Аз наистина НЕ вярвам в свободната воля.Свободната воля я изразявам само по отношение на кой цвят да ми е косата,чорапите и дали да изям един сладолед или шоколад. За истински сериозните неща нямам(е) свободна воля,защото желанията ни не винаги се случват,колкото и аргументирани да са ни в главите и сме принудени да живеем според това,което "ни се дава свише" или което си изработим.Не можеш да имаш например по собствена воля нещо свръх силите ти,защото нямаш способности да го опитомиш.Дори и да искаш да сбъркаш по собствена воля може да не ти се отдаде,за да те боли. :d030:
Нещо се отвеях,но няма да го трия. :012: :d030:
Свободната воля се изразява в това, че ти имаш свободна реакция при среща с определени обстоятелства и енергии, въпреки че тях самите (примерно планетите), няма как да ги избегнеш. Съгласи се, че примерно за едно дете има разлика - като майка му каже - Върви си чети книжката и то каже "Добре, мамо" - я прочете. Другия вариант е да реши да се заинати - "Не, не, не не" - 100 реда сълзи, накрая един хубав бой до червено, но пак не чете. После в клас ще го закъса като не е прочело книжката - негова си воля е било така да се случи. И така - хем болка, хем гадни обстоятелства.
По същия начин нивото на отработка на дадена карта може да е различно за всеки човек - и може би ако си срещала някое леке така на твоята дата, дето за нищо не става и сте с приблизително еднакъв час, тогава ще се убедиш в свободната му воля да е леке, а на теб - да си постигнала нещо. Ако не вярваш в това - как така ще се случи това, не може - нали като имате еднакви карти, би трябвало да е предречено да извършите еднакви действия. Всичко е потенциал - но как си използваш потенциала - зависи от теб, собствената ти работа, заобикалящата те среда и т.н.
Иначе за сигурност и стабилност и създаването им - виждам много родители, които страдат, защото обстоятелствата така са се стекли, че не може да осигурят тази стабилност за децата си. то е като фикс идея на тези хора, а истината е, че техните деца са коренно различни хора с коренно различни нужди, да не говорим, че ако искаш да оставиш някакъв имот занапред, не знаеш какво ще се случи с икономиката. Примерно баба ми живее в къща в едно село близо до Силистра с огромен, ама наистина огромен двор. Едно време с дядо ми като са се мъчили за това, за да осигурят сигурност на децата си, да имаш земя и къща е било нещо, което ако не те прави богат, те прави поне над средната класа. Сега тази къща и този двор почти нищо не значат - заради мястото къщата е с ниска данъчна оценка, земята вече е евтина, а ако се заловиш да произвеждаш продукция - плодовете на труда ти се изкупуват на безценица и никой изобщо няма да се залови да го прави. Но дори извън тези разсъждения, един родител трябва да възпита индивиди и те после да се оправят - а не целия му живот да е слугинстване за обезпечаване на техния живот. Обезпечаването е това, че го храниш и приютяваш у вас до 18 годишна възраст, после каквото си направи.
ПП: Казвам ти го като Слънчев Рак със Слънце в 10 дом, Меркурий на границата между 10 и 11 и ЮЛВ пак там:)