Автор Тема: Враговете в натала  (Прочетена 13920 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Враговете
« Отговор #30 -: Януари 04, 2014, 09:50:54 am »
Не съм привърженик на суровоядството, но за лични планетки в Телец ще се жертвам.  ;D
в  далечното миналото на вегетарианците им викали лоши ловци
а от суровоядството , заради сочно-сухо  до канибализма те дели един епизод с Беър Грилс :93:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #31 -: Януари 04, 2014, 12:46:01 pm »
Нептун до кой/къде е най-близо в момента ?!?

До Марс (у5) - ще слагам розови очила, от мен да мине  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #32 -: Януари 04, 2014, 03:37:06 pm »
Нептун до кой/къде е най-близо в момента ?!?

До Марс (у5) - ще слагам розови очила, от мен да мине  ;D

И У1 /Слънце/Венера /ЮЛВ...ти имаш такива по "наследство" ,сега просто ще ти се наложи да избираш-да продължаваш да отричаш същото или да смениш маниера ,по който се утвърждаваш в тази област ,чрез "наследството". ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #33 -: Януари 04, 2014, 03:49:32 pm »
Според различни автори 7 дом е:
"това,което свободно позволявате на другите да изразят за вас и вместо вас..."там е целият външен свят, не наш, а на другите...
"нашата Сянка и всички наши проекции...негативи,които виждаме в другите, а те са част от наши неинтегрирани, неотработени черти недостатъци."
Мунданно в 7 дом стоят везните, Единствен знак "обективен", нито животно, нито човек., символ на неемоционална,но /надяваме се висша/ справедливост. Марс-аз, его не стои добре там. Екзалтира сатурн/ раната, болката в нашия живот, но и нашата Сянка/. Слънцето е в падение. Венера-на трон.
Тоест слънце-его, марс-активност, действие, трябва да отстъпят на венера-СЪ-трудничество и сатурн-поемане на отговорност във връзки и партньорства, без чувството,че жертваш нещо от себе си.Жертвите на егото са по екзалтираната венера в 12/на тайните врагове, където е трона на юпитер и мястото на радост на сатурн.
Така по характеристиките на планетите излиза, че мунданния управител на МЦ/успех и добра социална реализация/ екзалтира при връзките и света отвън. Тоест няма успех без сътрудничество и поемане на отговорност за Ние, не за Аз.
Венера, управляваща явните врагове, екзалтира при скритите-в нас вероятно нерешени психологически сега, или причинно-следствени от преди проблеми.
 УПРАВИТЕЛЯТ НА 7 ДОМ ЕКЗАЛТИРА В 12 ДОМ???

И в двата дома на враговете достойнства имат венера, сатурн, /юпитер/.
Някои автори стигат дотам да твърдят, че принципно това,което не отработим по 7 дом, ще стане наша вътрешна травма по 12....

Сатурн е голямото зло в литературата, слънцето-бенефик. Сатурн обаче, изглеждащ суров и несправедлив прави проблеми-факт.
Иска да му отделим внимание, нещо повече-повелява, ако е с напрегнати конфигурации. След сатурновия възврат повечето хора, справяйки се с изискванията му, виждат, че не само не бие през пръстите той, но и дава съдържание, форма и стабилност на постигнатото от нас с труд, лични усилия.
Управителят на 7 при мен е уран, квадрат светило. Негативите на уран съм ги видяла/приела/ като чуждо негативно действие на хора,които влизат, излизат от живота ми без основателна за мен причина. С времето им позволих в себе си "да си правят каквото искат" в техния живот, макар и в досег с моя, като са роднини-няма накъде. Тоест-уран в крайна сметка е проблемен в МОЯТА карта....Мисля, че малко съм усвоила и за себе си неговата енергия. И партньорствата ми са уранови-трябваше да приема в близки връзки хора,които са с друга философия, мироглед, ценностна система, колиги, партньори....Имат професии, с които внезапно изчезват от моето ежедневие. Всичко ,което е сигурно, бива променяно внезапно, оттам и моите нагласи, начин на живот.
 В уран има и вироглавщина, но има и отстъпване на Аз зад групата, идеалите....

С дългия пост просто давам една гледна точка за размисъл. :57:
« Последна редакция: Януари 04, 2014, 03:56:11 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
« Отговор #34 -: Януари 04, 2014, 03:56:01 pm »
Enigma ,за теб принципа на Уран" вражески" ли е ,а лунния (ако Рак ти стои на К12 ) ?!?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
« Отговор #35 -: Януари 04, 2014, 04:01:17 pm »
Enigma ,за теб принципа на Уран" вражески" ли е ,а лунния (ако Рак ти стои на К12 ) ?!?
Рени, прогресивната луна и транзитите през тежкарите, особено последните 3 години ми дадоха много нови "обмени", харесвам ги. След 35 ролята на луната не е толкова вездесъща като психонагласи. Нали се развиваме.
Уран е бил в детството ми и сред родителите, ако тогава съм била повече цвета на рачешкото, то транзита уран,на  плутон, сатурн, плюс пр. луна във водолей ми дадоха нови пътища, макар и с тръшкане в началото. Абе, мъка си беше, не отричам....

Рени

• Hero Member
« Отговор #36 -: Януари 04, 2014, 04:07:45 pm »
Попитах те за да получа практически,споделен опит,дали наистина ,това което пише и цитирате от книгите е така .В случая при теб Уран/Водолей са в 7-ми и евентуално ако има планета/и  там ,а Луна/Рак на К12 и планета/и там ?!?  ;)

enigma

• Hero Member
« Отговор #37 -: Януари 04, 2014, 04:23:12 pm »
Добре, така е, ако разсъждаваме-управителят на 12 се срещна по неприятен начин с управителят на 7. Освен това пр.луна беше във водолей и в 7, уранова територия при мен и управителята на 12 снове през 7....Първият има лунни принципи-първичноемоционални, излишно свръхчувствителни. Транзитът ме накара да обективизирам емоциите , да разбера че в крайния  излив има много САМОсъжаление/по12дом/. Просто видях другите луни как се справят, и усетих, че някак е логично другите да не са ми виновни, а аз-идеална. Процесът си е болезнен.
Нямам планети в 7 и 12 домове.
« Последна редакция: Януари 04, 2014, 04:30:54 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
« Отговор #38 -: Януари 04, 2014, 04:30:51 pm »
Хора/карти с изразен уранов акцент отначало отблъскват ли те ,виждаш ли някаква "заплаха" в тях ,това ми е любопитно  ;)

enigma

• Hero Member
« Отговор #39 -: Януари 04, 2014, 04:37:47 pm »
Най-много харесвам водолеи. Засега харесвам дори и ексцентриците. Но узрях постепенно за тази енергия. В детството изразяваме повече личните планети, тогава дискомфортът ми беше голям до степен на липса на почва откъм сигурност.
Заплаха не виждам от урановите, харесваме се, е приятели и познати са, не са ми в къщата. Просто разбрах, че малко трябва да "пуснеш" хората и да си самодостатъчен в някаква степен.

Рени

• Hero Member
« Отговор #40 -: Януари 04, 2014, 04:39:54 pm »
Най-много харесвам водолеи. Засега харесвам дори и ексцентриците. Но узрях постепенно за тази енергия. В детството изразяваме повече личните планети, тогава дискомфортът ми беше голям до степен на липса на почва откъм сигурност.
Заплаха не виждам от урановите, харесваме се, е приятели и познати са, не са ми в къщата. Просто разбрах, че малко трябва да "пуснеш" хората и да си самодостатъчен в някаква степен.

Ами значи ,теорията по 7-ми "вражески " отпада  :72:

Или преди да "узрееш" ,са били в сектор "вражески сили " ?!? ::)

enigma

• Hero Member
« Отговор #41 -: Януари 04, 2014, 04:44:54 pm »

Ами значи ,теорията по 7-ми "вражески " отпада  :72:

Или преди да "узрееш" ,са били в сектор "вражески сили " ?!? ::)
Не знам, още го обмислям. На домашните им се виждам по нов начин краен индивидуалист, това напоследък. Значи-ПРЕЕКСПОНИРАМ  уранчо, нядавам се по-нататък да е по-равно. Светилата ми са в 11 знаеш, също дава акцент. Приятелите ми са разнообразни, това ми е богатството. Винаги са били повече от роднини.... ???

enigma

• Hero Member
« Отговор #42 -: Януари 04, 2014, 04:46:35 pm »
Раху, много бързо -като 25-ти кадър... :-\

Рени

• Hero Member
« Отговор #43 -: Януари 04, 2014, 04:49:31 pm »
Enigma ,аз не ти познавам картата,имам само откъслечена информация за същата ,но в момента ,споделеното от теб по темата ,ми дава отговори по същата или поне се опитвам да ги визуализирам ,за което благодаря . ;)

enigma

• Hero Member
« Отговор #44 -: Януари 04, 2014, 04:51:32 pm »
Благодаря и аз, може за теб да е странно, но намирам, че имаме сходен стил тук, в астронапъните.... :08: