Аз пък забелязах, че математиците са с квадрати/опозиция меркурий/сатурн, а при другите преобладават тригони и съвпади
При мен Меркурий е с диспозитор Сатурн. Винаги много съм обичала математиката, повече от нея физиката, защото ми беше някак по-практична
3 и 9 дом, но и 5ти също участва.
Във ведическата астрология по 5 дом са шастрите /знанията/, мантрите, образованите хора.
Наскоро четох в един сайт по Джйотиш, че при занимания с издателска дейност, библиотекарство, вестникарство често има Луна/Сатурн или Меркурий/Сатурн в натала, за съвпади се споменаваше.
Замислих се, защото напоследък постоянно купувам книги, но по-странното е, че намерих две (астрологични), които издирвам ужасно отдавна и попаднах на тях някак случайно. От време на време проверявам дали няма да излязат от някъде и в един ден - изскочиха. Едната е за Плутон - тук ми я препоръчахте, като започнах да влизам във форума, а другата е 4 том на Най-добрият начин да научим астрология. Вярно, че е ксерокопие, но пък - не се втелясвам, ако мога и ще я сканирам - по-удобно ще е от ксерокопие
При мен Меркурий натално е на К11 - в опозиция на К5 - подчертан книгоман и книгочетец съм от малка
Сега пълнолунието ще ми е точно на оста К3/К9, а Мерко е и ретрограден - приключвам започнати търсения за онези книги.
Другите са на специфична тематика, свързвам ги с ретро-Мерка по друга линия