Също искам да питам някой преживял прогресивно новолуние ,разглеждано само, като прогресивна върху натална Луна,както и истинската позиция за прогресивно новолуние,а по-точно прогресивна Луна съвпад пр.Слънце?Има ли реално проявление изолирано ,само по себе си или в унисон със съпътсващи транзити и др.тригери.Да ги броя ли за слива,защото съм на път да ги развенчая,като астро митове?
За прогресивно Новолуние има опция в astro.com , като показва датата на предходното и на следващото, и се случват на 30г. Имала съм прогресивно Новолуние във Везни 2д. през 1978г., на 5гр от Венера и може да се каже, че не съм оставала без пари през целия период. Следващото пр. Новолуние беше в 3д. съвпад с Марс У3 и с Нептун У7, тогава създадох първия си блог в един сайт, който вече не съществува, и представих стиховете си, които се радваха на успех сред потребителите на сайта. Е, плагиатстваха ме доста, но пък преодолях задръжките да се споделям с другите, а не стихчетата ми да събират прах в тефтерите. По принцип про Новолуние активира темите на дома, където попада за целия 30г период, но може да се разглеждат и неговите фази - Първа четвърт, Пълнолуние, Последна четвърт...
След месец ще имам прогр. Пълнолуние до нат. МС, , Луната в Близнаци в 9д опозиция на Слънцето в Стрелец в 3д. , в хармоничен аспект с натални Луна и Слънце
Хм, предишното прогр. Пълнолуние също е било в 9д, но в Телец, в хармоничен аспект с Уран У6, тогава имах мерак да работя в чужбина, само че нямаше на кого да оставя децата, а бяха съвсем малки... Но имах на следващата година други събития по 9д. , като учене във вуз, издателска дейност