Понякога съм виждала и хора с доста противоположни качества да се привличат за по-дълго, може би с цел научаване на някакъв урок. Търсиш астрологично сходство и нищо не откриваш на ниво доминанти, стихии, качества. В по-трайните приятелства наистина съм абонирана за трудни конфигурации. И обикновено са от онези, които при мен липсват и по никакъв начин не са загатнати. Не и в западната карта, в навамша има отговор.
Обаче си мисля, че колкото по-осъзнато си "живееш" хороскопа, толкова по-разнолики типажи привличаш. Има ли натрапчиво повтаряне на някаква сигнатура, обикновено алармира за определени качества в твоя хороскоп. И ако е на принципа "подобното привлича подобно", има много интензивно отработване на акцентираните качества. Понякога еднаквостта води и до зацикляне. Това с особена сила се усеща в семействата с повтарящи се знакови и планетни доминанти. За прочистване на атмосферата може да им се изпрати дете, което на пръв поглед да не е в синхрон с доминиращите енергии в семейната единица. Има родови структури, в които развитието е спряло или е зациклило, не могат да излязат от шаблона, който доминира. Но "различните" често ги набеждават и за черни овци в семейството.