Моята Венера има само три аспекта - секстил с Мерк, съвпад с Луната и квадрат с Нептун. Има и знаков съвпад с Юпитер, но той е далече. Затова мога да говоря най-вече като наблюдател. Най-близката ми приятелка има квадрат Венера/Сатурн. Най-близкият ми приятел - също. При момичето Венера е в Риби, а Сатурн е в Козирог. Винаги избира експанзивни, доминантни партньори. В сексуален план не е силно изразено, но определено никак не й допада тя да води. При момчето има знаков съвпад на Венера и Сатурн в Скорпион. Той води в отношенията, но мисля, че когато съзре още ще приеме и другата роля. Но важното е, че отново е налице модела доминиращ-подчинен.
В мъжки карти имам наблюдения над близнашка и няколко везнишки Венери. Общо взето се припокриват с това, което вече написах. Същото се отнася и ако тези аспекти са към Луната. Тогава са налице подобни желания, но дали ще се стигне до осъществяване зависи от това как е поставена Венера и дали тези фантазии не й противоречат.
От училище май не съм си общувала с никой от моето поколение затова нямам впечатления от чисто поколенческото проявление на аспектите.