Автор Тема: Епилепсията и предразположеността към нея  (Прочетена 10737 пъти)

Entice

• Full Member
  • Публикации: 119
  • Аз живея, а не злобея !
Re: Епилепсията и предразположеността към нея
« Отговор #45 -: Януари 07, 2014, 11:58:28 pm »
Entice, сега ти прочетох поста и веднага навързах писаното от мен и твоят пост. Авторката дава и едни съвети в графа умствено блокиране ( горното беше от емоционално блокиране).

" Ако страдаш от това заболяване , твоето тяло ти казва, че за да получаваш обич и да почувстваш, че другите се вълнуват от теб , трябва само да посееш обич и ще пожънеш обич. Не е необходимо вече да се караш да страдаш, за да те обичат. Вече имаш много повече обич , отколкото си мислиш, само че ти не я виждаш. В твой интерес е да провериш какво представляваш за тези, които обичаш . Можеш да си дадеш правото да правиш грешки, погрешни стъпки, бе да се обвиняваш и без да мислиш, че другите няма повече да те обичат. Това ще ти спести вътрешния гняв и така ще можеш да изразиш цялата сладост, жеивееща в теб"

Entice, не се обвинявай, ти си човек и е нормално да правиш грешки. Не мисли, че трябва да си перфектна за да получиш любов от родителите си или от другите хора. Никой не  епрефектен, който те обича, те обича заради самата теб, с всичките ти негативи и позитиви.

Много е хубаво, това, което си написала. Изпълнено със спокойствие и любов. Ще си го поставя някъде за да си го гледам и ще сваля и книгата, или ще я купя ако не я намеря. Имам книгите на Луиз Хей, но някак не се докосват до мен.
Просто е трудно в този свят да си изпълнен с любов.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #46 -: Януари 08, 2014, 12:20:23 am »
Entice, сега ти прочетох поста и веднага навързах писаното от мен и твоят пост. Авторката дава и едни съвети в графа умствено блокиране ( горното беше от емоционално блокиране).

" Ако страдаш от това заболяване , твоето тяло ти казва, че за да получаваш обич и да почувстваш, че другите се вълнуват от теб , трябва само да посееш обич и ще пожънеш обич. Не е необходимо вече да се караш да страдаш, за да те обичат. Вече имаш много повече обич , отколкото си мислиш, само че ти не я виждаш. В твой интерес е да провериш какво представляваш за тези, които обичаш . Можеш да си дадеш правото да правиш грешки, погрешни стъпки, бе да се обвиняваш и без да мислиш, че другите няма повече да те обичат. Това ще ти спести вътрешния гняв и така ще можеш да изразиш цялата сладост, жеивееща в теб"

Entice, не се обвинявай, ти си човек и е нормално да правиш грешки. Не мисли, че трябва да си перфектна за да получиш любов от родителите си или от другите хора. Никой не  епрефектен, който те обича, те обича заради самата теб, с всичките ти негативи и позитиви.

Много е хубаво, това, което си написала. Изпълнено със спокойствие и любов. Ще си го поставя някъде за да си го гледам и ще сваля и книгата, или ще я купя ако не я намеря. Имам книгите на Луиз Хей, но някак не се докосват до мен.
Просто е трудно в този свят да си изпълнен с любов.
Интайс, факт е, че не следя цялата тема. Свързвам припадъците с нептун, и/или 12 дом. Имам карта на мъж,бит по главата/марс/ в казармата. Епилепсията е оттогава.Напоследък почти няма припадъци, но говорихме,че има потисната агресия. Защо-изобщо отказва да има марс,това е проблем. Марс е изява, воля да си наложиш твоя територия, уважение и зачитане от другите ,макар и по малко първичен начин. Но и животът е първичен-факт И жените имаме марс, не можем да го "потопим". Неизразената агресия, или отговорна чуждата прави проблеми.
Ти си тренирала бойни изкуства. после си забравила . Но според мен имаш неизразен марс, жена си, силна си, отричаш го /а не трябва/ .
Ако си преживяла насилие и имаш гняв, трябва да го извадиш, според мен. Бля-бля пацифистките теории не помагат.
Не съм видяла картата, отивам.

Entice

• Full Member
« Отговор #47 -: Януари 08, 2014, 05:23:20 am »
Да, посещавам позитивен психотерапевт. Тя накланя нещата винаги към позитивното. Също е и психолог точно в такава организация на епилептици. А самото изразяване на Марс, или по-точно желанието за това идва още от самото изоставяне от биологичната ми майка. После имах и други проблеми с родителите ми и то се е насъбрало явно.

Според мен, преди раждане всеки трябва да се консултира с астролог. Така може да се промени светът.

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #48 -: Януари 08, 2014, 09:50:59 am »
Entice, щях да те питам дали ходиш на психолог. Според мен за този проблем е много съществено. Нещо , което ми направи впечатление от първите ти постове е , че си осиновена. Обикновено тази травма от отхвърлянето (от детството) остава на подсъзнателно ниво дълго време. Пишеш, че си имала и други проблеми с родителите си след това, може би страха от отхвърляне се е задълбочил и си започнала да ставаш много критична към себе си. Иска ти се да си перфектна, за да не те отхвърлят. Но перфектни хора няма. Това, което ти се е случило в детството не е по твоя вина. Може би трябва д апреработиш този страх. Не съм ти гледала картата, но ми се струва, че имаш натоварен 12-ти дом, или темите на дома са засегнати при теб доста. Явно имаш доста марсова енергия, но я насочваш навътре към себе си, трябва да обърнеш посоката.
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

enigma

• Hero Member
« Отговор #49 -: Януари 08, 2014, 12:25:30 pm »
 Асцендентът ти е в Риби, управителят нептун в точен съвпад с венера на МЦ. Много силно положение/ при точен час/ При нептун винаги има едно страдание/съ-страдание/, травми. Идеята е, че последният 12 знак трябва да се научи да се справя с болката. Понякога след като преодолеят това, такива хора стават добри лечители на другите. Венера в съвпадът е все едно екзалтирала-силно положение. Това се случва на МЦ, най-високо място, все едно осветено от прожектори, другите ще го виждат винаги. Също предполага, мистично вдъхновение, харизма, и това се вижда също. За изстраданото по този дом на миналото и травмите, 12 дава и езотерични дарби-награда, висок вкус  и разбиране в изкуствата, вяра-задължително, в невидимия източник и -покрепа от него.
Знакът Козирог/слънце, луна ,меркурий при теб/ е склонне към депресии-факт. А физическото напрежение по марс е много полезно за канализиране на фрустрациите. затова ти писах за него преди.
Нямаш планети във водни знаци и домове-трудно се справяш с чувства и емоции, вероятно искаш да ги игнорираш-луната в козирог е свръхчувствителна, но слага игнор чрез самоконтрол и го играе резервирана. Тогава асцендентът Риби създава една свръх компенсация на водния елемент. Вътрешно няма "вода", а житейската реализация-по асцендента е чрез воден знак.
Ти си минала сатурновия възврат, не е ли малко по-леко сега?
Като завършиш лечението си, би ли могла ти да работиш подобна социална професия в служба на другите.
Луната ти е за мен най-проблемна, новолунна, в дом на Хеката. Плутон я е подминал, по-силна си станала.
За хороскопа и избора, вярваш ли,че човек неслучайно има еди-каква си съдба, нещо да отработи, научи и, ако може по най-добър начин.
12 дом е най-тъмното преди най-светлото. когато важна планета мине от там, за човека приключва голям житейски цикъл, който може да е започнал дори не в този живот. тоест не е леко, спор няма. Тук някои са жертви, други насилници. След излекуването обаче, тази глава от книгата трябва да се затвори за винаги. И-да се отвори нова.
Вярвам в теб, че ще се справиш и излекуваш! :08: Стискам палци. 
Простила ли си на хората и нещата от миналото?

кога е вероятно, ще погледна фазите на НОВОЛУНИЕ И пълнолуние в предишните случаи.
« Последна редакция: Януари 09, 2014, 08:28:20 am от enigma »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #50 -: Януари 08, 2014, 12:45:36 pm »
Венера и Нептун в точен съвпад с МС е много силна позиция (Нептун управлява Асцендента), не само за изкуство. Те са в съвпад с Шаула, която се свързва с отровите, но и с магическото изцеление. Такъв човек се самоизцелява, помагайки на другите да стъпят на верния път, да открият светлината. Луната е невидима, но това е силна позиция за езотерични занимания и психология, особено в тази накшатра (Мула) – тя се стреми да открие истината, търси в дълбочина.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Януари 08, 2014, 01:04:14 pm »
Коментирах Луната от картата на момичето, в 3 гр. Козирог. Тази накшатра се управлява от Юпитер и Кету.

Entice

• Full Member
« Отговор #52 -: Януари 08, 2014, 03:29:25 pm »
Енигма

Ти си минала сатурновия възврат, не е ли малко по-леко сега?
По-леко е, отърсих се от много неща от миналото ми, съпруга, живота с него, баща ми почина, но си остава тежестта от случките.

Като завършиш лечението си, би ли могла ти да работиш подобна социална професия в служба на другите.
Вече го работя. Работя в един сайт за гадаене, там освен да гадая, хората си пускат камерите и плачат пред мен с часове имам разговори, като комбинирам гадание с това да изслушам да им дам сила. В началото ми беше трудно но после свикнах на техните болки.

Луната ти е за мен най-проблемна, новолунна, в дом на Хеката. Плутон я е подминал, по-силна си станала.
Може би с живота се справям повече и без да мисля за някои неща толкова, но остава страха от самият живот.

За хороскопа и избора, вярваш ли,че човек неслучайно има еди-каква си съдба, нещо да отработи, научи и, ако може по най-добър начин.
Вярвам и затова гледам в този живот да съм добра, и да уча хората че няма смисъл да са лоши че после ще си платят.

12 дом е най-тъмното преди най-светлото. когато важна планета мине от там, за човека приключва голям житейски цикъл, който може да е започнал дори не в този живот. тоест не е леко, спор няма.
Ще премине ли това нещо от 12-ти дом  ?

Простила ли си на хората и нещата от миналото?
Не съм простила на никой. Само на баща ми, но болката и нараняването си остава.

Взела съм всичко в ръцете си. Най-лесно всичко става с хипноза. Иначе виж каква хубава идея ми хрумна. Хипнозата може да повлияе на парите, на теглото, и на здравето. Подлагала съм се на хипноза и е интересно чувството, все едно има друга личност в теб. Може пък и на епилепсията да повлияе.

Лилла

Венера и Нептун в точен съвпад с МС е много силна позиция (Нептун управлява Асцендента), не само за изкуство. Те са в съвпад с Шаула, която се свързва с отровите, но и с магическото изцеление. Такъв човек се самоизцелява, помагайки на другите да стъпят на верния път, да открият светлината. Луната е невидима, но това е силна позиция за езотерични занимания и психология, особено в тази накшатра (Мула) – тя се стреми да открие истината, търси в дълбочина.

Много точно Лилла.

Раху, това за черната овца е вярно, и това че бях различна, но после се научих да се смесвам. Сега когато показах всичко, което съм, хората ме гледаха много странно, сякаш съм се превърнала в нещо друго след всичкия стрес,но аз просто не го показвах, защото са обикновени хора. Немога да съжителствам с такива хора. Сега си го признавам.

Лилла, какво означава това ? :
Коментирах Луната от картата на момичето, в 3 гр. Козирог. Тази накшатра се управлява от Юпитер и Кету.
И има ли възможност това, което си написала за 12-ти дом и за важната планета да премине или вече е преминало ?

Знаете ли че цялата тази дискусия много ме замисля и ще използвам всичко написано тук да го обсъдя с психоложката, защото за мен всичко след този тежък период беше ново. Знаете ли че аз отидох на терапия и тя ми даде лист за мои реакции на дадени ситуации - аз й казах че не се познавам, че съм друг човек - нов, и писах за реакциите ми преди 2012 и след 2012 ! Сега си спомних този момент. Може той да е преминаването през 12-ти дом ?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #53 -: Януари 08, 2014, 04:12:18 pm »
- Лилла, какво означава това ? :
"Коментирах Луната от картата на момичето, в 3 гр. Козирог. Тази накшатра се управлява от Юпитер и Кету."
- И има ли възможност това, което си написала за 12-ти дом и за важната планета да премине или вече е преминало ?

Не разбрах много добре въпроса, какво имаш предвид?

Позициите на планетите в наталната карта си действат непрекъснато, а определени транзити, прогресии, дирекции (външни и вътрешни фактори) могат да поставят на фокус някоя планета или конфигурация в хороскопа.

Ако питаш за споменатия съвпад Марс/Кету в 12 дом, той си действа по принцип, няма как да е “отминал“, но определени транзити могат от време на време да го активират и да се усеща по-силно от обичайното. Имайки предвид, че Марс е в знак на екзалтация във ведическата карта, това може да даде и добри защитни сили, когато човек борави с енергията на 12 дом – от болници, приюти, места за изолация и хосписи до отвъдни светове. Може да действа като своеобразен “страж“, ако е силно поставен, особено в съчетание с Лунен възел. По принцип при занимаващите се с магически, гадателски и шамански практики тази защита трябва да е на ниво, защото има допир с непознати и все още неизследвани енергии, нужен е психически контрол. За активността на 12 дом допринася и споменатата вече Кала амрита йога (планети, заключени между възлите в посока от Раху към Кету), макар че според някои автори съвпадът на планета с възела може да я анулира или да отслаби влиянието й. В 12 дом се намира и управителят на 10 дом – неговата позиция също може да бележи посоката на живота, с какво може да е свързан нашият земен път.

Струваш ми се доста интересен човек. Хороскопът ти определено трябва да се тълкува на по-високо ниво от средностатистическото, за да бъде правилно разчетен.

« Последна редакция: Януари 08, 2014, 04:14:25 pm от Lilla »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #54 -: Януари 09, 2014, 07:42:08 pm »
Ето картата на Entice  - мундоскоп
Според мен можем да намерим някои обяснения в нея

enigma

• Hero Member
« Отговор #55 -: Януари 09, 2014, 10:32:24 pm »
Entice, много ми е интересно./ засега/ Трудно ти е да простиш. Хората, които консултираш-сред тях среща ли се такъв проблем-нуждата да простят. Какво ги съветваш?

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #56 -: Януари 10, 2014, 10:14:29 am »
Иначе под лекарско наблюдение и тестове на всеки 6 месеца с изключително ниска доза лекарства не съм правила припадъци, а и ходя на дискотеки и имам доста безсънни нощи...

Доколкото разбирам, сега те тревожи най-вече фактът, че лекарите спират/ще спрат лекарствата и припадъците могат да се върнат? Какъв тип е епилепсията, обикновено това се диагностицира от ЕЕГ?

При всички случаи няма как да се каже КОГА ще дойде следващият - нито като година, пък съвсем не като дата, за да си стоиш вкъщи. Може да се каже приблизително КАКВО ги предизвиква, за да го избягваш - при теб явно не е фоточувствителна, щом ходиш на дискотека и не са ти ограничили примерно работата с компютър или ТВ. При всички изброени случаи изглежда сривовете при теб се предхождат от силен стрес, физическо изтощение, вероятно гладуване/непълноценно хранене, токсично или психично натоварване на организма, побой. Ако можеш да избегнеш тези неща...

Невролозите избягват да спират лекарствата, освен ако няма мужда от тях. Това, че ще ги спреш, е по-скоро добра новина - те не блокират само "лошите" електрически импулси между невроните, понякога затормозяват и "добрите" функции на мозъка.
De omnibus dubitandum est

Entice

• Full Member
« Отговор #57 -: Януари 13, 2014, 02:07:32 pm »
Akruks:

И тогава го очаква едно от най-трудните изпитания - тест на властта (над съдбите и душите) - т.е. ще имам власт над душите и ще трябва да се контролирам за да не злоупотребя с нея ли ?
Иначе вече я имам. МОга да правя магии, но не правя черни магии, а най-често правя така че човек се атакува сам себе си. Ако ме обиди, прокълне и т.н. става така че в момента на обидата и клетвите правя заклинания, а след това правя заклинания - да се върне при него енергията, която ми праща. Но не правя черни магии.

Има Лилит в 7д- психологически образ на врага е партньор, съпруг, в скорпион- интерес към черна магия - това да не би да означава че ще ме предизвиква да правя черни магии ли ? Бившия ми съпруг е наистина гаден човек и едва се въздържах да не го пратя там където да разбере че не е по-силен и от най-слабия.

Ако няма връзка между Луната и Меркурий, и липсва тяхна връзка с Асцендента, а Сатурн е поразен (дневно раждане), то ще се появи епилепсия. Вероятността е по-голяма, ако са засегнати знаците Рак, Дева и Риби.
- това означава ли че имам епилепсия ?

Умствено разстройство може да се появи, ако светилата са в съвпад и в същото време са поразени от Сатурн. - това означава ли например 2012 съм преминала през такова нещо, защото тогава започнах да правя паническите атаки. Но те не са умствено разстройство а са на базата на силно преживяно напрежение, на което тялото реагира и си в паника ...

Енигма

Хората, които консултираш-сред тях среща ли се такъв проблем-нуждата да простят. Какво ги съветваш? - случвало ми се е хората сами да се обвиняват и им обяснявам че не са били виновни в ситуация в която наистина не са били, но ако човек им е направил зло им казвам че напълно ги разбирам че немогат да простят, но това освобождава и да продължат живота си. НО това не е лесно.

Диана

Какъв тип е епилепсията, обикновено това се диагностицира от ЕЕГ? -  ЕЕГ е направен, диагнозата е сложена - голям епилетичен припадък. Бях диспансеризирана и наблюдавана на всеки 6 месеца. Но сега прецени че това е било временно от стреса и да ги спра. ТОй знае че аз  почти не спя - защото работя и през нощта като гадател, ходя на дискотеки, където има светлини - и че това е бил достатъчен тест. Но епилепсията може да реагира на всичко, нза дъхване, на светлина, на стрес и на всякакви фактори. Тя не е само фоточувствителна. Просто всичко може да повлияе. Те са 2 основни вида епилепсии - голям и малък. Няма такова нещо като само реагираща на светлина. Реагира на всичко. Тя може да се прояви само сутрин, само след еди какви си други ситуации, не се ограничава само до едно.

От днес обаче съм още по притеснена, защото пък детето два пъти се втренчи в ситуация, когато беснееше и  сега ще ходим пък на детски невролог. Това може да е малък припадък. Много моля, някой да погледне неговата карта. В сряда сме на преглед в София че само там има детски невролог и тогава ще се види дали наистина има нещо. Но много ви моля да погледнете и за него:

Казва се Йоан/чо/ :) роден е на 19.11.2009 в 15:15 в Благоевград.

Някак си моите проблеми изведнъж се изпариха пред проблема с детето. Ако и то има , то вече незнам какво дори да мисля за бъдещето . Все имам чувството че няма, обаче знам ли ? Това ми е дете и може да се объркам в чувствата си ....

Много ви моля, да ми кажете малко по-внимателно, ако има вероятност, защото незнам дали ще мога да издържа мега негативен коментар ...

Благодаря ви. Ще пиша в сряда за него.

Entice

• Full Member
« Отговор #58 -: Януари 15, 2014, 06:25:42 pm »
Детенцето ми няма тази диагноза. А на Дияна дължа извинение, защото днес невролога ми разясни че фотоепилепсията е наистина друг чешит. Аз съдех по това че доктора ми беше забранил почти всичко - алкохол, компютри , телевизии, шофиране ...

Дияна, наистина съжалявам че се оказах неподготвена.

Както и да е, по-важното от мен самата се оказа съдбата на детето ми и тогава разбрах че мога да живея по-щастливо и без този страх за самата мен.

Явно човек се събужда, след силно разтърсване !

Благодаря отново на всички, че се отзовахте на моят въпрос, както и на Веско за силната подкрепа , която ми оказва.

:58:

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #59 -: Януари 17, 2014, 11:44:07 pm »
Кардан има някои афоризми, засягащи епилепсията:

"Saturn causes long diseases; Venus indifferent; Mercury various ones; the Moon such as return after a certain time, as Vertigos, Falling-sickness, etc. Jupiter and Sol give short diseases, but Mars the most acute of all."

"The Moon in the Seventh house renders Natives subject to the Falling-sickness, and sometimes when she is in the Ascendant, but generally she makes them fools if she be afflicted."

"Sagittarius and Gemini signify Diseases that come with falling, as Swooning, Falling-sickness, Suffocations of the womb, etc."