Спирай и ти да отговаряш, освен ако не е крайно наложително.
То ако е за нещо лично, боли ме фара.
Дразнещото е, че като питаш нещо по служебни въпроси, се правят на ударени.
Днес явно ми е ден за такива номера - от хора, които се правят на луди като не им минава номерът.
Преди час се обади псевдо-роднина, с който още зимата приключих отношения. Хвана ме от непознат номер, иначе изобщо нямаше да му вдигам телефона. Да ми иска обяснения защо не общувам с меркантилната му съпруга и с нейната хитра дъщеря. Такава наглост не очаквах наистина, особено имайких предвид отношението, което получих от тях.
Не мога да повярвам, но намерих сили да го отсвиря без много обяснения - със спокоен, равен и леко пренебрежителен тон. Направо се втрещи горкият и ми каза, че се държа неадекватно и говоря несвързани неща. Казах му - това е истината, време е да я чуете.
Забелязах, че простаците трябва да ги "шамаросваш" като им казваш фактите право в очите, без нищо да спестяваш, без никаква милост към тях. Само така се кротват. Въпросният роднина като тръгна с претенциозен тон, така изведнъж омекна и започна да се мазни, когато усети, че номерът му вече не минава и вече не съм склонна да обслужвам техните интереси.
Смачкай простака с истината и леден тон, за да не ти играе хоро на главата. Простаците са страхливи, особено ако играят интереси. До такъв извод стигнах.