Прогресивната ми Луна преди месец смени знак и дом и вече се движи през 6-ти във Везни. Чела съм много хубави неща за нея, когато минава през този знак, още повече че моята натална също е във въздушния Водолей и оттам тя ще направи хубав аспект към нея, а и към стелиума ми в Лъв. През последните 2г. и половина, докато беше в 5-ти дом и Дева, като че ли много повече се проявяваше по знак, отколкото по това в кое поле на хороскопа се намира. Много работа, проблеми с хормони и гърда, кето диета... Вярно, че имаше и влюбване, но отдавам това на прогресивното новолуние, което беше в тригон към MC и секстил към прогресивен Марс. В последния градус на Дева нещата станаха доста тегави, а веднага щом влезе във Везни и направи квадрат към натален Марс, със сестра ми не си говорихме 3 седмици, мъжът, с който имах отношения, го хвана амнезията и понеже настоящата му приятелка май е чувала доста за мен и това колко опасно близки сме били, е взела мерки и е поискала от него да си ограничи комуникацията с мен до минимум, та съм игнорирана в чата и вече не общуваме. Не съм тръгнала да се вклинявам между двама и да си слагам грях на душата, не ми е в характера, но ми е неприятно, че доброто приятелство се изпари, а то поне можеше да се съхрани.
Към момента прогресивните ми Меркурий и Венера движат в комплект също във Везни и прогресивната Луна ще ги срещне там в 5-ия градус. Мислите ли, че може да е любов и дали е възможно връщане на този именно човек предвид участието на Меркурий в целия съвпад и връзката му с по-млади партньори като цяло? Не се надявам много, защото техните отношения са стартирали малко преди априлското затъмнение и предполагам ще са за дълъг период от време. Още повече че при мен въпросното затъмнение беше в 12-ти дом и очевидно вселената разчисти, за да освободи място за нещо ново. Може би трябва да очаквам раздвижване в любовта, когато по прогресия направи и секстил към натална Венера.
На колко от вас тази прогресия във Везни е донесла споделени чувства в периода?