от дете имам проблем с безсънието, за разлика от тогава обаче сега не издържам на без сън - ставам буквално парцалива физически, тялото трепери, умът отказва да работи, та предвид активния квадрат на тр. Уран към нат. Луна (всъщност, това е и най-точният аспект в наталната карта), моля за някой полезен съвет на някой сходен.
да вметна, че съм пробвала почти всичко възможно, само не мога да пия от онези със зелена рецепта, пробвах - става ми лошо
Аброад, много неща могат да се правят, рецепти много. Аз също от малка имам този проблем. Затова ще говоря от опит.
Мисля, че първото нещо, което трябва да направиш, е да разбереш, от какво се получава безсънието - причините може да са много. Дори да ти кажат, че е стрес, нерви, това пак може да идва от различни причини. Опитай да си направиш един аюрведичен тест - да видиш каква доша си и така да разбереш, кое се е разбалансирало. Ако е от много "огън" лека ще е един, но ако е от "вятър", съвсем друг.
Нещото, което съм установила, че е по-универсално, и като "спешен случай" - билката байкалски шлемник - но билка, не хапче! Хапчето ме прави на парцал.
Другото - имаш квадрат Луна/Уран. Е, зависи какво управляват те в натала, естествено, но като светила, Луната си е важна. на мен ми предстои това, а Луната е У1
. Сега през зимата имах квадрат Уран към Асц/десц - то беше едно чудо ..... това, което правех, е сутрин рано излизах и ходех боса по тревата пред блока (добре че нямаше сняг тази година). Уран е електричество - най-добрия начин за неговото овладяване е земята - тя поема.
А относно яденето - това беше или от Стивън Аройо, или от Саспортас - не си спомням. Дали ще ти помогне, зависи от вида организма, който имаш - може и да навреди, ако бавно смилаш храна. При мен не работеше, защото аз ям много често и след 2 часа всичко е смляно.
И, относно лавандулата - аз го правя по много мързелив начин
- взела съм си етерично масло и всяка вечер си капвам по 2-3 капки на един тампон за почистване на грим и така си седи цяла нощ (всъщност постоянно си седи в стаята, защото не го сменям). важното е да го направиш към 8ч някъде, за да започне да действа - ароматите са по-бавнички. Или пък, можеш да си купиш билка лавандула и да си сложиш под възглавницата.
И последното - в аптеките продават едни ампули - жен-шен с пчелно млечице - много добре вдигат енергията за дни.