по картите на рени
№11. водещо светило - слънце в телец в осми, съвпад с юлв, венера на трон, 9-ти от асц, 7-ми от фортуна
луна перегрин, 9-ти от асц, 8-ми от фортуна, 9-ти от асц, нейният диспозитор на трон, в 8-ми от фортуна, 10-ти от асц; марс в триплицит, падение, 10-ти от асц, 9 от фортуна
2. управител на фортуна - марс
3. ъглови от ф - слънце, юпитер, венера в 7-ми, спирит в 10-ти
4. спирит - управител слънце, светило в секта, в осми от асц, 7-ми от фортуна, в един дом с двата бенефика, единият на трон, квадрат слънце
5. 11-ти от ф - екзалтация, управиел - тронов меркурий, в 8-ми от ф, 9 от асц
6. екзалтация - в т.5
№21. луна в стрелец, управители - юпитер, слънце, сатурн; юпитер на трон във 2-ри от асц, 9-ти от фортуна, слънце в 11 от фортуна, 4-ти от асц, без достойнства, сатурн в 1-ви от фортуна, 6-ти от асц, заточен
2. управител на ф - луна в стрелец, достойнства само по деканат, на радикално мц, съвпад със слв
3. ъглови от ф - спирит в 4-ти, венера в 10-ти, сатурн, марс, екзалтация в 1-ви
4. спирит - 4-ти от фортуна, 9-ти от асц
5. постижения - 11-ти от фортуна, там е базис, там са слънце и меркурий, без достойнства
6. Екзалтация - в 1-ви от ф, управител луна
Да обобщим:
№1 - триплицитни управители: 1трон, (7ф,8асц), 1 перегрин (8ф, 9асц), 1 падение (9ф, 10асц)
управители на базис, спирит, фортуна - марс, слънце, сатурн - слънце тригон марс/сатурн
екзалтация тригон слънце
водещо светило в осми радикален и 7-ми от фортуна, съвпад юлв
фортуна във втори
№2 - триплицитни у-ли: 1 трон (9ф, 2асц), 1 пер (11ф, 4асц), 1 заточен (1ф, 6асц)
управители базис, спирит, фортуна - венера и луна - в тригон
водещо светило луна на радикално мц, 8-ми от фортуна
фортуна в 6-ти от асц
Тези хора според мен са с подобен ранг, не е ясно кой е изпадналият, еднакво не-силно поставени управители, макар и нелишени съвсем от достойнства. Известни предимства има при първата карта, така че окончателното становище:
вторият е с по-нисък ранг
Мирабела, какво ще кажеш?