Автор Тема: Почтеност  (Прочетена 30503 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Почтеност
« Отговор #60 -: Декември 04, 2013, 01:41:53 pm »
Няма карта, или аз бъркам нещо.

ето  :)

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12755
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #61 -: Декември 04, 2013, 01:52:18 pm »
Не мисля, че по хороскопа можем да определим почтеността на хората. Преди си мислех, че "здравия" сатурн-осветен и дневен е ненарушаване на правила, но поради страх от пръчката/Някой жесток бог ни гледа и чака да сгафим ,за да ни бие през пръстите/.
После реших, че трябва огън-Юпитер, но без мярка/сатурн/-накъде? Юпи е идеалист, но без друго конкретно в картата си е въздухар. Не е по изпълнението, търпението....затова търсим сатурновото завръщане, като принцип на ОВ за развитието на човека.
Пак ще цитирам Аройо-"Ръстът на душата, не е отразен в картата". И-винаги има и лична воля, избор на натива.
Което е почтено за мен, почтено ли  е за вас? Кое е то-10 божи заповеди, кое е ?

Да,Enigma ,трудно е ,но можеш да видиш наченки на такава. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #62 -: Декември 04, 2013, 02:10:06 pm »
В картата на Никсън,няма акцент на огън,но пък има стелиум с Марс/Юпитер там,Слънце не получава аспект от Марс/Юпитер,даже и това да е часът ,5-ти дом е в земен знак,Слънце опозиция Нептун, но Венера в Риби (2-ри дом ) в аспект с Плутон и стелиума-той го е играел почтен до момента ,в който избухва аферата...,но е имал уважението на ...все пак два мандата президент.Въпрос на гледна точка .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #63 -: Декември 04, 2013, 02:12:27 pm »
В интерес на истината нищо не знам за този, ще чета. Но първото нещо, което видях, беше-у-л на 10-анаретен меркурий, опозиция от плутон. Най-точен аспект в ъглов дом. Последният на МЦ-играе си на Монополи човекът в живота, хора, история ,политика ,съдби. Родителите видни личности ли са, наследил ги е,вероятно. венера си има широк квадрат от сатурн, не е баш човеколюбец, въпреки позицията й в риби, не ще да служи на хората, макар и в 6 дом. Сатурн си е отделен ,не в сектата...
"двама от неговите братя умират от туберкулоза....завършва втори по успех,... служи във ВСВ,.... мрази Хитлер,... срамува се от нападението над Пърл Харбър..........
Обвинен е от неназовани източници, че използва незаконни пари за бизнес....
Никсън дава зелена светлина за секретна бомбена кампания в Камбоджа през март 1969 г. (с кодово название „Меню”) за разрушаване на военни лагери и войска на Националния фронт за освобождаване на Виетнам.

Президентът осъзнава, че със започването на бомбардировките, непопулярната война ще се разпространи в Камбоджа, която официално е неутрална, но в действителност не е. По време на дебатите за импийчмънта неортодоксалното използване на изпълнителната власт при издаването на заповедите за бомбардиране е част от основанията за отстраняването от длъжност, но обвиненията отпадат след като е преценено, че няма нарушение на Конституцията....
Твърди се, че президентът е оказвал скрита помощ при преврата на Аугусто Пиночет в Чили през 1973 г. База на ЦРУ край Панамския канал е оказвала логистична и друга помощ на приятелски движения в Латинска Америка......"/край на цитата/ :)
Извинете за дългия пост, нищо не знаех за Никсън.
Ами какво да говорим за почтеност. Преди цитатите за него писах, без да съм чела биография, дали е правилно написаното?
Ако има друга душа, друг щеше да е ... не е въпрос само до хороскоп, това мисля аз.Плутон на МЦ-имам дори познати-властни са, като боговете...ха-ха. Ако не допринесат нещо съществено за обкръжението, или в работата, са скучно обсебващи и параноични.

Да, за съжаление втората половина от живота му, хм, фанатизмът на сатурн в 9 /квадрат с д-рката си/ и стелиумът с близнашки акцент, изваждат "другия близнак", явно при него това е сянката/от психологията-"другият тъмен близнак"/. Значи ,трябва си венера-нема как, тя е човеколюбието.

Между другото, авторът на "доктор Джекил и мистър Хайд" има в хороскопа си същия аспект, но в знаците близнаци-стрелец-меркурий-плутон. Идеите, умението да говориш, ще окажат огромно влияние върху света. Въпросът е какъв морал, или посление, стои зад това,което даваш на света. Плутон движи пластовете.
Джекил и Хайд са геният и чудовището в 1 душа само.
« Последна редакция: Декември 04, 2013, 02:34:49 pm от enigma »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #64 -: Декември 04, 2013, 02:18:49 pm »
Извинявам се, Енигма, не съм прикачила картата. Пуснах само линк към страницата в astro.com.

Раху, благодаря ти предварително!

Ведическата карта на Никсън. Да, доста раджа йога има в 5-тия му дом - Слънце (У1) заедно с йогакарака Марс (У4 и У9). Слънце (У1) заедно с Юпитер (У5). Петият дом, ако добре помня, е домът на славата. Също и силен Сатурн в 10-ти (силният Сатурн често се среща в карти на политици, както Юпитер при монарси). Петият дом е и домът на ума, интелекта. Тогава Меркурий и Марс, свързани с 5-ти, биха могли да дават изобретателен ум. У1, У5 и У11 заедно в 5-ти дом в компанията на Марс могат да подчинят ума (5-ти) и личността (1-ви) на желанията (11-ти). При цялата тази амбиция, присъстваща в картата - Сатурн (У6) в 10-ти, Атмакарака Луна в 6-ти (и двете в земни знаци), мисля, че използването на непочтени похвати за постигане на целите е било въпрос на време и на подходяща даша. Случва се в даша на Меркурий, Никсън подава оставка в Меркурий/Венера.
Нищо чудно, че дашата на Сатурн/Юпитер е била толкова успешна за него - в този период е избран за президент.
« Последна редакция: Декември 04, 2013, 02:23:31 pm от Mirabella »

enigma

• Hero Member
« Отговор #65 -: Декември 04, 2013, 02:25:21 pm »
Съгласна съм с Рени. Не може да си почтен в пълния смисъл на думата, ако нямаш човеколюбие. А последното не се римува с думата политика.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #66 -: Декември 04, 2013, 02:28:21 pm »
Има и лекари, които са непочтени. От това боли повече. С политиците сме свикнали.
Да сложа ли и Били-прелюбодееца, a.k.a "не съм имал връзка с онази жена"? :93:

Намерих нещо по интересно. Продавачът на оръжия на Иран - ведически анализ на аспект от картата на Регън: http://www.vedicforum.com/birth-charts-case-studies/an-example-of-maha-pataka-yoga-and-guru-chandala-yoga/msg274/#msg274.
« Последна редакция: Декември 04, 2013, 02:32:05 pm от Mirabella »

Рени

• Hero Member
« Отговор #67 -: Декември 04, 2013, 02:29:42 pm »
И да имаш позиция ,малко да си краен,по-изразено его.)))

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #68 -: Декември 04, 2013, 02:33:46 pm »
Ведическата карта на Никсън.

Благодаря, тъкмо щях да те моля да пуснеш ведическата му карта, ако имаш възможност.

Би било интересно да се види и Д9 (навамша) - в астро.кома пише, че часът е с много висок рейтинг на достоверност ("АА").

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #69 -: Декември 04, 2013, 02:50:48 pm »
Веднага. И D-30 (Тримшамша), която се използва не само за определяне на физическите слабости на натива, но и на грехопаденията му.

enigma

• Hero Member
« Отговор #70 -: Декември 04, 2013, 02:58:18 pm »
Ведическите астролози, с кое индусите свързват добродетелтта, почтеността, човеколюбието, честният път?
Може ли да се направи превод, или е сложно да е накратко?

Рени

• Hero Member
« Отговор #71 -: Декември 04, 2013, 03:01:28 pm »
Почтеният човек ,няма ли грехове,пороци ,или е свръхчовек ,само с добродетели  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #72 -: Декември 04, 2013, 03:15:01 pm »
На прима виста – в Д9 на Никсон ми прави впечатление, че в кендра домове са разположени Лунните възли и Сатурн. В основната карта обаче Сатурн не е функционален бенефик, не виждам и да участва в раджа йога в Д1. Статус и висока позиция в социума е дал, но скрупули вероятно не. Гледам, че раджа йога с Меркурий, Марс и Юпитер се запазва и в някои варги – активност, пробивност, комбинативност, убедителност и умение неотклонно да преследва поставените цели и каузи (добре е за политическо поприще). Ако разгледаме планетите в основната карта с домификация от Арудха Лагна, бихме могли да предположим какво е външното впечатление, което се създава.

Рени

• Hero Member
« Отговор #73 -: Декември 04, 2013, 03:16:33 pm »
Защо винаги се вземат примери със световно известни хора ,за които нямаме лични наблюдения/впечатления ,а приемаме общественото такова,което е субективно и се анализира /интерпретира същото ,а не ...?!?

Ето тук във форума ,всеки макар и в повечето случаи виртуално има лични наблюдения,впечатления от потребителите тук .По темата за да разграничим почтеност,почит,добродетелите от лични наблюдения -потребител Lilla e на почит тук с астрологичните си познания (за тях имам впечатления) ,но това прави ли я почтен човек ?!?
Визирам смислени астрологични отговори ,не "типично женски".

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #74 -: Декември 04, 2013, 03:23:53 pm »
По горния ти пример с мен – при индийците това показва въпросната Арудха Лагна – какво  външно впечатление създаваме, кои наши страни излизат на преден план в очите на околните или, както казват ведическите астролози, това е “майя“ на личността.

Мога да дам пример от съседната тема – един човек може да изглежда и да се представя като много учен/умен, а на практика да се окаже, че е просто добър имитатор (или теоретик).