А , защо всички свързвате Сл.затъмнения с нещо злокобно,неприятно ?!?
Опитвам се да си обясня ,проявата на същите от това ,което ми е познато-от себе си,защото съм родена на Сл.затъмнение.Хората ,реагират на /към мен предпазливо ,не знаят какво да очакват от мен ,никой в началото не "вижда" слънчевите особености на Риби ,но всички разбират/усещат ,че са срещнали нещо ново в живота си.Това усещане не аналог на нещо добро или лошо ,а просто по-скоро посока.
Ето например,сега от една година при мен е активирам силно Меркурий и чрез транзити ,прогресия ,дирекция,в солара и все се чудех къде ще е посоката на всичко това (даже и тук във форума попитах) ,сега затъмнението е в тригон с Меркурий,по оста 12/6 ,а АСЦ съвпад със същия ,тр.Меркурий съвпад със затъмнението и ...разбрах къде ще е новата посока при мен;между другото Меркурий в натала ми управлява ДСЦ и МЦ ,в знак на заточение е ,в 3-ти дом .
За мен Сл.затъмнение е, като моментно изгубване на собственото Аз или по-скоро като оттегляне от сцената ,за да се презаредят батериите ,къде и как (в домовете ,аспекти където се случва това ) ,за да може да изгреем с нови сили (планета ,която е аспектирана).Ей това "спиране на тока" може би обърква хората ,губят ориентация и се получава дискомфорт.