Прогресията на Луна през асцендента донесе промени, аналогични на слънчевия знак и позицията на планетата управител.
В наталната ми карта доминират Тао квадратури с връх Слънце-Марс във Везни. За ветераните във форума, това се вижда като необходимост от себереализация и трансформиране на Аза.
Бих казала, че вече започнах да виждам буквалност в натала, минавайки през много трансформации и в следствие на досег до различни култури. Това, което мога да споделя, е че от детска възраст свикнах да сменям градове и да се адаптирам към различен свой образ на конкретното място.
С натална луна в Дева в 11дом ми идва “отвътре” да пътувам, да мисля глобално и да вирея добре сред други националности.
Докато луна прогресираше през асцендента ми:
- релокирах в друга страна (отново)
-спечелих с проект към програма за предприемачество
-завърших висше образование за креативна професия
-смених професионалното си поприще с креативната професия
-прекъснах отношения с полу-сестри след многогодишни семейни интриги
-затвърдих личностни качества- принципност, човечност, справедливост. Вече не съм толерантна към хора без морални ценности (всеки от нас понякога постъпва неморално, визирам действия с цел да направиш някого нещастен от изгода, омраза, завист)
Естествен ход на времето е да ни направи по-зрели и отговорни към 30г. Това ни прави по-социално ангажирани и критични към чужди мотиви и действия.
Оставам скептично настроена към астрологията, но за тези, които са по-отдадени, мисля че описаното е добър показател за минаване на прогресивна Луна през асцендент.