Според Аюрведа вкусовите ни предпочитания за сладко, горчиво, люто, кисело и солено "откликват" на типа доша.
Ако не гледаме тази система, по какъв начин може да ги свържем с елементите в астрологията ? Огнени знаци - афинитет към люто, повече подправки. А за сладко ?
Стар, това си е цяла наука
Сигурна съм, че някъде има писано, но трябва да рови човек.
При мен това работи. Имам много огън в картата си и много земя, по-малко въздух и най-нюню ми е водата. Може и заради подчертания Овен члез стелиума ми в него, обичам люто, много, обичам подправки - всякакви, колкото по-богато, толкова по-добре. Напоследък имам страст към захаросания джинджифил, прекрасно нещо
Иначе него си го правя на чай. На прах пък си го слагам в кафето, наред с другите подправки, с които си го приготвявм
За сладкото ще споделя, че като малка ядях на корем, а сего купувам задари детето вкъщи. Преди правех торти, еклери, тулумбички, сладкиши всякакви, да не изброявам, а сега пак заради него, отвреме-навреме. Мисълта ми е, че сякаш с годините, глада ми за сладко се тушира доста. Голям принос затова имат и некачествените изделия по кафе-сладкарници и пекарни също, но това е друга тема, да не се отклоняваме
Ето това ми попадна, близко тематично
http://www.edgarcaysi.narod.ru/ayur_astrologiya.html