Да, Уране, така е.
При охладените от Сатурн Венери има и вътрешна борба - да разкиря чувствата си->да покажа слабост/зависимост пред другия. За сметка на това добре се информират, без да го правят целенасочено и натрапчиво. Те не питат, те виждат, слушат, запомнят, структурират. И когато мине време, правят жестове, уж между другото. Но хич не е така.
Това е 'военна' Венерка, не обича лигавщините.
А и твой Сатурн допълнително я квадратира. Не стига личните му проблеми със Сатурна, а и ти си го подхванала.
Хич не е лесно с дисхармоничните аспекти на Сатурн в синастриите. Трябва време, напасване, да избягаш от чувството, че някой те наставлява, ръководи, охлажда.
При него Венерката е в Рак, привидно чувствена, но има нужда от приласкаване, от емоция, за да повярва в себе си. Сатурновите Венери често са твърде критични към себе си, нужно им е време, за да си повярват и да повярват, че са 'избрани' от другия, че са 'заслужили' с качествата си вниманието и любовта.
При него хем в Рак, хем сатурнясала.
Марс в твърд аспект със Сатурн също дава едно задържане. Ти би трябвало да го знаеш най-добре, притежаваш го. Там се трупа заряд, трупа се дълго и избухва като фойерверки, когато пробие сатурновата бариера.
Негов Марс може да е тронов, но е в знаково каре със Сатурн. А и Венера. Отново си има своя конфликт между мъжкото/женското начало.
Все пак имате опозе Слънце и Луна, което си е доста привързващо. Луна/Венера в Козирог също е силна позиция.
Но това с нодалните оси е голям магнит. А ако му знаем и часа на раждане, ще е още по-интересно. Нодална ос на някой върхи някоя от главните оси на друг(асц/дсц, иц/мц) е нещо, от което много трудно се бяга.
По-предизвикателното според мен ще е карето на твоите Марс, Сатурн и Плутон към Луната му. Доста си го целнала, все с тежките 'личности' си запознала Луната му. И да не искаш да оказваш натиск върху него, той може да усеща такъв, да остава с чувството, че се опитваш да го ръководиш, променяш.
Луничките страдат и от един от твоите приятели, а какво остава за тримата хубавци.
И аз целя чужди светила с Плутон/Сатурн. Трудна връзка, с много предизвикателства, борби, усещане за контрол над партньора, дори да не правя нищо в тази посока, на моменти и усещане, че съм сухарка(един от най-несериозните хора в околията съм). Но това беше докато се понапасне малко ситуацията. Все пак е силно привързващо положение. 'Ела, зло, че без теб по-зло.'
Венери в опозиция също са ми давали силно привличане. Не смятам, че е нещо непреодолимо за една връзка, по-скоро дискомфорт за кратко след отлитането на пеперудите и виждане на реалността. Но опозициите разделят и притеглят двама души. Ако преодолеят желанието да са във вечен конфликт.
Забравих да напиша, че сексуалното привличане при твърди аспекти между Венери/Марсове, Марсове, Венери е като мълния. Все едно ток те бие, няма я тази плавност на желанието, много е...изяждащо. След това сякаш има застой, не е постоянно нагнетено. Но нагнети ли се отново... То не е любов и секс, то е война.
Аз харесвам тази синастрия. Има своите предизвикателства, но трудно ще се изплъзнете един от друг. Много нодално, много сатурново, плутоново. Ако те е страх от такива любови и връзки - пали кецовете и давай назад, докато е време!
Очевадните неща няма да пиша - слънца на знаков хармоничен аспект и т.н. Все хубавини.
:58: