Смесваш нумерология с астрология. Нумерологично тя борави много добре с леките, нематериални енергии. Няма как да разбереш, дали манипулира или не - тя самата може да не го осъзнава. Просто си поговорете (е, тя едва ли още в началото ще признае), обсъдете. Е, важно е и дали тя въобще търси отговор на въпросите, които поставяш Не съм срещала досега цифра да бърка - а при нея е много засилено. И друго - манипулирането не е задължително да е с отрицателен оттенък - просто го притежава и го ползва.
Благодаря, Happy!
Права си манипулацията е висша форма на интелект и който я владее, само той си знае. Иначе се превръща в пошла лъжа. Незнам защо реагирах така, много безрасъдно от моя страна. Има хора, които използват манипулацията като средство за постигане на добронамерена цел. В случая всички печелят.Но аз съм попадала само на гадния вариант и вече имам радар за такива хора. Ще препрочета отново анализа ти и ще се опитам да го осмисля и предам по най-добрия начин, за да и е полезен. Определено ме накара да включа в действие сивото вещество. :57:
Друго си мисля, манипулацията не е ли винаги отрицателна, дори и добронамерена, пак влизаш в личното пространство на другите и ги лишаваш от правото на избор. Мамиш ги, поне тези които влезнат в тази хитра игра. Избор е да не следваш ходовете на подлеца и да си играеш винаги и само по твоите правила. Тогава манипулация не те лови.
А при моята приятелка, ако правилно съм разбрала, вероятно несъзнателно манипулира от страх да не остане сама, да не бъде пренебрегвана и така да запълва липсата на любов към себе си. Така си мисля, защото обикновено хора с много страхове и фобии, сякаш не се виждат реалистично, подсъзнателно усещат, че не използват целия си заряд правилно и се чувстват безсилни сами да си помогнат. Така се оплетох, че имам чувството че аз съм за психиатър.