Аз не се припознавам съвсем в описаното, да , вярно е за мен, като вътрешна нагласа, но..."условията", поставени от другите планети в каратата ми значително са туширали това влияние.
Сега четейки, все едно се връщам при неща от детството, в интроспекция се сещам, че И това съм аз.
аз btw всеки път като гледам някоя производна карта: Възкликва!? - и това ли "съм" аз 
Така е, с планети в двойните знаци другите ни лица излизат по-лесно наяве. Предимство, или проблем-сигурно е въпрос на внедряване на образите.
Enigma ,как протича енергийният обмен при теб между планетите в двойни знаци ,защото при мен го няма "И това съм аз,при все че имам акцент върху двойнствени знаци. 
Трудно, пробвам, търся, връщам се отново-като за подвижни знаци, но нали стихията сама по себе си не е прокоба?
Имам си един квадрат с няколко планети в подвижни знаци-понякога си мисля, че тъка на 5 стана и нищо... после виждам, че нещата вървят, въпрос на гледна точка/оправдание, или истина-не знам/ Подвижните живеят в голяма степен в ума, идеите и контактите си/не визирам реализацията/ Когато там всичко ми е в хармония, намирам, че съм на правилния път.
Гледах карта само с подвижни кваратури някъде , е какво-този да е аутсайдер ли като няма кардинални неща, не знам, не е толкова просто.
Освен квадрат имам и подвижна опозиция. Знам, че планетите на трон са станали почти мръсна дума по форумите :57:, но се опирам на троновия меркурий и се справям-засега.
Възпитавала съм се да не бъркам в раната по марс/отсрещната страна на опозето/ и така. Е, няма пълно щастие...
Ти за напрегнати енергийни обмени ли питаш, или за хармонични?
Напрежението ми е дало проблеми, нерви-преди, но и делови качества. По принцип се сътезавам предимно със себе си, заради ретрото на марса и -ами доволна съм. Други неща от картата ми създават повече проблеми.