Орфей, имате разменени напрегнати аспекти Слънце/Венера (опозиция и квадрат). За тях казват (а и съм го изпробвала на практика), че създават внезапно и много силно привличане, макар и на някакъв етап от отношенията и двамата партньори да осъзнават, че другият не съвпада с техния идеал.
Опитах се набързо да изчисля темперамента на момичето. Ако не греша, при нея би трябвало да преобладават флегматичният и сангвиничен темперамент, с щипка механхолик. Общото между първите два темперамента е влагата, а влагате "слепва". Затова ѝ е трудно да се отдели от приятеля си, макар и връзката им да не върви гладко, както ти казваш - влагата се привързва и трудно се отказва от навиците си. Сатурн в Риби би трябвало да е управител на маниера в картата ѝ (планетата, чрез която темпераментът се проявява). Такъв Сатурн в нощна карта е много студен, държи Марса ѝ с аспект. Затова тя е плаха, дистанцирана, пасивна.
Ти, от друга страна, си предимно холерик, на втори план - сангвиник. Имаш изключително силни Слънце и Марс в картата си - двете планети, носителки на холеричния темперамент. Затова си далеч по-активен от нея. Поради тази причина тя може би те възприема като вълнуващ, но и прибързващ, притискащ. Друго нещо, което ми хрумва, е че може би тя се страхува, че както бързо се палиш, така и бързо угасваш, а тя се стреми към стабилност и сигурност. В нейната карта изгряват Везни, затова темите любов, партньорства, разбирателство би трябвало да заемат важно място в живота ѝ. У1 Венера е във 2-рия ѝ дом и е заточена - търси сигурност в материалните ресурси, но трудно я постига. Мисля, че общата сангвинична нотка и у двама ви и подобието на Меркуриите ви като фаза и знак, е добро обяснение за добрата комуникация помежду ви. Венерите ви също си приличат - горещи и влажни по фаза, намиращи се във водни знаци. Може би ако съумеете да говорите повече за чувствата си, нещата помежду ви ще потръгнат напред. Тя има нужда от сигурност и пълна отдаденост, а ти с твоята Венера в Рак можеш да я подхраниш, стига да не прибързваш и да не пришпорваш нещата.