Автор Тема: Елекции - практикум  (Прочетена 80537 пъти)

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
Re: Елекции - практикум
« Отговор #150 -: Февруари 10, 2016, 11:09:04 am »
Трудно да е опозиция Телец-Везни :-) Колежката ти вероятно е родена две седмици след рождения ми ден, изброените планетни позиции са същите и при мен, с тази разлика, че телешкият ретроМарс е в точен куинконкс със Слънце/Плутон в началото на Везни, Уран е по-далече, заедно с Меркурий, към края на Везни.

ретро марс е на 2град в телец, слънцето е на 28 везни, а уран на 23 везни. астрото отчита 2 сходящи опозиции.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #151 -: Февруари 10, 2016, 12:02:26 pm »
ретро марс е на 2град в телец, слънцето е на 28 везни, а уран на 23 везни. астрото отчита 2 сходящи опозиции.

Е, право си е да отчита, ще си станат опозиции скоро, просто аз се напъвам, че не са, преди слънце и уран да напуснат везните. Ти какво реши, съвсем ли не можеш да се местиш през април?
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #152 -: Февруари 10, 2016, 12:32:38 pm »
Клер, "излъжи" малко звездите, нали си Слънчеви Везни с Венера в Скорпион?!? :)
Подсили 4-ти дом, Сатурн и Луна в периода .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #153 -: Февруари 10, 2016, 12:52:46 pm »
Е, право си е да отчита, ще си станат опозиции скоро, просто аз се напъвам, че не са, преди слънце и уран да напуснат везните. Ти какво реши, съвсем ли не можеш да се местиш през април?

април няма да стане сигурно. май/юни се очертава към момента.  пък ако е чак толкова неподходящ момента, ще гледам поне юпитер да не е ретро, луната да е растяща и да сключва хубав аспект със слънцето.

Рени, дева съм, със стелиум везни. Сатурн мислех да го сложа в 4ти, защото иначе 5ти дом се пада кофти. На 15.05 се спрях за сега, би трябвало да може да се преместим тогава. поне има доста тригони, Т квадрата си го има така или иначе тези месеци. квадрата на сатурн към нептун, надявам се малко да се неутрализира от тригоните на юпитер като съу8. макар, че сатурн пак го квадратира  ::)
« Последна редакция: Февруари 10, 2016, 12:55:17 pm от Kler »

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #154 -: Февруари 10, 2016, 01:26:06 pm »
Не ги слагай сатурн и марс по ъглите, пък съвсем недей в четвърти :-)
15-ти е добре, Венера е силна, а Луна е в знака на Слънцето ти, но можеш и да помислиш за 10-11-ти, тогава е в Рак, секстил със Слънце, имаш още един възможен шеф на асцендент, ако почнеш към 9, сатурн и марс са в шести, а юпитер е точно на ИС.
Между другото, можеш и малко да читнеш - пренасяй се на части, не търси непременно събота и неделя. Занеси си в избрания ден и час нещо, което символизира за теб домашното огнище - часовник, сервиз, завивка от баба, въобще нещо символно за усещането ти за дом, и елекцията ти е точна до минута - после вече е "допренанасяне" на мебели и багаж. Или изберете една нощ, в която да преспите с детето там с пижами и четки за зъби, които да си останат там, пък после ще си нанасяте багажа. А и сигурно вече сте го правили все някога :-). Брой го като процес и няма да се стресираш толкова.

В джотиш периода ти е на Юпитер - основен, а той управлява дома/щастието ти във ведическата карта, управлява и асцендента в производната карта за дом, уют и лично щастие. Това е огромен период, де, чак до 2020. В момента си в антардаша на Луна, а до 19 април и в под-период на Луна. След това следват Марсов и Раху период, марс управлява 3 и 8 в основната ти карта и стоят в 11-ти, вероятно ще са ти по-изнервени, бойни и агресивни периоди, включително и поради обществени ангажименти и кариерни дрязги - не става въпрос да не се местиш тогава, но въздържай аргесивните си изблици и по-темпераментни реакции в личния живот.

От втори август започва Юпитеров подпериод до към 7 октомври, а по това време май юпитер се мотае около сидерална дева, един вид възврат в картата ти, така че не пречи да си оставиш нещо, което да "нанесеш" в дома си в този промеждутък и да го броиш за окончателно преместване - свещник, огледало, канапе, знам ли, нещо... :012:
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
« Отговор #155 -: Февруари 10, 2016, 02:48:34 pm »
Клер, извинявай. Като се разпадне действащата квадратура Юпитер/ Сатурн  в периода, всеки лек аспект към/от Меркурий и Луна са за предпочитане. Така или иначе ще има изненади по твоето пътуване и то по-скоро заради прибързана, да не кажа заради многото "Аз, аз, аз "информация ( Уран опозиция Меркурий ) в периода. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #156 -: Март 01, 2016, 06:57:00 pm »
Какво да гледам при определяне на време за закупуване на пиано? Тъй като няма да имам пари за чисто ново, а бих искал да е акустично, ще се наложи да взема втора употреба и ми се иска да избера подходящо време, за да нямам много технически проблеми в бъдеще (освен нужното акордиране през определен период от време).
Доколкото знам, трябва да се гледа Луната да е нарастваща, да не е без курс, Венера да е добре поставена и Луната да прави сходящи хармонични аспекти с нея. А самата Венера трябва ли да сключва само положителни аспекти с другите планети?
Забравих да спомена, че от известно време ходя на уроци и се налага вече да си взема инструмент за упражняване и вкъщи.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #157 -: Март 01, 2016, 07:11:24 pm »
Весо, ти си пълен с изненади!
Напреди като пусна хорар дали ще започнеш курс, очаквах да е по астрология или нещо подобно, но не и уроци по пиано  :o За останалото ти си го написал какво се гледа, няма какво да допълня.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #158 -: Март 01, 2016, 07:15:39 pm »
;)
Ще се наложи обаче да изчакам да е след 1 април, за да събера повече пари, обаче възниква въпросът добре ли ще е след затъмнението?
« Последна редакция: Март 01, 2016, 07:23:06 pm от Veselin »

akruks

• Hero Member
« Отговор #159 -: Март 01, 2016, 07:22:06 pm »
 Всяка година има по 4-5 затъмнения, да спрем да пазаруваме ли? Ако имаш предвид ЛЗ, то е в знак на Венера, в секстил с твоето Слънце   :13:

Veselin

• Hero Member
« Отговор #160 -: Март 01, 2016, 07:23:47 pm »
Ясно. Благодаря, akruks!
Като направя примерна карта, ще я пусна да видя какво ще кажете.

Рени

• Hero Member
« Отговор #161 -: Март 01, 2016, 07:26:16 pm »
Веско, защо не изчакаш, когато Меркурий е ретро в Телец, в кой дом ти попада ?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #162 -: Март 01, 2016, 07:35:56 pm »
Нали покупки трябва да се избягват при ретрограден Меркурий?
Иначе, знака Телец в натала ми попада във 2/3 дом, не съм гледал ретро Меркурия в кои градуси ще бъде.

akruks

• Hero Member
« Отговор #163 -: Март 01, 2016, 07:37:27 pm »
Веско, защо не изчакаш, когато Меркурий е ретро в Телец, в кой дом ти попада ?
Нали на ретрограден Меркурий не се купува, за да няма дефекти инструмента и грешки в договора, заплащането- Меркурий управлява документацията, търговията и книжните пари.

Radost

• Sr. Member
  • Публикации: 475
« Отговор #164 -: Март 01, 2016, 07:42:36 pm »
Веско, не забравяй и Нептун, Риби щом е за музика.  :) На 12 Март по някое време Венера вече влиза в Риби, Луната ще е в Телец. Осите е добре да са фиксирани, за да си ползваш инструмента дълго.
« Последна редакция: Март 01, 2016, 07:48:07 pm от ini »