А в какво се проявява, според вас, съвпада на оста АСЦ/ДСЦ на единия партньор с нодалната ос на другия?
Аз казвам силно привличане. Не става дума за секс. А за привличане от тази личност. Възлите с планети или оси - умиране има, измъкване няма. Много зор.
В една синастрия - слв съвпад Слънцето ми, моите юлв/лилит съвпад Луната на партньор, Плутон на мъж в съвпад с Венерата ми, Венерата му в квадрат с Плутона ми, моята Луна в квадрат с Урана му, неговот Слънце в квадрат с Урана ми, любимата ми опозиция на Марсовете - такава шеметна връзка рядко се среща. Двама тооолкова различни човека, няма едно с едно да ни е в синхрон, аз съм уранична, той е рационален, имаме крайно различни интереси, нямаме допирни точки. А не смея да кажа колко години изкарахме. :012: При все, че и двамата си сложихме рога, събирахме се, разделяхме се. И нещо непосилно за описване ни привличаше. Необяснима история. Това ми е една от шантавите връзки. Избягвам всякакви контакти с този човек. Колкото и години да минат, при среща с него, при разговор с него, необяснимо нещо ни привлича. А реално не се получава.
Моето Овненце има Слв/Юлв на Асц/Дсц ми. И негов Юпитер е в точен съвпад с мой Юлв. И тук има подобно привличане. Но и синастрията ни е по-напрегната, но имаме допирни точки много. Без него се чувствам все едно са ми ампутирали крак, махнали са ми ръка, останало ми е половин сърце. Мога да живея, но не виждам смисъл. Едно ми е пусто, празно. Опитвала съм се да се откъсна от тази връзка. Водех нормален живот, бях щастлива, срещах се с други хора, но душата ми я нямаше.
Баща ми казва за нас - ела зло, че без теб е по-зло. Това е нодалната ос по осите, в съвпади с планети. За мен той беше и е урок - чрез него и опита, който съм придобила в тези отношения, усещам развитие като личност, човек, всякак.
Възлите не са секс, не са любов, не са приятелство. Но са като магнит. Все те дърпат, все имаш чувството, че нещо не е доизжовяно или има какво да изживяваш там, да учиш, да ти се случва.