Случилото ми се не е поличба, но сега си дадох сметка за знаците, които ми се дадоха, а не приех сериозно- става дума за поредния измислен лит. конкурс (те всичките са такива, отчитат дейност и усвояват някой лев- било от община или от частен спонсор). Та написах аз началото на произведението на лист хартия, а после започнах да го пиша в Word, където довърших цялото произведение- беше ме споходила музата и тъкмо доволно потривах ръце след нощното ми бдение пред компютъра, когато в 7ч сутринта внезапно спря тока
Пуснаха го след 9ч, а от текста ми в Word беше останало само началото, което имах на листа хартия и целият ми нощен труд беше отишъл на вятъра. Напънах си мозъка да възстановя поне част от това, което бях написала, но бях толкова уморена, че отложих за по-късно. На следващата нощ го довърших, дори бях доволна, че така се е случило и съм го написала още по-добре и дори написах още едно. Тръгвам да ги изпращам с имейл, но пак знак- не мога да си вляза в пощата на mail.bg- изписва ми, че трябва да почакам и да опитам след 15мин, а те минаха много по 15'- т.е. над два часа не можах да си вляза в пощата, накрая се ядосах и влязох в пощата си на yahoo.es, откъдето си изпратих произведенията, заедно с кратка анотация- коя съм, що съм, написах също, че участвам във възрастова категория 21+ според регламента, обясних за двете си произведения, с които участвам какви са, че едното е лирическа проза, а другото е разказ и бях доволна, че съм успяла да хвана срока за изпращане на творбите. Започнах да влизам редовно в пощата, но нямаше отговор- все пак, друг път като съм изпращала нещо, ответната страна най-малко ми отговаря, че са получили изпратеното, в някои случаи са ми благодарили и т.н.
Тук получих съобщение ден, след като беше отминал срока за изпращане на произведенията- пишеше ми организаторката, която е и член на журито, беше ми писала, че е получила изпратеното от мен произведение, но да напиша адрес, телефон и на колко години съм под самото произведение. Аз поясних, че участвам с две произведения, които са на един файл, което ме накара да се замисля дали изобщо е отворила файла ми и дали е прочела какво съм написала в писмото си, че участвам с две творби и в коя възрастова категория попадам. Угодих на мадам дипломирана журналистка от СУ и психоложка от ВТУ , като написах, че съм на 51г под всяко едно произведение, изпратих отново файла и после ни вест, ни кост. Трябваше да се ровя в нета, за да проверя в колко часа е мероприятието с обявяването на крайния резултат вчера, а когато ме покани да участвам напреди не пропусна да ми продаде нейна книга, която на всичко отгоре не ми харесва- меко казано е бълвоч, но пък изданието пише, че е спонсорирано от общината. Та си мисля от вчера, че няма какво да се сърдим и протестираме- каквато ни културата, такъв ни и министъра! Туй то!