Здравейте Папи,
ще се включа накратичко в темата, надявам се ефективно.
Отговорът на въпроса, колко е обречен един човек да бъде забелязван в обществото, еднозначно трябва да бъде търсен на първо място от Асцендент и неговия управител. След това да се ползват други по-фини техники за ентусиасти
1. Има най-различни школи, които са разработили методи по този въпрос. Но в едно нещо всички школи са единодушни - статусът на планетите: позиция, диспозитор, сила на изява. Това би трябвало да е номер 1 при всеки един казус.
2. Асцендентът това съм аз, моето физическо присъствие на този свят. Колкото е видим управителят, толкова съм видима и аз. Колкото е силен управителят, толкова съм "силна" във видимостта и аз. Мястото, на което е управителят, е мястото на което искам да ме видят.
3. Апликиращи аспекти - от и към управителя - към кого се стремя, кой се стреми към мен. Сила и статус на тези планети. Колкото е по-висок статуса и силата, логично че говорим за по-високи стъпала в йерархията на обществото.
3. Тъй като сте поставила картата на Арни и там се вижда една Луна в Козирог (при Асцендент в Рак), която всички хвърлят в ъгъла
, да кажа нещо по този въпрос.
В повечето случаи се счита, че ако една планета е в падение/изгнание, то тя е много зле. А ако е в домицил/екзалтация, е супер. Смятам, че е по-важна абсолютната стойност на силата. В математиката това се изписва без знак плюс/минус. За Вселената силата си е сила - дали ние ще я наречем отрицателна или положителна, на никоя планета не й пука
.
По-важно е дали една планета не е просто на туризъм в някой знак
. Дори и в падение, или изгнание - това е сила, при това равна на собствен знак и екзалтация.
Хората винаги се стремят точно към тези планети, които имат най-висока абсолютна сила. И обикновено животът им се завърта около тях.
4. Ако ст ентусиазирана може дори в проценти да си изчислите "видимостта" на един човек. Фаза на планетата, колко светлина отразява (т.е. колко свети на тоя свят), с каква скорост се движи, от кого има подкрепа - аспекти. Няма значение дали е квадрат, опозиция или тригон.
5. Сега вече може да се пристъпи към по-фини техники. Тъй като и аз съм фен на арабските точки, но под формата на мидпойнти, ще спомена, че в ураническата школа школа много важно значение има нулевият градус на знак овен - ариес пойнт. Това е земната ос и мидпойнтите и планетите, които са свързани с тази точка показват как сме свързани с обществото и как се изявяваме в света. Но първо отчитат домът, в който се съдържа тази точка и разбира се отново статусът на планетите.