Автор Тема: Кармата в картата  (Прочетена 30660 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Re: Кармата в картата
« Отговор #120 -: Ноември 29, 2015, 01:17:44 pm »
Ми някъде и такова твърдение съм срещала...
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Happy58

• Гост
« Отговор #121 -: Ноември 29, 2015, 02:33:55 pm »
Наскоро Дракониада сложи някъде извадки от Шулман "Кармична астрология" и там пишеше, че ако много планети са над асц, човек вече е платил каквото е пил. Някой чел ли е, има ли мнение, наблюдения? Според моите твърдението не е съвсем ок, уроците ги свързвам с аспекти към възлите.
Лила пък беше споменала, че в индийската кармата се определя по съвсем други правила
Изобщо по темата ми липсват конкретни правила и есенции, а имам висяща молба от приятелка в тази посока. Можете ли да помогнете да систематизираме малко?

За Шулман - интересно ми е, в коя от неговите книги го пише - аз имам 2,3 и 4 част, но не ми е направило впечатление. А и може би е нещо с контекста. Чисто логично, ако нямаме върху какво да работим, или какви благодарности да получаваме, тогава за какво ще сме тук, на Земята? Санаториумите са на небето :), в Рая.

Ако говорим за "трудна карма" насочвам вниманието си към Плутон, и по-скоро аспектите с него - всеки един аспект е нещо, което трябва да проработваме. Сатурн също може да се сметне. А ако имаш планети в квадрат с нодална ос, обрис около 10 гр, направо си го пиши 100% карма.

Само мнение относно тезата.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #122 -: Ноември 29, 2015, 03:46:58 pm »
За добрата карма - разположението на Селена.

Селена - от таблицата с астрероидите ли трябва да се изкара? Намерих я там, като Selene - ама да не се окаже нещо друго?

Аз имам 2 визии за минали животи - като хетера и гейша.  В картата имам съвпад на Венера и СЛВ в 8 дом, в Скорпион  - предполагам, че трябва да използвам любовта и секса за "идеални цели", не за материално облагодетелстване.

Селена ми е на първия градус в Дева в 6 дом и прави тригон със Слънцето в 10 дом.
Над силата е само умението да я владеем!

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #123 -: Декември 02, 2015, 12:34:46 am »
Наскоро Дракониада сложи някъде извадки от Шулман "Кармична астрология" и там пишеше, че ако много планети са над асц, човек вече е платил каквото е пил. Някой чел ли е, има ли мнение, наблюдения?

Нали всичко ми е над Асц, че и земята ми малко (на пръв поглед) - направо блестящ пример.  :012: Да не мислите, че нямам карма?!

Основната разлика е, че в индийската астрология няма обособен отделен дял, който да се занимава с кармата. Цялата им астрология е базирана върху концепцията за карма и прераждане. И там никога няма да срещнеш изказвания за "кармичен" и "некармичен" хороскоп, каквито съм чела при някои западни астролози.

И аз така разсъждавам. Ако някой смята, че няма карма по Венера или по Юпитер... Цялата ни карта е моментна снимка на уроците, предизвикателствата, преживяванията, които са ни заложени. И се движи по определен маршрут, за да може всеки да се натресе на своя набор от изпитания.

Ретроградността на планетите се разглежда като начин на действие, на изява. Не съм чела, че това е сигнал за някаква кармичност. Но тъй като в основата на всичко стои концепцията за многобройни инкарнации на духа, се предполага, че всяка една позиция в хороскопа, каквато и да е тя, е свързана с минали опитности и уроците, които предстои да бъдат усвоени в настоящия живот.

При транзити съм забелязала, че изпълняват именно такива "небесни" поръчки - спускат неочаквани хора, ситуации, тласкат те към определено място.
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #124 -: Декември 02, 2015, 06:03:19 am »
Ретроградността на планетите по-скоро  носи тенденция за реактивност. Човек с повече ретро планети в картата си, се чувства като белязан, посочен и действията са му в посока  защита, може би оттам идва извода, че носи някаква кармична обусловеност ( обреченост). Изборът  е ограничен, ретро планетите и ( на) техните притежатели  им трябват двойно  повече действия, усилия, работа, за да изявят природата на същите планети, както и себе си.  Ретроградността на планетите придава силна ексцентричност, което прави човекът или ситуацията/ момента да се чувстват не на мястото си, защото са различни и това възпрепятства взаимодействието с другите, със света ( затова хората често са объркани и не знаят на кой свят се намират при мунданните ретро периоди на планетите) . Знаеш че нещо са ти дали, че го носиш, но не знаеш същото това защо ти убива- все едно си роден с пришки, а пък ти нямаш обувки ?!?
Може би това означава " Всеки си носи кармата " . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #125 -: Декември 02, 2015, 12:48:18 pm »
Стар, коя е причината и кое е следствието  при " кокошката и яйцето " ? :)

Цикличността в астрологията е един от показателите  за нейната точност като отговор на видимите и доказуеми за човека причини и последващите ги събития или по пътя на логиката, щом Сатурн е направил съвпад веднъж със Слънцето, значи след известно време, пак ще го случи. Да, това е карма, на някакъв си език или вид форма удобна за разбиране на всичко това . Ретроградността на планетите следва свой собствен  ход , който не е подчинен на логиката или трудно се откриват причините за същия, откъдето и резултатите( следствието ) са трудно прогнозируеми и точно това, оказва или "променя" по някакъв начин кармата. Да, общото между ретроградните планети, е това че,те са най-близо до Земята, но важното и значимото , е че Слънцето е определящият фактор (причина) за ретроградността. А пък Слънцето ( Аза, същността, отразена в картата) , е и центърът, и края(периферията), според гледната точка, тогава кармата причина или следствие е ?!?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #126 -: Декември 02, 2015, 03:13:16 pm »
Дракич, струва ли си Кармичната астрология на Шулман? Не съм я чела досега.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Happy58

• Гост
« Отговор #127 -: Декември 02, 2015, 04:43:27 pm »
Дано не прекъсвам интимния ви разговор  :d030: ,но планувам да препрочитам Шулман,Аройо и Грийн.

А първата книга на Шулман имаш ли я?  ???

Рени

• Hero Member
« Отговор #128 -: Декември 02, 2015, 04:51:53 pm »
Напротив, Стар, аз ти зададох конкретен въпрос, на който ти не даде конкретен отговор, а продължи да се спускаш по обяснението за механизма на ретроградността.   ;)  Аз знам кой се занимава  със  събирането на  идеи и информация и затова задавайки ти въпрос, искам твоето мнение.

art7ess

• Hero Member
  • Публикации: 694
« Отговор #129 -: Декември 02, 2015, 06:09:11 pm »
от това, до което съм се домогвала, твърдо да!

Дракон, ако не го четеш на руски, метни насам, моля те!

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #130 -: Декември 02, 2015, 08:48:35 pm »
 :08:
Не ме слушай.Не си струват.Но аз имам алергия от думи минал живот,карма и кармични обременености.Все пак ще направя новия прочит,за да ме ядосат най-вече трактовките за ЮЛВ и ретротранссатурновите.
За мен не е сериозно да си вменяваме в 2015 г кармични тежести.Ретроастрологията трябва да излезе от кармичните,недоказуеми версии и да се пренапише не по "модерен начин",а по реално-прагматичен.
   Транссатурновите не ни оказвали влияние,били поколенчески и обществени.Да,но много рядко има неаспектирана транссатурнова от лични планети.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Happy58

• Гост
« Отговор #131 -: Декември 03, 2015, 11:23:27 am »
:08:Всичките. :)
Другите са в къщата на родителите ми.
В първата глупости за положенията на възлите в домове и знаци.
Ха!Не мога да закача снимката през телефона!

А има ли някаква вероятност да сканираш първата .....  ???

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #132 -: Декември 03, 2015, 12:27:46 pm »
То това е доста по-евтино, а е далеч по-приложимо: http://www.antik-varna.com/book.php?view=2805  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #133 -: Декември 03, 2015, 12:46:18 pm »
Ама пък ей това книжле го имам и е много добро!

http://www.antik-varna.com/book.php?view=6890

Весо, има много животни, които не живеят в близост до хората и страдат доста повече от тяхната дейност - избиваните за кожени палта, например.
« Последна редакция: Декември 03, 2015, 12:51:06 pm от Terry »
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #134 -: Декември 03, 2015, 06:47:53 pm »
А има ли някаква вероятност да сканираш първата .....  ???
За целта трябва да я сканирам в работата,а това няма да стане.Има обаче алтернативи- :017:снимам с телефона и качвам някъде тук.  :D  С малкия телефон.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030: