Тази карта има час на раждане, има дата - ден и месец от годината и стига толкоз, но нека първо видим какво виждаме.
Има час, но дали е точен? Да приемем, че е точен и това, което виждам е Слънце в слънчевия дом 5, с диспозитор Меркурий, управител на 5-ти и 8-ми дом, в тригон със Сатурн- управител на радикса и диспозитор на знака, в който е северния възел на АС- отдаден е на своята работа, която предполагам е творческа, включваща в себе си ръчна изработка и технически умения, за която е бил финансиран от други, но той (или тя) също е влагал свои средства, за да бъде забелязан от много хора с нещо грандиозно- Нептун У2 от 8д в секстил с Юпитер у2, 11 и Луната У7 на МС, откъм 9д- определено публиката му е в чужбина. Нептун и Юпитер са диспозитори на знака, в който е Сатурн- естествения у-л на 10д.
Не ми е нужно да гледам еферемиди, за да знам приблизително годината- майка ми беше с Плутон в същия знак и градус. Този човек от картата е с Плутон на ДС, ако е бил семеен, половинката му е починала преди него, но все пак на възраст- Плутон е в тригон със Сатурн на производна К8.