Автор Тема: Блокирани стихии  (Прочетена 21040 пъти)

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
Re: Блокирани стихии
« Отговор #45 -: Септември 13, 2013, 12:06:36 am »
В наталната карта нищо не се дава случайно, вече се примирявам с този факт.  :D
И ако на някоя планета й липсва свързаност с останалите (а това е доста относително, говорим само за липса на мажорни аспекти), значи има какво да научаваме в тази насока и може би трябва да потърсим път към нея, не разчитайки на стандартни и лесно предсказуеми прояви.

Да, абсолютно съм съгласна.

В прогностиката е номерът да ги хванем наистина, така научаваме съвсем за начина, по който се изявяват. Реално и каква им е задачата. Затова по-назад споменах, че са ми интересни, защото не се включват според очакванията.

Масово се твърди, че са орязани откъм възможности, може и така да се окаже накрая, но от друга страна как в някои карти тъкмо те се оказват ключови.   
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #46 -: Септември 13, 2013, 08:17:43 am »
Масово се твърди, че са орязани откъм възможности, може и така да се окаже накрая, но от друга страна как в някои карти тъкмо те се оказват ключови.

Според някои астролози напротив - неаспектираните (мажорно) планети могат да бъдат много силно изявени.
Виждала съм как се изявява почти неаспектиран Марс (само един мижав секстил с Нептун) - стой, та гледай! Но беше екзалтиран и в елевация, това също следва да се отчете. И си беше ключова планета в отношенята с хората, макар и да нямаше връзка с нито един от ъглите, нито с управителите на АС/ДС. Също беше единствена планета в земен знак, като при мен. Да е била блокирана земната стихия, не бих казала, но там имаше и силен Сатурн. По-скоро, бих казала, неадекватна и неконтролирана изява, стихийна - по Марс (като поведенческа реакция, в конфликтни ситуации), но имаше и положителни характеристики - целенасоченост, бързина, енергичност, ефективност и ориентираност към резултати.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #47 -: Септември 13, 2013, 11:02:24 am »
Липсата на перспектива.

Защо? Направо кучета ме яли викаш. И то затова всяко нещо си има компенсация в картата. Като например 9 дом? ;)  Неслучайно ще да е неаспектиран. Ама май не е удачно да го обсъждаме в тази тема.

Не "отбирам' от кучета  ;)
При теб компенсацията не е 9-ти дом ,а Нептун и 10-ти дом.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #48 -: Септември 13, 2013, 11:43:39 am »
Относно неаспектираните планети ,според мен зависи ,кои са те и в кой знак са същите.
Например : Необходимо ли му е на Слънце в Лъв ,друга гледна точка ,за да изрази себе си ,даже и да е в 12-ти дом ?!?
Докато Луна в Рак ,за да се чувства на място в собствената си кожа ,някой /нещо трябва да и предаде форма на емоционалните колебания ,настроения ,даже и у дома си в 4-ти дом . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #49 -: Септември 13, 2013, 02:40:52 pm »
Честно казано, не разбирам идеята за "блокирани" стихии.
В хороскопа, в зависимост от текущото му състояние, може да има указания за временен дисбаланс, но той не е статичен. В Аюрведа, когато се определя темпераментът, се говори за преобладаващи доши, но има периоди, когато разпределението им се променя. Разбира се, доминиращите по рождение продължават да си действат, но се променя енергийният фон, а това от своя страна може да предизвика определена симптоматика.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #50 -: Септември 13, 2013, 05:41:42 pm »
Относно неаспектираните планети ,според мен зависи ,кои са те и в кой знак са същите.
Например : Необходимо ли му е на Слънце в Лъв ,друга гледна точка ,за да изрази себе си ,даже и да е в 12-ти дом ?!?
Докато Луна в Рак ,за да се чувства на място в собствената си кожа ,някой /нещо трябва да и предаде форма на емоционалните колебания ,настроения ,даже и у дома си в 4-ти дом . :)

хмм, тоест моята съмнително аспектирана венера не знае какво харесва?
не съм съгласна
според мен има значение в кой дом е неаспектираната доколкото той може да й даде някакво предимство или да й го вземе
и изобщо - много зависи на какво викаме аспект - знаков, кои орбиси и т.н. - има теории разни, мен най- ме радват кармичните и творческите аспекти :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #51 -: Септември 13, 2013, 05:57:43 pm »
Твоята Венера е аспектирана и не знам кое точно от поста ми, ти навя мисълта ,че същата не знае какво харесва  ::) ;)

Papy

• Hero Member
« Отговор #52 -: Септември 13, 2013, 07:09:11 pm »
Твоята Венера е аспектирана и не знам кое точно от поста ми, ти навя мисълта ,че същата не знае какво харесва  ::) ;)

кой я аспектира  ???

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Септември 13, 2013, 08:19:23 pm »

кой я аспектира  ???

Луна.

Рени

• Hero Member
« Отговор #54 -: Януари 02, 2014, 12:35:32 pm »
Успяваме ли да изразим стихията ,която сме или сме "извън нея " ?!? ;)
Например въздушна личност ,която се занимава с физически труд и се опитва да отрича интелектуалните си потребности,даже и в свободното си време за да компенсира ,би се изчерпала,защото няма какво да зарежда въздушния елемент .
Кога ,при какви натални констелации се получава това ?1?

Papy

• Hero Member
« Отговор #55 -: Януари 02, 2014, 12:41:40 pm »
Първо-как ще накараш въздушната личност да копае?

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #56 -: Януари 02, 2014, 01:34:49 pm »
"не мож ма върна на селу" :41:
моето сатурнче изглежда незамесено, но ако въртим синастрии все уж невидимо се  оказва в точен аспект с някое светило :88:

Рени

• Hero Member
« Отговор #57 -: Януари 02, 2014, 01:53:00 pm »
Първо-как ще накараш въздушната личност да копае?

Ами ,нали това питам и аз ,защото наистина има копаещи въздушни личности  ;)

Кога и защо  :41: :86:

Papy

• Hero Member
« Отговор #58 -: Януари 02, 2014, 01:55:58 pm »
 Не мож е задълго
Дай някоя карта да помислим...

Рени

• Hero Member
« Отговор #59 -: Януари 02, 2014, 02:00:43 pm »
Давам  ;)