Автор Тема: Ректификация  (Прочетена 64477 пъти)

maimunka365

• Hero Member
  • Публикации: 998
Re: Ректификация
« Отговор #165 -: Ноември 05, 2016, 06:09:51 pm »
Проверих си и точките на баби, дядовци и при смъртта на баба ми има точен секстил от тр Плутон с тази точка, в дома  където се намира и натален Плутон и който отговаря за 1-ви нейн дом. Тр. Плутон е точен съвпад Мц, нейн 4-ти. Проф. Асц е бил в 5-ти с упр Слънце. Почина февруари, малко след началото на слънчевата революция. При смъртта на дядо ми има точен квадрат на точката за дядото с дир. Асц, 1-ви дом за него. Диспозитор на тази точка е Сатурн и е транзитирал в 6-ти, по натал е в 8-ми стрелец. Прогр. Юпитер сменя знак. Рецепция на дир. Юпитер съвпад нат. Марс, с тр на Марс в 8-ми, упр на 1-ви.  Дир. Сатурн на трон на градус от съвпад с Мц, квадрат нодалната ос в 12-6. Дир. Луна, упр на 4-ти натален е в съвпад с Асц. Профекционен Асц в 12-ти, упр Юпитер. Юпитеров възврат.

Дано не съм написала много големи глупости. Поправете ме, моля, ако съм в заблуда! Наистина ми станаха много интересни арабските точки.
« Последна редакция: Ноември 05, 2016, 09:55:25 pm от maimunka365 »
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание." Стивън Хокинг

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #166 -: Ноември 05, 2016, 09:33:03 pm »
Често казано, аз не бих залагала много на тези точки при ректификация. :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

maimunka365

• Hero Member
  • Публикации: 998
« Отговор #167 -: Ноември 05, 2016, 09:42:16 pm »
При Алена има няколко съвпадения, при мен също съм описала, но незнам доколко е вярно.  ??? Говоря за точен аспект при събитие, неможе ли да се изполва като допълнителен метод при ректификация???
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание." Стивън Хокинг

delphin

• Hero Member
« Отговор #168 -: Ноември 05, 2016, 10:55:47 pm »
За точни аспекти ли говорим във всички случаи? Ако при една точка има съвпадение, не би ли следвало да има съвпадение при всички точки, ако това работи така? При Алена точката на детето съвпада със Слънцето на първото й дете, а при второто дете как е активирана тази точка или не е?
При теб работят точки за баба и дядо, но точката на бащата не съответства или е в орбис?

Евентуално бих ги използвала като допълнителна информация, нещо като засечка, но след определен чрез други техники час на раждане.
Не мисля, че те са достатъчно изследвани или поне на мен не ми е попадала такава литература. Но бих изследвала и при мен как са аспектирани натално и как в движение при важни събития.

Благодаря, че припомни за тях!   :)

Мевляна Руми

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #169 -: Ноември 06, 2016, 12:29:53 am »
За жребиите/арабските точки е писано доста, това е една от най-старите техники изобщо. За ректификация не съм чувал дали някой ги ползва, но евентуално би могло, доколкото повечето зависят от асцендента. По някои теми обаче има повече от една точки: "деца", "брак", "мъжко-женски отношения"…

irko_birko

• Full Member
  • Публикации: 228
« Отговор #170 -: Декември 05, 2016, 01:15:34 am »
Здравейте,
от доста време ви чета, но чак сега реших да се включа с проба за ректификация по метода с новолуние/пълнолуние с таблицата на Птолемей. Аз имам час, който знам от майка ми, но никога не съм го проверявала. Знам, че този метод е ориентировъчен. АЦ ми е 23гр 4мин в Дева. Според картата на Новолунието преди да се родя, трябва да гледам в таблицата къде се намират 28 гр 24 мин в Скорпион. Управител е Марс, Венера е в заточение, Луната в падение. Марс е и триплицит, Сатурн е терма, а Венера е декада. Тоест излиза, че Марс е с най-големи достойнства, така ли? Или не изчислявам правилно ::) И ако е така, то градусите на Марс са 28гр 08 мин. Тоест АЦ трябва да ми е 28 гр 8 мин в Дева. Тогава разликата е около 20-25 мин.

irko_birko

• Full Member
« Отговор #171 -: Януари 12, 2017, 02:00:18 pm »
Извинявам се ако задавам глупав въпрос, но за метода Анимодар оценяването на достойнствата с различни точки ли се изчислява? Някъде намерих следното точкуване, но не знам дали е актуално за този случай. И ако не, вие как го правите?

- Управство + 5 т.
- Екзалтация + 4 т.
- Първи тригонократор + 3 т.
- Втори тригонократор + 2 т.
- Трети тригонократор + 1 т.
- Терма + 2 т.
- Фас + 1 (това май е декада)
- Заточение -5
- Падение -4

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #172 -: Януари 14, 2017, 06:37:37 pm »
И ако не, вие как го правите?

Анимодар и Везните на Хермес са ориентировъчни методи, те не дават точен час. Но биха били приложими, ако се използват при неизвестен час на раждане или в по-голям часови интервал. Такива ректификации не съм правила, не ми се е налагало досега, затова не го и използвам като метод.

Последната ми ректификация беше в 2-часов интервал. Дирекции, прогресии и ведически хармоници свършиха перфектна работа.

Подробна информация с примери /на руски/: http://astropro.ru/?p=blog&id=6894

« Последна редакция: Януари 15, 2017, 12:17:54 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

irko_birko

• Full Member
« Отговор #173 -: Януари 16, 2017, 07:03:44 pm »
Тъй като единствено на мъжа ми и на сестра ми знам час, исках да знам ориентировъчни часове на други хора около мен. А все още съм много боса в астрологията, за да използвам дирекции, транзити и т.н. и това ми се стори добра възможност, пък дори и ориентировъчна. Но да споделя, че онзи ден реших да правя проба с карти, чийто часове се знаят - на 2 карти даде отклонение около 20 мин (5-6 градуса), на една - 2-3 градуса, а на картата на принцеса Даяна - 13-14 градуса! Не знам дали, заради отдалечеността от Екватора или какво е, ама много фрапираща разлика.

Лила, знаеш ли как се използва този метод при неизвестен часови интервал? Защото нали трябва да знаем поне АС какъв е. И дали е нощно или дневно раждането заради триплицитетите. Ще разгледам сайта да видя какво пишат.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #174 -: Януари 16, 2017, 07:08:16 pm »
Лила, знаеш ли как се използва този метод при неизвестен часови интервал? Защото нали трябва да знаем поне АС какъв е. И дали е нощно или дневно раждането заради триплицитетите. Ще разгледам сайта да видя какво пишат.

Методът е доста трудоемък и отнема време, не съм го ползвала, само на теория го знам. И не се е налагало, обикновено става с други методи. Но при неизвестен час можеш да пробваш с Везните на Хермес, там пак има доста изчисления. Мен са ме търсили за ректификация с известен, но неточен час – максимум час или два отклонение, не повече.

В сайта е много подробно и обяснително описано, с практически примери, но нямах нито време, нито търпение да го изчета.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #175 -: Май 04, 2017, 12:09:02 pm »
Весо, според теб за отклонение в какъв времеви диапазон може да става въпрос? Имаш съмнения за точните минути или може да е час и повече?

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #176 -: Май 04, 2017, 12:11:36 pm »
Весо, според теб за отклонение в какъв времеви диапазон може да става въпрос? Имаш съмнения за точните минути или може да е час и повече?
По-скоро в рамките на половин час, не повече.
Лошото е обаче, че аз нямам много значими събития - нито брак, нито развод, нито раждане на дете, нито преместване, само баба ми е починала, брат ми изчезна (това вече е значимо събитие вече). Ако гледам там кога съм започвал/ приключвал дадена образователна степен, също за работа, но не знам те доколко са от значение.

delphin

• Hero Member
« Отговор #177 -: Май 04, 2017, 12:33:28 pm »
Премествания, престои в болница или пи-сериозни/продължителни заболявания, инциденти?
Мевляна Руми

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #178 -: Май 04, 2017, 12:41:10 pm »
Инциденти тежки нямам, само разни падания, удряния точно в коленете. На 6 януари 2012 (когато беше тежката зима), ми оперираха коляното (после се оказа, че нямало нужда), държаха ме обаче само ден в болницата, въпреки че ме водиха 3 дена. Като малък, когато ми оперираха сливиците, след като ме изписаха, същата вечер щях да се задуша, и не знам как, успях да изплюя един тампон, забравен от доктора. Естествено, нямаше никакви последици за доктора... Майка ми не помни обаче кога точно са ми махали сливиците, баща ми пък - въобще.
Премествания нямам за съжаление, засега поне, имам опити за такива само.

delphin

• Hero Member
« Отговор #179 -: Май 04, 2017, 01:09:37 pm »
Бих могла да опитам, това е идея :), в особено важен или забележителен момент да направя карта, без въпрос, само за да видя как отразява тя ситуацията, респ. с какъв АСЦ е.
Мевляна Руми