Автор Тема: Любители на Чашката  (Прочетена 36723 пъти)

art7ess

• Hero Member
  • Публикации: 694
Re: Любители на Чашката
« Отговор #105 -: Септември 05, 2016, 07:53:18 pm »
maimunka365, с музика, медитация, творчество;
просто други бягства. успех!

Happy58

• Гост
« Отговор #106 -: Септември 05, 2016, 08:41:00 pm »
Благодаря, Хепи!  :58: Книжката как се казва, защото прерових темите за 12-ти дом и няма качена такава. Аз ли не търся правилно, незнам. В една от темите за 12-ти дом си споменала за такава книжка, но не си я качила. Неискам да ставам нахална, но много искам да я прочета.

http://dox.bg/files/dw?a=5133376bdb  - обаче е на руски ... не съм я чела, не знам какво съдържа - просто я имам

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #107 -: Септември 06, 2016, 09:39:19 am »
Маймунка, тр.Плутон каре У1 Марс, дава желязна воля,не ти ли помага да се измъкнеш,карето нов начин на действие спрямо проблемите,има повече борба,човек не отстъпва,не сваля гарда,докато не постигне поставената цел,по натал ти е в каре към Слънцето,в живота ти е заложено да преживееш  кризи, който да те промянят невъзвратимо и да се научиш да се бориш до край, да не отстъпваш, какво се случва последните две години,после ще застане и каре, към Асц.
в случая с пристрастяванията много е важен -самоконтрола,който ти дава тригона сатурн /марс у1,да носиш отговорност за св.постъпки и действия и връзката,харм. сатурн /слънце,това са силните в борбата
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 11:18:08 am от strelicka »

Happy58

• Гост
« Отговор #108 -: Септември 06, 2016, 11:22:02 am »
Маймунка, как си с плуването? Този овнешки Марс в 12 дом, в добри аспекти със Слънце и Сатурн .... много сила е това, но скрита ... във вода. Луната и тя там ...

и друго да попитам - има ли в рода ви човек с проблем с алкохола? един вид - да е наследствено при теб?
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 11:32:48 am от Happy58 »

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #109 -: Септември 06, 2016, 11:57:39 am »
Тази тема е позабравена, но мисля е доста важна, особено за хора с такъв проблем. Това си е болестно състояние. При мен дори е генетично заложено, от най-голямото зло, а усещам как вече имам проблем. Въпросът ми е къде в картата ми мога да гледам за аспекти, положения за сериозна алкохолна зависимост и как е възможно да отработя това. По какъв начин? Нямам желание да стигам до крайности и да се превръщам в нещо което мразя.

Имам пълен 12-ти дом, където е Луната и прави квадрат към упр на 12-ти Нептун. Упр на Асц Марс в 12-ти съвпад Сев. възел. Упр на 8-ми в 12-ти. Мисля доста показатели имам за предразположеност към зависимости. Но как мога да отработя това. Вече съм преборвала 1 път зависимост, беше отдавна, но явно съм я превърнала в друга, алкохолна. И изобщо астрологията може ли да ми помогне за този ми проблем или трябва да се обърна към специалист?
Маймунке, само ти можеш да си помогнеш, специалистът е патеричка! Вземи друго влияние на 12 дом и нептун, друга вибрация на тази енергия. Къде ти е картата?

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #110 -: Септември 06, 2016, 12:19:28 pm »
тронов марс у1 в 12 ,диспозитор на слв и луна в 12- енергия за благотворителни каузи,в помощ на аутсайдерите на обществото,изоставени,безпомощните
едри животни няма как по 12,но грижа за бездомни животни -може,вместо за алкохол давай средства в помощ на нуждаещите се,на бедняци- така и юпитер риби в 12 ще постигне пълнота

Happy58

• Гост
« Отговор #111 -: Септември 06, 2016, 05:12:45 pm »
Маймунка, след това, което си написала, наистина заслужаваш по-обстоен анализ и повече помощ. Вижда се, че не е ала-бала при теб питането. Ще ти пиша на лични по цифрите.

Честно казано, от вчера си размишлявам по твоята карта. Ясно ти е вече, че моите писания са по-особени, но може пък нещо да ти помогне - някаква идея да получиш - знам ли.

Като първо, чисто философски - зад всяка зависимост се крие страх или неспособност да се справим с нещо. Опитай се да разбереш за себе си, кое е това. Факта, че го има наследствено не те задължава да се предадеш. Може би колегите тук да опишат, кое е най-слабото в картата ти - може оттам да се тръгне. И да дадат идеи (освен дадените де) да справянето.

Това, което аз виждам в тази карта, е квадрата на Нептун, от 9 дом, към оста на възлите, като възела за работа е Южния - в смисъл, да работиш повече по Южния, не по Северния. А управителя му, Венера е .... знае се - така ще го отработваш този възел. Е, сега, ако някой е така добър, може да помогне с описание на тези положения, за да ги разчепкаме .... аз не мога ... трудно ми е. Но основното е НептунЯ - когато успееш да го живееш по положителните му характеристики (съгласно натала и посока ЮЛВ), нещата ще станат по-леки и 12 дом вече няма да е такъв проблем.
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 05:14:40 pm от Happy58 »

enigma

• Hero Member
« Отговор #112 -: Септември 06, 2016, 05:15:30 pm »
Карен Зондаг има книга за 12 дом, точно даваше пример за трима братя с марс в 12 в овен, и какво? В детството им се е наложил друг марс, те не познават и изразяват своя, имат роля родителите. Раните, травмите да се лекуват е по-добре.
Не знам какво ми текна да гледам Джойс Майер вчера, дори мислех да й слагам картата. Тя казва нещо, което отговаря на астрологичните постулати за нептун, риби, 12 дом.... ти си раним и чувствителен и понякога няма човешка причина за гадното, което ти случват хората. Но просто го върни на Бог, излекувай, сложи настрани, не го носи,така вероятно зараства раната. Ако имаш вяра ще е по-лесно.
А може би не трябва да мислиш като за проблем, а като за -трудност, луната с уран иска нова твоя самоличност. При 12 дом има едно затваряне на цикъла, отваряне на нова глава.
Моя приятелка, треньор по спорт има марс в овен в 12 дом, баща й е с депресия от години, не работи, говорили сме, не признава марс, не го вижда в 12 дом и й идват агресивни неща отвън, доклкото 12 е колективното несъзнавано. Сега хвана нов спорт, ходи на състезания.

Случвало ли ти се е да си така заета с нещоправене, че да не усещаш времето, така може и със спорта да направиш, но нали /от/почвам е сложна дума за нежни хора, и аз така де. ;) Но пътешествие от 1000 км започва с една крачка, отпочни и ще видиш....

То даже и предлога "от"-някой, нещо е причината едно страдателно предлогче, а "за" тебе-на себе си ще дадеш, във връзка с отпочвам и започвам. :)
 Когато си прохождала като бебе, не е било проблем, а трудност.
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 05:53:29 pm от enigma »

Happy58

• Гост
« Отговор #113 -: Септември 06, 2016, 05:18:58 pm »
Нигме, книжката по-горе е точно тази - на Карен Зонтаг.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #114 -: Септември 06, 2016, 06:30:45 pm »
Маймунке, какво разбираш под пиене?

enigma

• Hero Member
« Отговор #115 -: Септември 06, 2016, 06:34:57 pm »
Сега на ретрото на меркурий съм ужасно наводнително приказлива, щете ме колете, или ме извинете. Мънки, понеже споменаваш опозиция на уран и хирон, хирон ми е в 8 дом в овен. ПФууу, няма да говоря, благодаря на астрологията , терапия ми беше тя, та понеже знаех, че транзитният уран ще мине през рождения ми хирон, следях се коя рана как ще зашия. Трябва да се дръзне по овенски, там където ми обясняваха как не ставам, некадърна, отделих се, борих се НА себе си, мехури имам на пръстите, за ръчна дейност говорим, но повече не позволявам да ми бъркат в раните, .
Иначе съм посредствена, вярно е, но съм и отделно себе, Бог обича смелите, поне подкрепя де.
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 06:38:32 pm от enigma »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #116 -: Септември 06, 2016, 06:35:53 pm »
За по един кен бира на седмица да търся ли акцентиран 12 дом?  ;D :57:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

enigma

• Hero Member
« Отговор #117 -: Септември 06, 2016, 06:42:20 pm »
За по един кен бира на седмица да търся ли акцентиран 12 дом?  ;D :57:
Тъкмо си викам ,форумът не същ без Лила! :08:Ми не всеки лесно се справя с 12 дом, той не е и за всеки.
Всичко е относително.
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 06:44:09 pm от enigma »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #118 -: Септември 06, 2016, 06:50:25 pm »
Тъкмо си викам ,форумът не същ без Лила! :08:

Познайте какво ми се случи, това си е цяло събитие!  :72:

Наистина трябваше слънчево затъмнение в съвпад с МС и опозиция с нат. Марс да ме срита изотзаде, за да започна ремонт, който тук не е правен от години, всъщност никога.  :85:

Не мога да припаря до лаптопа, такова бачкане. Хич ме няма във физическия труд, сега разбирам какво е да си от работническата класа.  :29:

Но имах двама сподвижници, аз повече стоях в поза Ф, чешех си езика, вайках се и поднасях кафета. Получих приятелска препоръка  - да помисля за наемане на жена за почистване, ако някой ден забогатея.  :lol_hitting:

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #119 -: Септември 06, 2016, 06:54:36 pm »
Лили, какви транзити имаш?