В картите ползвате ли индикации, че нещо започва или приключва? Примерно - ако има събитие на новолуние или пълнолуние - е едно на ръка. Може би с аспекти към 8 и 12 дом може да се предвиди край на нещо. Ясно е, че на винаги се вижда дали има начало или край, а по-скоро темата, но все пак. Случвало ли Ви се е като разглеждате карта - да е видно, че нещо започва или свършва
Ще дам пример с две мои карти. И в двете - Венера, т.е. Венерините въпроси са тема. При мен Венера е У2 и радикално е в 8 дом - всичко финансирам със заеми - жилище, кола, проекти... Взимам заеми, изплащам ги, идва нова идея и понеже тъкмо съм свършила заем и нямам никакви събрани пари - хайде пак заем...
Явно така ще е цял живот, защото не очаквам от небето да падне някое наследство, а и не ми се иска да има събитие, след което да онаследя нещо.
Да се върна на картите. Ноемврийското новолуние се пада върху наталната ми Венера в 8 натален дом в Скорпион. Това трябва да е ново начало, нали? Новите заеми ги започнах, обаче лятото - във връзка със серия челюстни операции. Т.е. нещото не започва сега, но пък във времето ще продължи доста
Гледам и другите аспекти, транзитните планети в 7 дом, аспектите на СЛВ и Вертекс. в тази връзка умувам дали да разглеждам Венера, като заеми/пари или като сърдечна връзка - да кажем с мъжа ми :012:
Паралелно с тази карта гледам и Солара за след рождения ми ден - месец след новолунието. Соларна Венера е на Соларния асцендент, във възврат. Пак Венера ще ми маркира годината. То е ясно, че заемите изобщо не ме радват, но ще продължат и догодина, касаят и физическото ми тяло (сол.асцендент).
Как гледате на двете карти и какво в една карта би ви навело на мисълта, че един заем ще бъде изплатен, една любов ще приключи. Освен Пълнолуние, може би
Събитие, при което нещо приключва