Автор Тема: Интуиция  (Прочетена 13327 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Интуиция
« -: Октомври 10, 2013, 11:58:36 pm »
Някои думи ги използваме толкова често, а влагаме толкова различни неща в тях - всеки неговите си
Какво е за вас интуицията, имате ли я, използвате ли я, подвежда ли ви понякога и кога
С какви аспекти в картата я свързвате?
Използвате ли я когато четете натални карти?

За мен интуицията е няколко неща:
- забравена причинно-следствена връзка (асоциативно мислене)
- наблюдателност
- да можеш да си на мястото на другия (когато се отнася до преценка на човешки отношения)
- на последно място - наистина - да четеш знаците, да виждаш "невидимото"

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Интуиция
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2013, 12:21:31 am »
Свързвам я със стихии ,не с аспекти-Огън /Вода ."Знам и чувствам ".Да ползвам я ,без да се напрягам и двете стихии са акцентирани в натала ми.

Не мисля,че наблюдателността,емпатията са аналог на интуиция,поне не този тип ,който ти визираш,Това че някой интуитивно те привлича ,че си съпричастен с другия (разбираш го ) ,не е резултат от "прочетени мисли ". ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2013, 12:28:05 am »
емпатията е емоция
да си разбираш другия не значи да имаш същата емоционалност

говорим за различни видове интуиция
според моите точки ти говориш за последната

Рени

• Hero Member
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2013, 01:00:42 am »
Интуицията е нещо ,което знаеш ,без да ти се налага да го обясняваш логично,без да разсъждаваш-толкова е просто. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2013, 10:35:51 am »
Аз нямах предвид, че причинно-следствените връзки са съзнателни
Наблюдателност, както и интуиция, може да се дефинира по различни начини
В случая по-скоро ставаше въпрос човек да забелязва невидимата връзка между нещата, нещо като да вижда ефекта на пеперудата

Относно общите енергии-и аз съм така, предполагам и други, вероятно това е влиянието на външните планети-общия егрегор

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2013, 12:03:46 pm »
До преди известно време си мислех, че имам силна интуиция и работи точно така
Интуицията е нещо ,което знаеш ,без да ти се налага да го обясняваш логично,без да разсъждаваш-толкова е просто. ;)

Но сега не съм много убедена. Всяко нещо си има логично обяснение, просто ако ние не можем да си го обясним му преписваме някаква ирационалност.

Papy

• Hero Member
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2013, 12:21:35 pm »
Но сега не съм много убедена. Всяко нещо си има логично обяснение, просто ако ние не можем да си го обясним му преписваме някаква ирационалност.

аз пък тук щях да лайкна :)
макар и с една корекция - всяко не, но повечето

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2013, 12:27:41 pm »
За мен всичките мнения са верни.
Има и меркуриева обаче според мен, има и на рачешката луна-по емоциите. Тоест-въздушна, водна, огнена...
Интиуцията е знание отвътре със сърцето, или ума, не знам. Може и да е припомняне.
И аз имам като вас, но когато ми е трудно, я заглушавам, не ми отърва да я слушам-затова. :)
Например по меркурий-винаги знам кого ще срещна, припознавам се половин час преди виждането в други хора, това работи постоянно. Но срещата ми с човека не е знакова-"здравей, добре си-хубаво-още по-добре бъди... "и толкова.
Когато задам въпрос, отсреща мислят, и аз сърфирам някак и знам какво ще чуя, повечето пъти съм права.
При запознанство веднага мога да кажа, какво мислят за мен отсреща на първо четене, ама това споделя ли се-не. Около мен има много "овладяни" емоционално хора, през годините се научих да ги чета. Защо?-Говорят ми едно, в мен нещо казва-не е вярно, трябва да го разгадая, иначе  давам на късо отвътре. Кого да слушам, тях, мен..
Иначе чрез водното прекрасно знам кой как се чувства, ами то чувството не е само една емоция-за днес, то е и двигател. Емпатското ми е по-развито, но е първично според мен. Колкото повече човек се опакова и бетонира за света навън, аз го усещам,че отвърте крещи, страда ...случва се да му състрадам, и тогава ставам едно с него, мога да усетя какво го боли. Ако не мога да го излекувам обаче, защо ми е това, не знам.
Понякога знаем предварително кое няма да го бъде, ама си стоим там, и се правим, че не знаем....
Виждам, че търсим едно "технократско" обяснение, но според мен такова-няма.

« Последна редакция: Октомври 11, 2013, 12:29:41 pm от enigma »

Papy

• Hero Member
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2013, 01:24:48 pm »
Не технократско
Търсим интуицията в картата или чрез картата
Тоест - по какво ще я разпознаем при анализ и дали ще използваме нашата собствена за анализа
Все повече мнения срещам, че астрологията не може да се обясни със статистика и писани правила (на което много бих се радвала), не може да бъде ефективно практикувана без връзката й с езотеричното и съответно - невидимите правила и закони
Тях се опитвам някак да намеря, понеже от изброените по-горе точки, последната ми е най-неясна

Например всеки за себе си с какви аспекти от картата си (стихии) свързва собствената си интуиция - такива неща

Рени

• Hero Member
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2013, 01:30:44 pm »
Аз нямах предвид, че причинно-следствените връзки са съзнателни
Наблюдателност, както и интуиция, може да се дефинира по различни начини
В случая по-скоро ставаше въпрос човек да забелязва невидимата връзка между нещата, нещо като да вижда ефекта на пеперудата

Относно общите енергии-и аз съм така, предполагам и други, вероятно това е влиянието на външните планети-общия егрегор

Това че някой "забелязва" ,"вижда" ,"усеща" невидимите за просто око неща е пак "защото знае" .Тук няма преценка на ситуация,хора,случка ...има възприемане-Огън.Много често се използват в случая енергийни връзки на много фино ниво,защото хората си умираме да намерим логично обяснение за всичко-Земя.Това разбира се е невъзможно ,поне на този етап и мисля, и на всеки следващ, и така трябва да бъде.
Ето ти един най-обикновен пример с участие на интуицията -Пускаш тема 'Интуиция" ,защото знаеш,че същата ще привлече внимание . ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2013, 01:34:03 pm »
Огън-интуиция,Вода-чувства,Въздух-мислене,Земя-сензетивност.
Това е факт ! Няма сега да откриваме "топлата вода" ,много преди нас са го направили ,а преди тях -Природата. :cheer:

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180

Рени

• Hero Member
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2013, 01:47:27 pm »
Наблюдателността не я свързвам с интуицията, а с рационалното и причинно-следствените връзки. Да мислиш асоциативно пък макар и свързано с дясното полукълбо на мозъка не е интуиция, а само откриване на нови връзки с помощта на вертикалното мислене, а не само на хоризонталното.

Интуицията е предчувствие, че някой ще каже нещо, насоката на някаква ситуация без тя да стъпва на логическа причина и изобщо на някаква причина. Тя не може да се обясни посредством Меркурий.

Тези дни си мисля по някои от въпросите, за които бяха пуснати теми след това по форумите. Имам ли интуиция ? Или просто сме се засекли по-голяма група от хора в общия енергиен фон към момента ?
Според мен на принципа на телепатията, поне при мен е така, че такава имам с хора, които сме на една вълна, за добрата интуиция е важен подходящия за нея момент.

Пред-чувствието е свързано с усещане за нещо ,което ще се случи ,но не го знаеш или както казва човечето от "Минута е много :Гадаете!!!" ,това е Вода-та .Това са всички представители от канал "Ясновидство,оракули,врачки,гледачки..." ,но когато към тази Вода прибавим и Огън ,тогава се получава така наречената сплав "Феномен-и"-рядко ,но сигурно условие за високи добиви в тази посока ,"+" специфика ,идваща от дадени обстоятелства.
Starinthe...,
всяка една преценка /оценка /Земя като "резултат" от сигурното ,няма как да се довери на интуитивното знание,значи някъде имаш застъпен при теб земен елемент,Сатурн ,търсейки смисъла в заобикалящото ни ,случващото се.
Правило ли ти е впечатление ,че Земя-та следва Огън-ят ;)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #13 -: Октомври 11, 2013, 01:58:55 pm »
Рени,  сатурн и козирог древните автори свързват с дълбока концентрация, достъп до информация-каква-не знам. Така че, има си и от земята.
Аз не се наемам да давам оценки по хороскопа на някой дали е интуитивен. Знам, че има хора, които са повече от средното ниво на развитие, сигурно те биха ми спретнали на мен хороскоп. :)
Иначе, ползвам я в натала, не толкова във форумите. Изчертавам картата и някакво време си събирам базата астроданни от главата за въпросния хороскоп. После обаче търся да усетя нещата за човека.

Рени

• Hero Member
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2013, 02:00:28 pm »
http://indigota.com/index.php?PHPSESSID=0def4806d47b416564a0af0494a42690&topic=4903.msg55939#msg55939

Статистиката ,използва теория на вероятностите  и е полезно информационно помагало ,но и тя е "ограничена" ,нали ?1? ;)