Автор Тема: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата  (Прочетена 63618 пъти)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Re: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата
« Отговор #45 -: Февруари 16, 2014, 11:37:04 am »
Мислих си и аз за връткане на МС, но рейтинг А макар и по спомени, на толкова ректифицирана личност е "авторитетен". Освен това е работила като химик-приложен, дипломиран. И като дипломиран юрист, като второ висше - основно данъчно, финансово право, макар да се носят митове, че е била само домакиня и бакалска щерка преди да влезе в политиката. За химик Венера може да свърши работа, но трудно. За юрист - имаме и връзката с Юпитер, но за политическата й съдба една лъвска Луна точно върху МС в лъв с управител Паднало Слънце в 11 е много изкушаващо. Между другото за сигнификатор  на Занятието в Стрелец май Бируни пишеше,че сее раздор, независимо от добрите си намерения...
De omnibus dubitandum est

Гали

• Newbie
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #46 -: Февруари 16, 2014, 01:54:56 pm »
Мислих си и аз за връткане на МС, но рейтинг А макар и по спомени, на толкова ректифицирана личност е "авторитетен". Освен това е работила като химик-приложен, дипломиран. И като дипломиран юрист, като второ висше - основно данъчно, финансово право, макар да се носят митове, че е била само домакиня и бакалска щерка преди да влезе в политиката. За химик Венера може да свърши работа, но трудно. За юрист - имаме и връзката с Юпитер, но за политическата й съдба една лъвска Луна точно върху МС в лъв с управител Паднало Слънце в 11 е много изкушаващо. Между другото за сигнификатор  на Занятието в Стрелец май Бируни пишеше,че сее раздор, независимо от добрите си намерения...

Къде е това "толкова ректифицирана личност"?
Обикновено в базата на Луис Роден в "бележки за източници" се упоменава кой е източник на часа, кой е правил ректификация - книга, автор, астролог. За Маргарет Тачър няма посочена информация някой да е правил сериозна ректификация. Източникът е: " Чарлз Харви цитира личната й секретарка". Дори самият той очевидно не е проверявал. Поне да беше майка й :) Така че въпросът с часа е висящ (поне за мен).
Ако имате информация кой е правил ректификация, къде, в коя книга/статия, нека да я видим първо.

По другото, което сте изброила.
Нека да направим разлика между образование, интереси, хобита и професионална реализация/кариера (ако има такава, защото може и да няма).

Всеки някъде нещо е учил - училището, че дори и университетът е бил най-близо до дома :) Всеки си има хобита и странични интереси. Тачър е била и капитан на хокеисти, учила е пиано, пяла в хор, сигурно и да готви се е учила. За образованието, което на практика няма общо с нейната професионална реализация, не е нужно да има кой знае колко силен фактор, дори може да няма връзка с Мц. По-скоро с домовете, свързани с образование.

Правото би трябвало вече да е по-добре отразено - все пак за поста, който е заемала, то е влязло в употреба. Макар че кой знае :) Функциите на Премиера са да води екип от финансисти, юристи и всичко друго, което е необходимо. Не е необходимо да знае всички детайли и подробности, както се очаква примерно от един активно действащ адвокат и юрист.

Тази жена от 10 годишна се е насочила към политиката и обществото, стремяла се е към политическа кариера, да води и да служи на народа. Това е важното в нейния случай по въпросите за професия и кариера.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #47 -: Февруари 16, 2014, 04:27:42 pm »
Тогава да намерим карта със сигурен час на раждане и да я разкостим? За мен е трудно да дам картата със сигурен час на раждане.

Мога да дам линкче с интересен анализ на картата на Руди Джулиани - http://astrologyinstitute.com/Articles/article_Practical_Beginning.html.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #48 -: Февруари 16, 2014, 07:20:13 pm »
Рени, в тази карта какво търсим?
Кои са най-силнте планети или доколко е издигнат този човек в социума?

Ако разглеждаме картата по тропическа система, на пръв поглед не виждам да има планети с подчертано силно влияние (есенциално). Слънцето управлява АС, но при нощно раждане гледаме и Юпитер - той е преди Слънцето, но в знак на падение, нито можем да кажем, че е близо до ъгъл или е издигнат в картата. Земният триплицитет през нощта се управлява от Луната - това важи и за знака на МС. Ако говорим за у10 (Венера), тя също не е в силна позиция. Най-високо в картата стои Луната, в мутабелен знак и конфигурация с Уран и Венера - тук бих предположила тенденция за по-чести и неочаквани промени в социалното положение и в професията, нужда от повече адаптивност.
Сатурн също няма кой знае какви достойнства в знака, но се намира в първи дом и диспозитор на у1, намира се в терма на Меркурий и има взаимна рецепция с него.

Почти не работя по класическа система, но в тази карта на пръв поглед за доминиращи планети бих определила Луната, Меркурий и Сатурн.

Ако гледаме западната карта, не бих предположила, че този човек заема много висока позиция в обществото, в професионален план също може да е на някакво средно, междинно ниво в йерархията. Професията му може да има практико-приложен характер - някакъв специалист, разработчик на проекти, конструктор, човек с бърза, аналитична и точна мисъл. Достатъчно креативен, но с практическа насоченост, може да е нещо по-тясно профилирано. Не изключвам и дизайнерски умения или някакъв интерес в тази насока.

В тази карта Юпитер "вижда" МС и е в най-точен аспект с него, при това хармоничен. Изгрява преди Слънцето, но като че ли не виждам достатъчно указания професията да е юпитерова.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #49 -: Февруари 16, 2014, 07:34:32 pm »
По класическата система не бих могла да разгледам картата, защото съм много начинаеща. Пробвах се по ведическата (където също съм начинаеща) и ми се стори, че притежателят на картата има достатъчно амбиция, за да бъде успешен бизнесмен или спортист, заради У10 Марс в 7-ми в Козирог (Ручака йога) заедно с Меркурий (У3). Марс аспектира Раху в 10-ти, което би могло да засилва амбицията за статус и реализация. Обаче после ми се стори, че картата като цяло не пращи от сила - АС (Лагна) е почти в последния градус на знака, същото се отнася и до Слънцето в 6-ти. Луната пък е самото начало на първия градус на знака в 12-ти дом. Възможно е просто здравето на индивида да е лабилно, да се забърква в инциденти.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #50 -: Февруари 16, 2014, 07:56:48 pm »
Според мен тук имаме амбициозен работохолик, вероятно инжинер, възможно-с частен бизнес
Възможно е да стане уважаван човек, макар и не с особено висок ранг

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Февруари 16, 2014, 07:59:50 pm »
Според мен тук имаме амбициозен работохолик, вероятно инжинер, възможно-с частен бизнес
Възможно е да стане уважаван човек, макар и не с особено висок ранг

И аз клоня към това предположение - предприемчив, достатъчно амбициозен, инициативен човек. Но не от най-високия ранг. Може да е уважаван в своите професионалните среди, но не намерих достатъчно указания да е издигнат в обществото.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #52 -: Февруари 16, 2014, 08:12:55 pm »
Къде е това "толкова ректифицирана личност"?
Обикновено в базата на Луис Роден в "бележки за източници" се упоменава кой е източник на часа, кой е правил ректификация - книга, автор, астролог. За Маргарет Тачър няма посочена информация някой да е правил сериозна ректификация. Източникът е: " Чарлз Харви цитира личната й секретарка". Дори самият той очевидно не е проверявал. Поне да беше майка й :) Така че въпросът с часа е висящ (поне за мен).
Ако имате информация кой е правил ректификация, къде, в коя книга/статия, нека да я видим първо.

Наистина, не видях да е правена  :-\ . Приех часа за даденост, без да го проверявам. Но не попаднах на карта с друг час в нета, а миналата година са се нароили един куп анализи на смъртта й и нейното отражение в астрологичната й карта - и тропически, и ведически, все с тоя час. Затова допуснах, че никой не я подлага на съмнение.

Благодаря ти, получих отговора, който търсих.

За "научната" й неслучила се кариера - изглежда е била много важна за нея, постоянно е подчертавала не, че е първата жена-премиер, а че е първият премиер с научна степен (бакалавър по химия).
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #53 -: Февруари 16, 2014, 08:57:50 pm »
Лили,търсим колко е издигнат човекът в обществото ,вие поставихте посоката и към професия-чудесно.С интерес чета мненията на всички по темата и затова поставих тази карта,защото има върху какво да се задълбочите.

Креативен е,специфични професии-има няколко,има нещо около дизайна,според мен мисля ,че е на едно добро ниво в социума,и Юпитер има намеса в професията.

Papy,той вече е станал уважаван в своята област,ръцете му "умеят" ,но не е техничар. ;)

Мирабела,да силно амбициозна личност.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Февруари 16, 2014, 09:07:03 pm »
В какъв смисъл Юпитер има намеса в професията - юпитерова е самата професия (основната) или Юпитер определя статуса и успеха?

Споменаваш за няколко професии - това повече ми се връзва с Луна/Уран в Близнаци и опозицията на у10 към тях, а не с Юпитер и Слънце в Козирог.

Рени

• Hero Member
« Отговор #55 -: Февруари 16, 2014, 09:16:08 pm »
В какъв смисъл Юпитер има намеса в професията - юпитерова е самата професия (основната) или Юпитер определя статуса и успеха?

Споменаваш за няколко професии - това повече ми се връзва с Луна/Уран в Близнаци и опозицията на у10 към тях, а не с Юпитер и Слънце в Козирог.

Сега вече е "топло " -Луна/Уран в Близнаци са сигнификатори на една от професиите му ,но и Юпитер им помага :clap:
Лили,знакът на МЦ ,планетата управител ,дом ,аспекти дават указания и за друга(та) професия ,а за успеха и статуса не мога ,да кажа коя е планета ,по начина ,по който вие определяте,аз гледам Венера /Сатурн и Юпитер тук  за същите .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Февруари 16, 2014, 09:20:31 pm »
Само да не се окаже накрая, че гледаме различни сигнификатори за една и съща професия.  :017:

За човек с няколко занаята като цяло е трудно да се определи основният. В такъв случай би следвало да потърсим някаква доминанта.

Рени

• Hero Member
« Отговор #57 -: Февруари 16, 2014, 09:33:55 pm »
Лили, основната ,"видна" професия е по Луна/Уран ,както ти отбеляза ,но сложи и една "щипка" Юпитер /5-ти дом -все пак УМЦ е в Стрелец и в 5-ти дом ,като Венера е и в аспект с Луна/Уран.Диспозитор  на Луна е у дома си в знак ,който екзалтира ....

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #58 -: Февруари 16, 2014, 09:39:26 pm »
Казваш Луна/Уран в Близнаци. Като дадеш развръзката, ще видя дали съответства на Раху в 10-ти дом във ведическата карта, защото част от характеристиките на Раху са като на Уран. Примерно въздухоплаване, авиоинженерство, космонавтика и др.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #59 -: Февруари 16, 2014, 09:42:25 pm »
Професията обаче не е юпитерова, така ли да разбирам? Защото може да има "една щипка Юпитер", но влиянието му да не е определящо. Юпитерови поприща - преподавател, лекар, юрист, магистрат, банкер, крупен международен бизнес... Може и мизантроп, колекционер на предмети с висока стойност (тук включваме и Венера) или някой, който се занимава с благотворителност. Ако говорим за изкуство и дизайн като вид занимание, те не са по Юпитер. Инженер, конструктор, проектант - също не са юпитерови професии.