Това за ЛФ ми попадна във фейса:
Птолемей за Локус Фортуна
Птолемей разказва за Фортуна в Книга IV на Тетрабиблос, в главата „За материалното благополучие“. Той съветва да се вземе под внимание положението и силата на диспозитора на Фортуна и на планетите, образуващи с нея аспекти. „Ако планетите, управляващи Колелото на Фортуна, са силни, те правят хората богати, особено когато тези планети са в аспект със Светилата. Сатурн донася печалба от строителство, селско стопанство и корабоплаване. Юпитер – от попечителска дейност, опекунство и свещенослужене. Марс – от военни операции и власт. Венера – от подаръци от приятели и от жени. Меркурий – от ораторско изкуство или търговия.“
Птолемей, Лили, Ръдиар използват само дневната формула на Локус Фортуна.
а, пак ли ще я нищим фортуната
Когато четох споменатата книга, изследвах разбира си, как е при мен. По дневна формула е в 5 дом, съвпад ЮЛВ и Нептун, диспозитор Марс във 2 дом, Лъв, 10. знак от самата нея. За аспекти не знам - зависи от орбиса - ако 3 гр са допустими, значи има достатъчно аспекти (вкл квадрат към Марс). Но Марс няма аспект със светилата.
По нощна формула е в 9 дом, Риби, съвпад ретро Сатурн, опозиция Венера/Плутон, управител Юпитер или Нептун, в 10. знак няма нищо. Юпитер има секстил със Слънцето (но само градусов) и опозиция с Луната и е много силен (ако не броим че е в 29-30гр).
Реално, чак богата не съм, но в сравнение от нивото, от което съм излязла, сегашното ми положение е наистина задоволително. Не съм купувала имот, кола, деца нямам, но съм имала за задоволяване на нуждите ми. Като че ли е така, че идват толкова, колкото ми трябват. Парите са само от заплата, от чуждестранни фирми, едната в строителството, другата с метали. Моята работа е била служба - финансово-административна.
Е, коя формула да уважа в случая