Зъл Анаретен, ретрограден в Скорпион 8-ми дом, управлява 10-ти, без напрегнати аспекти, но в един знак с Луна, Плутон, юлв
Не е зъл, напротив, не вижда асцендента.Не стигаме до сатурн, ако не изразим марс, старият има мъдрост, младият-физическа сила. Сатурн контролира, защото го е страх да обича-да се довери.
В "десети-управлява"-как да те види света,наложено от детското възпитание на родителите, които ни обичат,дори когато грешно постъпват, но ние сме нашия живот.
Може би ние управляваме какво да е нашия 10 дом, кардиналното ми липсва, но тези около мен решителни хора с това качество, на тях много им пука какво ще кажата хората-социум, правят и постигат заради нещо наложено отвън.... .
Може би смисълът е в пропорцията на подправките-емоции , в манджата на живота. Решаваш да не плачеш-гневиш се, решаваш да няма емоция-идва депресия, макар и след брой години. Добър си с хората дълго-ставаш зъл накрая.
Има едно неразбиране в овенската енергия-не искам да съм слаб, напротив в най-голямата сила сме най-слаби, и обратно.
Вчера ме жилна пчела, как ме събуди не е истина, по сатурн ми е зоната на комфорта, но трябва да се излиза от нея, иначе-няма развитие.
Сатен, ние сме тук да изпитаме всички емоции, ако имаме водно-няма грозно, сдържането е по-лошо. Тези,които сега изглежда да са в комфортната зона на живота, може утре да се взривят-независимо положително, или негативно.