Нещо с изследователски уклон може би, като за ретро Меркурий и Сатурн в лъчите на Слънцето. И Луната му така е поставена, предполага такъв афинитет. Занимания, които да стимулират мисловната дейност, да развиват комбинаторика, по–гъвкава мисъл, стратегическо и аналитично мислене.
Чак толкова безхарактерен не го виждам, но е страхлив и предпазлив. Обаче по-нататък в живота това може да му даде и доста добра преценка за ситуациите и как да реагира, за да има минимум щети. Пресметлив, рационален подход, внимателен, не се разпилява в различни посоки, концентриран върху текущите задачи и приоритети. Липсва обаче гъвкавост и по-глобален, широкоскроен поглед. Нещо свързано с миналото може да го влече или някакъв тип проучвателна дейност, където да се прояви дълбочина на мисълта.
Лили, относно изследването, понеже и друго мнение го потвърди, ми хрумна да му потърся подобен вид игри. Може пък да му грабнат вниманието.
Иначе и за концентрацията е така - внимава ли в час, после много бързо си пише домашните, но и бързо му доскучава. :012:
Скорпионче-не се притеснявай
Има силна, енергийна и енергична карта, склонен към екстремности и екстремизъм, борбен. Сега те заблуждава, щото е малък. Начинът да се пребориш е да поставяш малки и лесни първи и втори цели-стъпки.
Замислих се за тези заблуди и веднага си спомних за няколко случки от училище. А и с моя Нептун в 5 дом, лесно ме заблуждава.
и са във взаимна рецепция двете планети, което предполага творческа дейност, която може да извършва от дома си, тъй като Уран е У4
с Плутон на К3 - плутонианец, който ще види зор покрай майка си, след време с властни жени, заради съвпада с Луната
не на всички деца е дадено да имат талант, който да развиват от малки, но това не пречи после да се реализират успешно и да са добри професионалисти
:012: Много обича да си стои вкъщи и да се занимава с разни свои неща. Много пъти насила го изкарвам навън.
А пък за семейни сбирки е на първа линия.
Скорпионче, всичко по 5-ти е творческо, това е домът на Слънце и Лъв, където човек е призован да е "творец/автор" на онова, което го прави радостен, носи му удоволствия и винаги го кара да се чувствам влюбен в сътвореното. Уран в 5-ти дом е в рецепция и с Нептун , и с Юпитер, може да го провокира да се забавлява с неща като : да сглобява, конструира, наблюдава хвърчащи или плаващи неща. Той е със земни Луна и Венера, нещо полезно, практично и най-вече естествено , природно би го впечатлило. Това че е отстъпчив, пречи на майка му, която е добре да разбере защо ( и тя да опита да бъде понякога отстъпчива, за да приеме,че детето й така (ще) изразява себе си . Пускал ли е хвърчило, плувал ли е в лодка, скачал ли е във вир, помагал ли е на баба си при приготвяне на зимнина, бил ли е на по-висока надморска височина в планината ?
Луна в Козирог няма хоби или същото е повод да бъде забелязана, посочена , че е важна със същото. При теб Уран и Нептун имат ли връзка с 5-ти дом и ако да, какво е твоето хоби, занимание ?
Бинго! Основно се занимава със сглобяването на конструктори - вкъщи има вече два пълни кашона. От един модел прави друг. Като малък мания му бяха пъзелите, но вече се прехвърли към конструкторите.
Това му е заниманието за през седмицата. А уикендите ходим или на планина, или на басейни. Много обича и двете. Цял ден може да стои във водата(и въпреки че не може да плува, скача като луд :012:) и със същото удоволствие изкачва планините. Издържа повече и от мен.
При мен в пети дом са Уран и Нептун. Хоби ми са картите таро и астрологията. А в последно време проявявам интерес и към психологията.
п.с. има силна връзка с моята майка и често и помага.
Скорпи,
У5-Юпитер+Нептун са в 4 Водолей+ пълен 11 дом- ще му е интересно хобито на мама-астрология,астрономия,звездите,както и хардуер,всички устройства свързани с компютър
по Нептун- фотография ,химия,изследвания-ще търси смисъла /Юпитер/на всичко около него,плуване ще го задрежда на акц.земя-вода
има ли интерес към кораби,макети,сглобяване,море-плаване-речни -рафтинг,риболов,важно е да се чувства свободен да прави това,което иска,по задължение- следва -не мога
приложни изкуства уран-нептун ВЗ у4-5,Уран опозе на планетите в дева,те обичат да майсторят нещо с ръце да сглобяват и разглобяват да разберат механизма на всяко нещо
Стреличке, току-що ми даде идея за следващия уикенд - риболов! Това не е пробвал, а и ще ги зарадвам заедно с баща му, защото на него му е страст.
А мама ще е много щастлива, ако наследи нейното хоби. :012:
Забравих да допълня относно новите технологии, с които е на "ти". Борави с телефона и компа, така сякаш цял живот го е правил. Отдават му се лесно.
Момичета, огромно благодаря. :38: