Наранени Светила ,Венера са необходимо условие , човек да изразява себе си ,чрез вид изкуство ,а за да бъде и професия- включени и съответните домове ,а ако такива са неизвестни Юпитер и Сатурн към същите.Нептун към Светилата ,на АСЦ,в аспект с планети в Овен,в 6-ти дом или в аспект с У6/У1 е условие за проблеми със зрението.
Тук казуса е,таланта като компенсация на физически недъг,поне аз така го разбирам,както цитира Rahu "."Бог дал - бог взел!",значи трябва да има дефицит в натала ,тук това е водната стихия и затова му е "пратен ' Нептун под някаква форма .
"Ако виждаш не можеш да чуваш ,ако чуваш не можеш да говориш ..."
Когато се комбинират адекватно и творчески ( няма до ползвам интуитивно ) парченцата от пъзела се получава желания "образ".
Как ще разберем ,че дадена карта показва талантлив незрящ човек ,популярен,ще ме попита първо Papy ?!?
Хората ,списващи тук ,които имат 'успешен" подвижен кръст "+" Овен/Огън ,ще отговорят коя карта .
В поставената карта ,единствено липсва точната домофикация и геогр.координати за да потвърдят условията ,но съм сигурна ,че ще има планети на АСЦ или в 1-ви дом,Нептун ще има връзка с 1/6/ ,ИЦ /4-ти специфични, иначе другото е на лице-напрегнати аспекти към Светила /Венера ,Телец ( в случая за пеене ), Юпитер и Сатурн активират "условията".