Автор Тема: Профекции  (Прочетена 71579 пъти)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
Re: Профекции
« Отговор #150 -: Декември 12, 2015, 07:50:49 pm »
Значи просто казано на всеки рожден ден ,когато свещичките на тортата са кратни на 12 имаме Профекционен АСЦ съвпа с наталния АСЦ .Гледаме упавителя какво прави във Соларното възвръщане какво прави,особено внимание и важност и на всичките му варианти дирекция,прогресия,транзит .Това както при ведическата при махадашите гледаме управляващата планета .Ако в знака на профекционния АСЦ има планета се гледа тя .Проверих за една важна година при мен ,у пр.АСЦ Сатурн доста е бил показателен в слънчевото завръщане .Сега тази година пак е Сатурн/проф.АСЦ водолей празен/ ,в солара нищо характерно,обаче транзитния се мотка около нат.Венера,която се пада в ретроградната му сянка,основни събития-там .

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #151 -: Декември 12, 2015, 10:47:05 pm »
Значи просто казано на всеки рожден ден ,когато свещичките на тортата са кратни на 12 имаме Профекционен АСЦ съвпа с наталния АСЦ .Гледаме упавителя какво прави във Соларното възвръщане какво прави,особено внимание и важност и на всичките му варианти дирекция,прогресия,транзит .Това както при ведическата при махадашите гледаме управляващата планета .Ако в знака на профекционния АСЦ има планета се гледа тя .Проверих за една важна година при мен ,у пр.АСЦ Сатурн доста е бил показателен в слънчевото завръщане .Сега тази година пак е Сатурн/проф.АСЦ водолей празен/ ,в солара нищо характерно,обаче транзитния се мотка около нат.Венера,която се пада в ретроградната му сянка,основни събития-там .

Да, точно така.

При мен обаче нещо не е съвсем показателна тази техника, гледала съм и за минали години. Тази година управителя на проф. асцедент е венера, която има възврат в 7ми дом на соларното възвръщане. Нищо любовно, нито парично, малко чужбински удоволствия ако броим, че наталната е в 9ти дом.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #152 -: Декември 12, 2015, 11:38:39 pm »
Тери, опиши венера-аспекти, знак, източна/западна...
Може асц да не ти е верен?

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #153 -: Декември 13, 2015, 02:04:19 am »

Погледнах при мен - само се затвърждават димите на Papy - при мен управителя на проф. АС е Луната, а в солара прави тао квадрат - опозиция на натална и соларна венера и квадрат с натална луна .... Пари, здраве, заеми .....

Над силата е само умението да я владеем!

Terry

• Hero Member
« Отговор #154 -: Декември 13, 2015, 08:24:56 am »
Тери, опиши венера-аспекти, знак, източна/западна...
Може асц да не ти е верен?

Асцедентът ми е верен, не съм го ректифицирала, но по транзити и синастрии съм го проверила.

Венера е в овен, източна, съвпад с ЮЛВ, секстил с марс, тригон с луната, знакова опозиция с плутон. Най-високо издигнатата планета в картата, управлява и МЦ

Papy

• Hero Member
« Отговор #155 -: Декември 13, 2015, 09:23:45 am »
Е, такава венера не е най-отговорните за любов, по-скоро говори за силна нужда от сигурност-вкл и финансова. Тоест при такава профекция човек би търсил да подсигури партньорства, работна позиция, финансови приходи, може нови договори да се сключат, или да се смени работа/партньор - за по-добри

Terry

• Hero Member
« Отговор #156 -: Декември 13, 2015, 09:36:04 am »
Да, повече дава в парично отношение като е активирана от транзит или прогресия

Papy

• Hero Member
« Отговор #157 -: Декември 13, 2015, 09:56:46 am »
Стар, според Золер месечните профекции са достатъчно говорящи
Ти какъв метод използваш?

Papy

• Hero Member
« Отговор #158 -: Декември 13, 2015, 11:08:37 am »
За тайминг

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #159 -: Декември 13, 2015, 04:55:55 pm »
Може да ти е Луната, но до някое време през годината.
Профекциите разглеждани през Плацидус ми поясниха защо нещо се случва в конкретен период от време и в някаква домова специфика. Таблиците за профекционните управители могат да предложат само общ поглед,  а не индивидуален както го прави една астрологична програма.
Профекцията е зависима от динамиката на картата, не само от рождените предпоставки. Тя е модифицира.

Мисля, че те разбрах правилно - моля да потвърдиш или отхвърлиш - ето какво разбрах:)

"При слънчевия възврат сега перз декември - проф.АС е на 17 градус в Рак, управляван от Луната. Малко преди средата на годината ще влезе в Лъв и тогава ще се управлява от Слънцето, като управител на Лъв и Сатурн, като планета в дома/знака"

Правилно ли съм разбрала?
Над силата е само умението да я владеем!

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2118
« Отговор #160 -: Февруари 15, 2016, 08:19:31 pm »
Темата я изчетох три пъти и тъпо и упорито не успявам да си изчисля Венера или Плутон ми е проф . управител.
Ац Рак 8 градуса, на 40 г. навършени съм и  гледам 5- ти дом, К5 е Везни, 20-ти градус.
Обаче ако нулирам АЦ на Рак, 0 гр., както прочетох някъде нагоре, то трябва да се пада Плутон.
Помощ?
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Papy

• Hero Member
« Отговор #161 -: Февруари 15, 2016, 09:09:41 pm »
40 навършени, караш 41-та, скорпион-марс

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #162 -: Февруари 15, 2016, 09:19:29 pm »
При мен сега е Сатурн/Водолей, нали? После идва Марс/Риби, по 5ти знак от Асцендента. Значи ще съвпадне и с антардаша на Марс.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #163 -: Февруари 15, 2016, 09:52:16 pm »
Сега си сатурн/козирог, после ще си сатурн/водолей

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #164 -: Февруари 15, 2016, 09:55:11 pm »
Сега си сатурн/козирог, после ще си сатурн/водолей

Отврат, значи имам още да дълбая в дъното  ;D

Обаче виж козирожката сатурнова профекция как е съвпаднала с АС Козирог в солара, беше една от най-събитийните ми години напоследък, след 2012та.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui