера и Плутон са диспозитори на СЛВ и ЮЛВ - и май цял живот все около това се въртя, в превес на ЮЛВ, но без участието на 3 дом, повечко е по самата Венера.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #77 -: Април 25, 2014, 02:12:06 pm »
Да, Рени, следващият аспект по точност е секстил Слънце/Нептун (секстила Нептун/Плутон не го броя, че е поколенчески). Нептун е в 11-ти.

Лили, при мен е обратната ситуация в аспекта между Слънце и Сатурн - Слънцето е есенциално слабо, Сатурн е есенциално силен. Аз също като теб се задоволявах само с вътрешно признание, но знам ли, ъгловото Слънце взе да взима връх и ми се иска повече. Макар че се съмнявам във всяко ласкателство и гледам подозрително на такива прояви, от време на време да ми погалят егото - не виждам нищо лошо в това. ;D Умереност във всичко - мисля, че това е от редките благоприятни проявления на Сатурн.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #78 -: Април 25, 2014, 02:12:43 pm »
Диана,този квадрат отразява ли при теб отношението ти към партньорствата,партньорите "повтарят " ли,носят ли тази характеристика и с този същия ли  аспект   участваш в тях? Професията ти също така, носи ли оттенък от него ? Винаги ли усещаш напрежение или дискомфорт ,когато си в обкръжение на хора ,които обичат да се налагат и/или демонстрират власт ,контрол ,чрез проектиране на вина ?

Не, Рени, отговорът ми е не и на трите въпроса.

Имала съм плутонови връзки негде отдавна в началото, но всъщност аз си бях основният източник на драмите - ей така, да ми е интересно и дълбоко. Сегашната ми няма нищо плутоново в себе си, той е с асц. Водолей, и затъмнени светила срещу моите Луна/Венера в скорпион, но си е преди всичко и най-вече ТелИ. :engel016:

Работя с властни/овластени хора, но няма колизии. Аз самата съм ужасно авторитарна всъщност, но от екипа ми не се оплакват - от друга страна, знам ли, може да не смеят да си кажат :017:.

Късметлия съм в това отношение, винаги съм работила с хора, на които мога да се опра на 1000%, като разбира се, във всеки един момент мога да покрия на 1000% задачите на всеки от екипа си - в бизнеса не се търпи празно и нещата трябва да се случват на секундата - кой ги е свършил няма значение. Така че делегирането и доверието са от ключово значение, както и всеки да информира всички за всичко. Подмолни игрички не се търпят, защото срутват целия проект и най-вече играча - на секундата. Интриги - съвсем не се търпят, на който не може да работи това, за което му се плаща, му се намира работата, за която става, срещу парите, които заслужава. Но и в 99% от кариерата ми досега сама съм си избирала и подчинените, и шефовете. Пък шефовете ми са страшни екземпляри - двукраки учебници във всякакъв смисъл  - и професионален, и емоционален, и психологически, и всякакъв.

Ако е до Слънцето - най-близкият му мажорен аспект пак е със Сатурн/Плутон (съвпад Плутон - под 3 градуса), но разходящ.

Ако вкараме примерно и 150 градусовите тогава имам точен (под грасус) аспект с ретроМарс в Телец.
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #79 -: Април 25, 2014, 02:20:25 pm »
Макар че се съмнявам във всяко ласкателство и гледам подозрително на такива прояви, от време на време да ми погалят егото - не виждам нищо лошо в това. ;D Умереност във всичко - мисля, че това е от редките благоприятни проявления на Сатурн.

Мира, и аз не обичам ласкателства и се отнасям подозрително към комплиментите.

При мен ситуацията е малко по-различна - цял живот разни хора се се опитвали да ми докажат, че не се справям там, където показвам наистина добри резултати и там,  където съм по-добра. А по принцип не съм човек, който се радва да привлича завист в някаква форма. С течение на времето изградих стабилен гард и вече никой гък не може да ми каже, сега най-много да тръгнат да се правят, че ме игнорират, но да дискредитират вече не смеят.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #80 -: Април 25, 2014, 02:28:53 pm »
Това е много неприятно - да омаловажават труда ти, способностите ти, усилията ти. До скоро не познавах тази отрова, но започна да се случва и с мен. Един арогантен човек от работата ми се опитва да ми вмени, че не ставам. Нямам намерение да му се давам. Самият факт, че той влага толкова усилия, за да плете интриги срещу мен, е показателен. Завистници винаги ще се намерят, колкото и да се опитваш да не ги привличаш или изобщо за не опитваш нищо, нито да мислиш за тях. Чудя се откъде хората намират толкова свободно време, че да се занимават с чуждите воли и неволи.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #81 -: Април 25, 2014, 02:39:07 pm »
Това е много неприятно - да омаловажават труда ти, способностите ти, усилията ти.

В интерес на истината цял живот това е "сянката", която най-често срещам. Но е свързано с ранното ми детство и възпитание - и в семейната среда, и в училище. А хората и обстоятелствата във вече зрелия ми живот го отразяват като с магическо огледало.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #82 -: Април 25, 2014, 02:41:21 pm »
Чудя се откъде хората намират толкова свободно време, че да се занимават с чуждите воли и неволи.

Ей затуй при нас се получава - малко хора+много работа+отворени врати. Някой по-скорпионест направо би ни осъдил за увреждаща здравето и психиката работна среда. Между другото имахме за кратко един такъв много private&secretive скорпион. Напусна още преди да му изтече изпитателният срок.
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #83 -: Април 25, 2014, 03:06:39 pm »
Не, Рени, отговорът ми е не и на трите въпроса.

Имала съм плутонови връзки негде отдавна в началото, но всъщност аз си бях основният източник на драмите - ей така, да ми е интересно и дълбоко. Сегашната ми няма нищо плутоново в себе си, той е с асц. Водолей, и затъмнени светила срещу моите Луна/Венера в скорпион, но си е преди всичко и най-вече ТелИ. :engel016:

Работя с властни/овластени хора, но няма колизии. Аз самата съм ужасно авторитарна всъщност, но от екипа ми не се оплакват - от друга страна, знам ли, може да не смеят да си кажат :017:.

Късметлия съм в това отношение, винаги съм работила с хора, на които мога да се опра на 1000%, като разбира се, във всеки един момент мога да покрия на 1000% задачите на всеки от екипа си - в бизнеса не се търпи празно и нещата трябва да се случват на секундата - кой ги е свършил няма значение. Така че делегирането и доверието са от ключово значение, както и всеки да информира всички за всичко. Подмолни игрички не се търпят, защото срутват целия проект и най-вече играча - на секундата. Интриги - съвсем не се търпят, на който не може да работи това, за което му се плаща, му се намира работата, за която става, срещу парите, които заслужава. Но и в 99% от кариерата ми досега сама съм си избирала и подчинените, и шефовете. Пък шефовете ми са страшни екземпляри - двукраки учебници във всякакъв смисъл  - и професионален, и емоционален, и психологически, и всякакъв.

Ако е до Слънцето - най-близкият му мажорен аспект пак е със Сатурн/Плутон (съвпад Плутон - под 3 градуса), но разходящ.

Ако вкараме примерно и 150 градусовите тогава имам точен (под грасус) аспект с ретроМарс в Телец.

Лейди Ди,аз видях три "Да" :
-партньор със Сатурнов АСЦ,със Светила по оста 4/10 и сигурно Плутон е някъде на мястото си (1-ви ,8-ми или 10 -ти дом и в аспект с лична )
-
Цитат
аз си бях основният източник на драмите - ей така, да ми е интересно и дълбоко.
- с какво влизаш в партньорствата /как се чувстваш ,с какво от теб участваш
-
Цитат
Работя с властни/овластени хора, но няма колизии. Аз самата съм ужасно авторитарна всъщност, но от екипа ми не се оплакват - от друга страна, знам ли, може да не смеят да си кажат  ........ Пък шефовете ми са страшни екземпляри - двукраки учебници във всякакъв смисъл  - и професионален, и емоционален, и психологически, и всякакъв.

Дотук аспекта Сатурн/Плутон 1/4 си работи като твърдо "Да" ,само не разбрах ,дали професията ти носи нещо от сферата ,показана от аспекта ,като тенденция.

Това е аспекта на бизнес-терминаторите и ако поне единият от участниците при теб беше есенциално силен ,нали така се казваше ,щеше да си колежка на Майкъл Дъглас-Геко. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #84 -: Март 01, 2016, 02:39:20 pm »
Интересна тема, отдавна я заглеждам - някой "гледа" ли още по този метод? :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #85 -: Март 01, 2016, 02:54:18 pm »
Отдавна ми се иска да си направим един експеримент
За начало-малко ограничен вариант

Опишете най-точните аспекти в картите си, към лични планети, само от досатурнови
Само по тях да пробваме с анализ/прогноза
Обикновено са 1-2: дом/знак/вид аспект/участници/диспозитори-същото за тях

При мен е квадратът на Луната - У5, в 6 дом с диспозитор анаретно Слънце в 10 дом с Венера - У2 и съ-У7 в 8 дом, заточена по дом и знак, с диспозитори Плутон и Марс.

Разликата/орбис е само 3-4 секунди.
Над силата е само умението да я владеем!

Terry

• Hero Member
« Отговор #86 -: Март 01, 2016, 02:58:42 pm »
Ако някой отговаря, моля да обърне внимание първо на Алена, тя явно има нужда

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #87 -: Март 01, 2016, 03:03:36 pm »
Аз нищо не съм попитала ...
Над силата е само умението да я владеем!

Terry

• Hero Member
« Отговор #88 -: Март 01, 2016, 03:06:40 pm »
Аз нищо не съм попитала ...

А тебе някой пита ли те?

Happy58

• Гост
« Отговор #89 -: Март 01, 2016, 03:41:11 pm »
Интересна тема, отдавна я заглеждам - някой "гледа" ли още по този метод? :)

Тери, какво имаш предвид "гледа" :)?

по принцип, аз съм привърженик на точните аспекти - както в натала, така и в предсказателната част - първо започвам оттам - независимо коя е планетата. Майка ми почина в деня на точния куинконс на тр Уран с нат ми Нептун, в градуса на Новолунието в Дева, което пък беше в точен съвпад с нат Уран, У8. Имам и показания от дирекции.

В натала ми най-точния аспект е съвпада на Венера с Плутон, в 3 дом - смятам, че това ми е най-важното като преживяване в живота.