Автор Тема: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата  (Прочетена 63588 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата
« Отговор #165 -: Юли 29, 2014, 12:50:12 am »
Папи, питах нещо. Сложно ли е за отговор, не че има причина за бързане, но нека да използваме системата. Отделни автори, абе много уважават арабските точки, проверили са ги. Всичко е алгебра и геометрия, ъглови ръзстояния...

разгледай картинката от този пост

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #166 -: Юли 29, 2014, 12:53:31 am »
разгледай картинката от този пост
Благодаря
Папи, фигурите на Джоунс могат ли да се ползват, логично е да могат, нали? Понеже в случая има интересна фигура- Хепи.
« Последна редакция: Юли 29, 2014, 12:05:59 pm от enigma »

Papy

• Hero Member
« Отговор #167 -: Юли 29, 2014, 12:55:20 am »
най-лесно става с програма, вижте линка, който мирабела ви сложи няколко страници назад

Papy

• Hero Member
« Отговор #168 -: Юли 29, 2014, 11:32:42 am »
по картите на рени

№1
1. водещо светило - слънце в телец в осми, съвпад с юлв, венера на трон, 9-ти от асц, 7-ми от фортуна
луна перегрин, 9-ти от асц, 8-ми от фортуна,  9-ти от асц, нейният диспозитор на трон, в 8-ми от фортуна, 10-ти от асц; марс в триплицит, падение, 10-ти от асц, 9 от фортуна
2. управител на фортуна - марс
3. ъглови от ф - слънце, юпитер, венера в 7-ми, спирит в 10-ти
4. спирит - управител слънце, светило в секта, в осми от асц, 7-ми от фортуна, в един дом с двата бенефика, единият на трон, квадрат слънце
5. 11-ти от ф - екзалтация, управиел - тронов меркурий, в 8-ми от ф, 9 от асц
6. екзалтация - в т.5

№2
1. луна в стрелец, управители - юпитер, слънце, сатурн; юпитер на трон във 2-ри от асц, 9-ти от фортуна, слънце в 11 от фортуна, 4-ти от асц, без достойнства, сатурн в 1-ви от фортуна, 6-ти от асц, заточен
2. управител на ф - луна в стрелец, достойнства само по деканат, на радикално мц, съвпад със слв
3. ъглови от ф - спирит в 4-ти, венера в 10-ти, сатурн, марс, екзалтация в 1-ви
4. спирит - 4-ти от фортуна, 9-ти от асц
5. постижения - 11-ти от фортуна, там е базис, там са слънце и меркурий, без достойнства
6. Екзалтация - в 1-ви от ф, управител луна

Да обобщим:
№1 - триплицитни управители: 1трон, (7ф,8асц), 1 перегрин (8ф, 9асц), 1 падение (9ф, 10асц)
управители на базис, спирит, фортуна - марс, слънце, сатурн - слънце тригон марс/сатурн
екзалтация тригон слънце
водещо светило в осми радикален и 7-ми от фортуна, съвпад юлв
фортуна във втори

№2 - триплицитни у-ли: 1 трон (9ф, 2асц), 1 пер (11ф, 4асц), 1 заточен (1ф, 6асц)
управители базис, спирит, фортуна - венера и луна - в тригон
водещо светило луна на радикално мц, 8-ми от фортуна
фортуна в 6-ти от асц

Тези хора според мен са с подобен ранг, не е ясно кой е изпадналият, еднакво не-силно поставени управители, макар и нелишени съвсем от достойнства. Известни предимства има при първата карта, така че окончателното становище:
вторият е с по-нисък ранг :)

Мирабела, какво ще кажеш?

enigma

• Hero Member
« Отговор #169 -: Юли 29, 2014, 12:07:53 pm »
Благодаря
Папи, фигурите на Джоунс могат ли да се ползват, логично е да могат, нали? Понеже в случая има интересна фигура- Хепи.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #170 -: Юли 29, 2014, 01:24:36 pm »
Papy,ще дам информация по картите ,но нека се включат  и Мирабела ,и Енигма -видях ,че проявяват интерес по темата.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #171 -: Юли 29, 2014, 03:24:04 pm »
Извинявайте. Не ме чакайте, не съм във форма.

Happy58

• Гост
« Отговор #172 -: Юли 29, 2014, 03:26:14 pm »

що да не могат :) - аз ги приемам :) - какво има там? (даже не знам за какво става въпрос)

Papy

• Hero Member
« Отговор #173 -: Юли 29, 2014, 03:35:42 pm »
Енигма и Хепи, ако имате ваша методика за определяне на ранга, споделете я, ще изпробваме и нея. В тази, която Мирабела показа с картата на Мишел Пфафър, не се използва такъв анализ по фигури. Тази, която показа Диана, също е интересна, но на мен лично ми е по-трудно да оценя колко ще е висок ранга с нея. Има и други техники, за една от тях говори Гали на първите страници, там се преценява в детайли силата и положените на управителя на асц, съотв и мц, но трябва да се намесят и мидпойнти.

enigma

• Hero Member
« Отговор #174 -: Юли 29, 2014, 03:55:24 pm »
Енигма и Хепи, ако имате ваша методика за определяне на ранга, споделете я, ще изпробваме и нея. В тази, която Мирабела показа с картата на Мишел Пфафър, не се използва такъв анализ по фигури. Тази, която показа Диана, също е интересна, но на мен лично ми е по-трудно да оценя колко ще е висок ранга с нея. Има и други техники, за една от тях говори Гали на първите страници, там се преценява в детайли силата и положените на управителя на асц, съотв и мц, но трябва да се намесят и мидпойнти.
В Познай професията питах дали ползвате баловете на планетите-с-ри, най-логично ми се струва, но някак не се забеляза въпроса, или -не ги ползваме масово. Мисля, че ще работят.
Трябва ми време, иначе това което търся е близо до на Гали методиката, ще включим и нея. Мисля, като се изпробва каквото ще се пробва, човек трябва да си направи алгоритъм и да го тества, все някой ще проработи над 80 процента/нямам процентен клавиш :72:/ за всички карти.

Papy

• Hero Member
« Отговор #175 -: Юли 29, 2014, 05:23:32 pm »
Аз лично съм доволна от метода на Мирабела

Happy58

• Гост
« Отговор #176 -: Юли 29, 2014, 09:01:31 pm »

Папи, аз не познавам нито една система - просто мислех, че покрай другите карти може и за моята да каже някой нещо. Но явно наистина не съм достатъчно изтъкната, за да се случи това (както попита и енигма де) :). Така че, няма как да се включа, сори.

Papy

• Hero Member
« Отговор #177 -: Юли 29, 2014, 09:07:52 pm »
А не искаш ли да се запознаеш с тази-виж колко е проста-6 точки
Например 1-та-картата ти е нощна, водещото светило кое е, кои са триплицитните управители и къде са. Другите 5 точки не са по-сложни от тази

Happy58

• Гост
« Отговор #178 -: Юли 29, 2014, 09:12:23 pm »
А не искаш ли да се запознаеш с тази-виж колко е проста-6 точки
Например 1-та-картата ти е нощна, водещото светило кое е, кои са триплицитните управители и къде са. Другите 5 точки не са по-сложни от тази

Папи, опитах ... не ми се получава .... аз ще ги отчета, това няма проблем, ама после ... някой трябва да разчете информацията. Вие четете и пишете и си разбирате, ама работите с тази материя доста повече време от мен - просто още съм прохождаща тук, информацията ми е много. Ей сега пак ще ги погледна и ще ти кажа, какво друго например не ми е ясно - по спомен, мисля, че самото значение на отделните точки не ми е ясно за какво служи, и в този случай, как да тълкувам информацията?

Papy

• Hero Member
« Отговор #179 -: Юли 29, 2014, 09:15:27 pm »
Че аз също не мога да я тълкувам
Мирабела може, евентуално тя може да ти помогне после с разбирането на кое-защо