По седми дом, особено ако има планета там, гледам как човек взаимодейства с обкръжението, с каква енергия най–силно резонира, какво отдава. Може да е с труден характер, но ако има силен бенефик там, при взаимодействие с другите да е с нагласа за споделяне на такава енергия. Седмодомните Луни често изглеждат подчертано емпатични, освен ако не са афликтирани, тогава се получава обратното – егоцентризъм, фокусиране върху лични потребности, капризи и непостоянство. Особено аспектирани от Раху, Кету или Сатурн.
Ако привличаме все проблемни хора и ситуации, може да се хвърли един поглед и на навамша – там са духовните уроци, нищо не е случайно. Някои имат нужда от усвояване и на по–неприятни енергии, не става с отричане.
Ето един пример, но човек не е само зъл или добър, има и от двете. В класацията ми има още три представителки на същия зодиакален знак, странно защо няма нито една Скорпионка.
Мога да изброя какви конфигурации и сигнатури има техните карти.
– Съвпад Марс/Сатурн в 7 дом, в квадрат към Слънце, Венера, Меркурий, Юпитер. Луна в съвпад с Полукс, ъглова, почти върху ИЦ. Дневно раждане.
– Слънце/Меркурий в опозиция с Луна/Плутон, Марс е фокус на Т–квадрат с тях. Часът на раждане е неизвестен, не искаше да ми го казва.
Първата е прикрито злобна, привидно е много лигава, чак си преправя гласа, престорена, кокетна, мазна. От време на време я избива на чувствителност и човешки жестове. Но отвътре е жлъчна, нервна, раздразнителна и го излъчва, дори когато не ти казва нищо.
Втората е зла, цинична, вулгарна, груба, арогантна. Но ако види, че си искрен, не злоупотребяваш и имаш някакъв проблем, влиза ти в положението, омеква. Изключително манипулативна – днес те хвали, утре ѝ ставаш неудобен и почва да те хули, вкарва те в хитро изплетена интрига.
Жената от картата се беше озлобила в резултат на лош, пропаднал живот. Но не е била жертва на външни обстоятелства, друг човек да ѝ навреди, да я съсипе. Глупостите, които е вършила, са били "по взаимно съгласие". Просто избира "лек живот", който има съответната цена. Но в средата на живота идва едно осъзнаване и вероятно в резултат на това се озлобява. Доколко е било осъзнаване не мога да кажа, пак си водеше такъв начин на живот, от клон на клон.
Не съм била в близки приятелски отношения с тях, за да видя и други пластове от характера и душевността. Жената от картата познавам по–отблизо. При все това, че беше крива и цинична, с мен се отпускаше да бъде добра, но с присъщия жлъчен изказ. Но се радвам, че вече не поддържам контакт с нея, този тип жени излъчват една особена, тежка енергия. Като енергийни вампири и теб те въвличат.
Добавям и мъжка карта, все пак това не е само женско качество. Стиснат, дребнав, зъл, избухлив, скандалджия и критикар. Социалният му образ е на мил и усмихнат човек, но у дома упражнява същински тормоз. Ако се отчете по сидерал, нещата са още по–видими, опозицията застава върху нодалната ос.