Ооо, така съм възмутена от наглостта и безочието на бг работодателите, просто нямам думи!
Сега се прибирам от работа - работният ден продължи от 9 сутринта да 23 ч вечерта. Утре става в 6 и графикът е същият - от 8.30 поне до 21 ч, а може и до по-късно. Разбира се, извънредният труд не се заплаща, всичко е за сметка на работещите!
Към 17 ч тръгнахме от офиса и отидохме на друго място, където се висеше до 11 вечерта. После със служебна кола ни хвърлиха на центъра и никой не го беше грижа как с другата колежка ще се прибираме в крайните квартали. С такси за собствена сметка, разбира се - великата фирма не поема нищо. Но трябва да им бачкаш на тия помияри до полунощ!
И когато нервите ми не издържаха и споделих пред колегите от отдела, че това не е нормално и за това нещо трябваше да бъда предупредена още на събеседването, младият колега, за който е повече от очевидно, че е дошъл с връзки и получава специално отношение, ми се изрепчи и ми заяви, че трябвало аз да се превъзпитавам. Кой си ти бе, дрисльо!? 90ти набор, студент, още няма адвокатска правопсобност, а държа надменен тон на 50-годишна колежка с три висши образования, много интелигентна жена. Мен един наперчен бг мухльо не може да ме засегне, ама женицата се е обидила и после се възмущаваше в таксито. То е повече от ясно, че тоя има гръб и ползва привилегии, но тоя тон няма да ми държи на мене, защото е попаднал на точния човек, който си е поставил за цел да сваля всички дрисли и дрисльовци на земята.
Ееее, аман, това общество е болно.