guapa79, Щом това ти е направило впечатление, значи има защо. Сега търси връзката между наталните предпоставки и прогностичните. Първо се питаш : " Моята Луна в позиция ли е да ми носи събития, т.е. има ли есенция и акциденция ? После :" В кои сфери, за да знам, къде да очаквам такива ?" Следва :" Щом ме интересува 5 дом, да го разгледам обстойно- управители, статуса им, как се свързва с цялата карта , за да разбера какво ми е отношението/връзката с делата по този дом ?' Която планета има най-много сила над 5-ти, и нея така я разглеждаш за годината, дали е управител, какъв й е статуса в соларната карта, по дирекция, прогресия, транзитна. Прогресивната Луна е като показалец- виж тази сфера през следващите 2-3 г. През следващ дом ПР Луна консолидира, задържа, търси надеждност, стабилност и какво човек наистина иска да има тук.Аспектите показват с какво отношение и заради какво, това ще се случи или не.
Ами тя моята водолейска Луна е "леко" ударена от Уран, а Юпитер като сигнификатор на децата й е в опозиция, но пък поне тригонира управителите на 7-ми дом Марс и Плутон и макар да са малефици би трябвало да се задействат нещата, когато тя транзитира или прогресира през 5-ти или 7-ми. Може и да не ми е вярна логиката.
В момента, като е в 5-ти, я чувствам погълната от любовни теми и провокираща огромно желание за дете, но в дева по-скоро много й се иска, но нещата са по-неромантични и не се задълбочават. Като се има предвид, че ми управлява 4-ти, поне съжителство на семейни начала ми се иска, но да видим колко ще й е силата да докара подобно събитие и смяна на местожителство при мъжкия пол. Тя за жалост не прави аспект със Слънцето ми У5, което макар и ударено си е на трон в компанията на изгорени бенефици. Пък и по натал със Сатурн в 5-ти не ми се дават хубавини в любовта. Много хора го имат, позициониран там, но моят е в съвпад със СЛВ и сякаш дава спънки по задачите му.
Като управител на 5-ти в солара не знам дали да се надявам на Луната в 1-ви соларен почти на Асцендент, защото има тригон към Меркурий У7 соларен в 5-ти, обаче е в квадрат с Венера на IC
, а и господар на годината е Нептун в 12-ти, като и дирекционна Луна се движи там и засега само болници посещавам. Юнона в 7-ми, ако удари едно рамо, ще съм най-доволна.
Слънцето макар и в 5-ти е управител 6-ти соларен, но пък по прогресии също е в 5-ти натален. Управителят на Десцендента Меркурий в 5-ти соларен с куспида в 3-ти натален до момента води със себе си само сладки приказки и обсъждане на отношенията ни + кратки пътувания, а аз искам пръстен, обаче как да стане тая работа, като по натал си нямам аспект между управителя на Асцендента и основния управител на 7-ми Марс?!
Донякъде Плутон може би спасява положението и не е изключено транзитът му към MC да не се окаже фатален за мен, а да донесе така мечтаната промяна, въпреки че Юпитер и Сатурн вървят към натална Луна, а тях никога не ги свързвам с хубаво. Съвпадът им обаче беше в 10-ти и може би смяната на статуса е възможна.
Сигурно трябва да разглеждам нещата паралелно с картата на приятеля ми. Там всичко сочи предстоящо сериозно обвързане, а и соларът също е със Слънце в 5-ти и то господар на годината, възли по оста 5-11, Асцендент в лъв на куспида на натално IC, Десцендент на MC и Венера в 4-ти соларен. Прогресивна луна вече на куспидата на 4-ти също.
Ако ми се получи, ще се похваля с егати яката мощна прогресивна Луна. Имам чувството обаче, че прогностично сякаш може, а натално - твърдо НЕ. 😃
Благодаря за отговора и насоките, Рени!