На мен в критични градуси са ми Слънцето, Меркурий в 3-я градус на Овен и Нептун в 1* на Стрелец
В началните три градуса планетите сякаш още носят от характеристиките на предходния знак. Това, което се откроява при мен е, че предходния знак е Риби, а диспозитор на Слънцето и Меркурий е Нептун и е в тригон с тях

За Мерка специално ми стана интересен коментара на Енигма
Казвала съм, че съм слушател, но май е по-добре да поясня, че поведението ми е такова, защото кой Меркурий в Овен е слушател :017: Явно още носи от Рибите желанието да бъде на разположение, да чуе първо, а това се повтаря като тема и от опозициите с планетите във Везни. Може би има и едно удобство от Рибите
Ноо напоследък желанието ми да слушам вече започна да се изпарява. Дори забелязвам как изпадаме в ситуации с някои хора да говорим едновременно :012: Защото силата на навика е голяма и който е свикнал да мълча и да слушам, не приема да говоря :012: Обаче Меркурий в Овен си иска своето и няма как да го набуташ в тишината.
Друг е въпросът, че в опозцията откъм Везни участва и Уран, освен Луната, който опозира и Слънцето. Тук вече съм с широко отворени очи как зявявам Овена, защото резкия изказ и светкавичната реакция не са ми комфортни във всички ситуации. Те са за специални случаи.
От Луната внимавам за емоционалната окраска, а от Плутон, който е малко по встрани, но също опозира Слънцето и Меркурий, за това да не налагам безапелационно волята и мнението си и да внимавам за последиците.
Рибешката тема се повтаря при мен и от СЛВ в Риби, в 7 дом. Значи с наличния актив/пасив пак основната задача е партньортво, свързването с другите, но с повече активност, инициатива и хъс.