Автор Тема: Астрологични дребосъци  (Прочетена 373629 пъти)

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6498
Re: Астрологични дребосъци
« Отговор #1740 -: Ноември 11, 2016, 05:48:01 pm »
Изгревът на Слънцето = началото на живота
Залезът на Слънцето = залез на живота

Това са базови астрологични принципи, които би следвало да се знаят.
Ясно. Благодаря ти много!  :58:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #1741 -: Ноември 11, 2016, 05:53:16 pm »
Мисля, че 7 дом отговаря на годините след средна възраст, т.е. зрелостта и постепенното остаряване. 4 дом - старини и последните години от живота.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #1742 -: Ноември 14, 2016, 04:14:43 pm »
Интересно ако някой живее 108 години, след средна възраст дали е 50+ :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1743 -: Ноември 14, 2016, 04:18:49 pm »
Да, интересен въпрос е това за т.нар. средна възраст, наскоро го коментирахме... на друго място.

В древността може и да са живяли по-дълго, но от средновековието нататък продължителността на живота се скъсява. И средна възраст може да било на 30 и малко след. В руската ренесансова литература на места се споменава за "напреднала възраст" на някой персонаж - бил на около 35 години, а 40-годишните жени са минавали в графата за сериозно остаряли.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #1744 -: Ноември 14, 2016, 06:21:07 pm »
"Средното" отразява "златната среда/възраст/ниво" и някакъв тип равновесие, към които да се стремим, спрямо "крайните" съответно падини и върхове. Самото понятие "средно"унищожава, окастря усещането за свобода и астрологически това е измеримо със Сатурн, 10-ти и там, където виждаме Козирог. До 56 г. все още е на власт Юпитер все пак и оттам нагоре към 120 г, който може:)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1745 -: Ноември 14, 2016, 06:28:26 pm »
35-40 си е точно "средата на живота", макар че още минава за сравнително млада възраст, но с крачка напред към зрелостта. В наши дни и особено у нас малцина доживяват до 90.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #1746 -: Ноември 25, 2016, 03:01:03 pm »
От една седмица се занимавам с една крадла. Субект с крайно нечистоплътна душа и маниери. Кражбата е на козметика. Меркурий и Венера ли да гледам и може би Марс, защото с наглостта си ме изкарва извън нерви. Меркурий - кражба, Венера - козметика, Марс - гняв?
Над силата е само умението да я владеем!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1747 -: Ноември 25, 2016, 03:02:25 pm »
Марс в комбинация с Меркурий дава крадливи, джебчийски, тарикатски и фалшифициращи прояви.

Но индиректно може и Венера да е замесена, ако е свързано с жени или женски аксесоари. Да ти задигнат нещо, което харесваш, на което държиш и е ценно за теб – Венера.

Ти за транзити ли питаш? На мен по–скоро ми е интересна нейната карта.
« Последна редакция: Ноември 25, 2016, 03:04:44 pm от Lilla »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #1748 -: Ноември 25, 2016, 03:11:54 pm »
Пуснах една карта сега да си видя транзитите за деня - ами то днес е съвпада Венера - Плутон, върху моя натален Меркурий на К11, в квадрат към нат. и тр.Юпитер и нат.Плутон в 1/7 дом - може би е това. А и Меркурий тъкмо е минал през Сатурн ....

Чувството ми за справеделивост (по Юпитер) е яко възпалено, Плутон ме поляризира до крайност и в комбинация с Юпитер - става хипер ефект. Контактите ни са през интернет - Меркурий на К11 + Венера и Плутон ...

Да видим как ще завърши цялата работа  ??? Такива дребни душички - винаги някъде си плащат сметката  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1749 -: Ноември 25, 2016, 03:14:53 pm »
Помислих, че на работното място от чантата ти нещо са задигнали. То това би било прекалено наистина, сред такива хора да работиш.

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #1750 -: Ноември 25, 2016, 03:28:57 pm »
За жалост и това ми се случи преди години. И го направи човек, който многократно съм спасявала и грам не съм очаквала подобна постъпка. Бяхме заедно, изтеглих последните си пари .... и вечерта ги нямаше. Имаме камери обаче, но тя не знаеше ...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1751 -: Ноември 25, 2016, 03:40:46 pm »
Изпиваш една студена вода и спираш да спасяваш, аз така направих. И хич не се чувствам гузна.

Сега погледнах – Меркурий и Сатурн са в опозиция с наталния ти Марс. Утре ли става точен аспектът с Меркурий, в 20ия градус? Меркурий като се комбинира с тия две планетки, става доста шавлив и злотворен.
« Последна редакция: Ноември 25, 2016, 04:01:47 pm от Lilla »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #1752 -: Ноември 25, 2016, 04:09:52 pm »
Аз нещата ги прежалих още в началото, като започна да увърта. Опитите й да ме прави на идиот след това повече ме вбесиха. Защото ме знаят, като добра душа, която много-много не се разправя и често е "от мен да мине" -  само и само да не влизам в съприкосновение с мекотели. Обаче в този случай ми настъпи и Марса и направо полетяха гръмотевици.  :d030:

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #1753 -: Декември 09, 2016, 03:16:34 pm »
Как идентифицирате предателите, скритите врагове, които са излезли наяве, сблъсъците с безпардонно лицемерие, мерзост, безочие. В моя случай - колега.

Враговете по 7 дом, тайните по 12 дом, разкритията - може би Сатурн/Нептун. Искам да си изясня как точно го указва картата ми, защото не е нещо дребно и незначително - и следва да се вижда. Вероятно квадрата на Марс от 12 дом към нодалната ми ос. Обаче аспектът е вече разходящ, а напрежението след кратко затишие - отново ескалира. Може би заради овчата Луна днес - все пак пали бързо  ;D .  Отдавна не съм била толкова изумена - до колко може някой да няма грам лично достойнство и себеуважение .... И говорим за човек на годините на баща ми, в залеза на кариерата си .... Изпитвам органическо отвращение към него - откакто го познавам, но се налага да си сътрудничим и криво-ляво съм се оправяла. Обаче - как се работи с хора, които не познават елементарните човешки ценности.

Честно казано - направо не знам оттук нататък - как ще я караме.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #1754 -: Декември 09, 2016, 03:38:23 pm »
По Сатурн са скритите неща, по Марс е излизането им наяве. Сега имаш и транзит на нодалната ос през знаците на АС-ДС - фокусът е върху 7 дом /Раху/, скритите неща стават явни. Възлите вече са ти пресекли линията на хоризонта, така че ако не се гледа по система дом/знак, имат отношение и към темите на 6-12 дом. Докато Кету в 7 дом по-скоро би донесъл скрити недоброжелатели, прикрита завист. Враговете не действат открито, по директен начин, а захапват индиректно, завоалирано. При мен съвпадът Венера/Кету е в 6 знак от Асцендента - вАжи. Проблеми, идващи от женски колективи, но рядко има директна конфронтация, а само захапки, но методични, тъпи и упорити.