Всеки има пороци и недостатъци. :93: Аз имам много от тях. Не пуша и не пия. За друго не си признавам. :93:
Раху, благодаря ти за картата. Нагласих си ведическата ръчно (без координати така правя). Юпитер не получава влияние от малефици. Намира се в накшатра Рохини на Луната и е аспектиран от дебилитирана Луна (У11) в 3-ти. Освен Луната да поврежда Юпитер?
Дебилитирана планета в наталната карта може да се прояви като опити за компенсации в сферите, управлявани от нея. А също и в проблеми, свързани с дома, в който се намира, и домовете, които управлява. Ъгловата позиция на Марс в картата донякъде неутрализира дебилитацията на Луната.
Сега трябва да се погледнат домовете, които се свързани със сферите, на които Луната е карака (естествен сигнификатор), и да се прецени кои от тях проявяват слабост, къде има малефично влияние.
Примерно, Луната управлява ума, емоционалното състояние, емоционалния баланс, майката. С това се свързва 4-тият дом. Сатурн и Марс повреждат 4-тия дом с присъствие и аспект, 4-тият дом от Луната съдържа друг малефик - Раху. У11 в 3-ти може да дава силна воля за реализация на желанията, силен стремеж към свобода, независимост. А малефиците в 4-ти да му пречат да изпитва удовлетворение и да създава трайни емоционални връзки с околните. Резултат - липса на спокойствие, емоционални изблици и т.н. Причината да всичко това може да е в проблемна връзка с майката.
АС Дева при У1 и Атмакарата Меркурий в 8-ми може да е много потайна персона. Венера в 8-ми, изгорена от екзалтирано Слънце (У12 - удоволствията в леглото), ми изглежда като силна привлекателност, склонност към пристрастяване (пак 12-ти дом) към физически удоволствия.
Някои взимат Луната като карака и на физическато здраве (не само психическо) и гледат 1-вия дом (Лагна) и дома на Луната (т.е. 1-ви от нея). При У1 в 8-ми Лагна е отслабена. Ако АС в D-30 също е в Дева, може да е имал сериозни здравословни проблеми в детството.
Луната също е сигнификатор на кратките пътувания, 3-тият дом е домът, който се свързва с тях. Дебилитирана Луна в 3-ти (12-ти от 4-ти) плюс малефично влияние върху 4-ти и двоен знак на АС може да означава честа смяна на местожителство, не може да се задържи на едно място (професионално също).
Роден е в даша на Меркурий, която е текла по време на детството му. Меркурий е в 8-ми, 12-ти от 9-ти, най-малефичната от дустханите. Свързан е със Слънце - естествен сигнификатор на бащата и Венера - управител на 9-тия дом. Проблемни отношения с бащата? Не смея да напиша загуба на бащата, т.е. написах го, но се надявам, че не е вярно.
С този подчертан 8-ми дом и Кету в 12-ти - силен интерес към езотерика, астрология?
Не виждам кой знае колко лошо в тази карта. Гняв, емоционален дисбаланс, силни желания и страсти във физически план.
Какъв е човекът? Кажи, моля те.