Аз имам един въпрос към хората с ретроградна венера в натала Завелзязах, че моя близка има ретро венера, а това не е много често срещано явление.
Всъщност, това е най-рядко срещаното статистически, защото Венера е рядко и за кратко ретроградна, та вероятността да ти се случи не е голяма насред всички останали планети.
Напротив, като малка я усещах по-добре. Но да кажа, че в тия митове за проработки, усвояване на енергии и бла-бла не вярвам - това от личен опит. Отделно тия трактовки в съвременния свят възприемам само като манипулация, и нищо повече, но това е друга тема:)
Допускам (без да съм сигурна), че може да се усеща по-лесно, заради циклите на които ние всички сме подвластни
- до 30г. - тези на Луна, Меркурий и Венера;
- до 40г. - тези на Слънце;
- до 50г. - тези на Юпитер;
- до 60-70г. - тези та Сатурн;
Венера, освен че е доминанта в хороскопа, отговаря за каквото се сетиш важно в живота (при мен) - здраве, любов, пари, кариера - като ретроградна и е по-трудно да му отпусне края и да се наслади на външния свят, задълбава в себе си, а по същото време животът си тече
винаги са имали значение ретроградните и транзитни фази, но не защото повече върви или не върви - няма такава закономерност, ако има проява за добро или лошо се определя от текущия фон