Зависи от аспекта, който Венера прави със Сатурн - тригоните и секстилите са благоприятни примерно, на много места даже ги дават като брачен аспект, има силна привързаност, ангажимент някакъв и той често не е с кофти развръзка. Съвпадът е най-тежък и дава хладни отношения, а квадратурата между тях наистина е сериозно "лепило". Всеки квадрат на Сатурн е такъв и дава дълготрайност, независимо от типа на отношенията. Умиране има, отърване - не или поне не и докато не се минат нужните уроци. Сатурн превъзпитава и кара отсрещния да се чувства един вид задължен задълго.
В последната ми синастрия имам мои Сатурн и СЛВ секстил негова Венера, мое Слънце квадрат с Венерата му, квадрат между Венерите. Понякога, колкото и силно да държи Сатурн, понеже ние имахме и квадратури от моя към негови Слънце и Меркурий, преструктурира ли нещата този, който се явява учител в тая връзка, тя се разпада. Той попи много от мен, но и бе зверски ограничаван, буквално го бях "дресирала" и ми се отчиташе къде е и с кого, направо успях да го изолирам от света, в който има жени.
Този, дето го беше подкарал през просото в последните 6-7 години, закопня за семейство и към днешна дата мисля, че аз бях човекът, който имаше търпението и силата да го подготви за Нея, Жената с главно "Ж" в живота му.
Понякога една дирекция дори може да подейства негативно /в случая негов Меркурий У1, У5 просто смени знак и от консервативния козирог ингресира във водолей, и той взе, че си ''прегърна'' свободата и се впусна в отношения, които не задушават като тези с мен и които явно имат бъдеще, понеже вече го няма Сатурн, който да го "удря" през пръстите и да му дави душичката. Затъмненията също успяват да скапят всичко, когато са по оста 1-7, особено когато аспектират зле У4 или У8. Даже и хубавите синастрични двустранни аспекти на Юпитер не помагат. Това е проверено при много приятели.
Иначе неговата Венера се чувстваше силно обичана и обгрижвана от мен, моят Сатурн го караше да усеща себе си защитен и сигурен, че някой винаги е там за него. При Венера, която изобщо не е аспектирана, е кофти /сещам се за познати с подобна синастрия/, та май дори всеки лош аспект е по-добър от никакъв. Макар че ако има достатъчно хубави между други планети и особено ако Луната прави такива, връзката е ярка и има дълбочина.