При мен си е доста хай-енерджи...
Последно време доста често ми се случва преценката да ми куца и да купувам нещо, което ми върши работа наполовина или изобщо не ми върши, което е доста нетипично.
При мен това с покупките беше валидно при ретроВенера. Изключително неудачни покупки.
Откъм хайенерджи и аз не се оплаквам. Но това не е нетипично или извънредно. Въпреки натален ретро Марс в Телец и закотвено в 4-ти дом паднало Слънце, за които се предполага, че дишат назаем, не се сещам за отчетливо продължителни периоди в живота ми, в които да ми липсва енергия за няколко дини под една мишница. Напротив, нискоадреналиновите периоди са в състояние да ме скапят доста по-успешно.
В последно време обаче започна някакво прегряване на чисто физиологично ниво - може да е и поради Уран в първата декада на Овен (около МС ми е и на два градуса от точната опозиция с натално слънце), може и да е поради разходката на Марс във Везни, където аспектира половината ми планети, може да е поради транзитния огън на Юпитер в първия натален (или поради слънчевия фирдар :29:).
На последното ми аюрведично интервю преди месец-два диагностицираха pitta - overexcess - свръхизлишък на пита доша/огнено качество, което се манифестира и физически - промяна на пулса от вата към питта, зачервени склери, ускорен пулс, високо кръвно, ускорен метаболизъм, по-суха кожа и коса и т.н. но този огън се разпалва всъщност на клетъчно ниво, повлиява обмяната и хормоналният и ензимен баланс може да се разбъркат сериозно.
Ще почна да се тъпча с торти, сладолед и сладкиши, белким угася малко пожара. :012: