Автор Тема: Венера и сексуалността  (Прочетена 69623 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Венера и сексуалността
« Отговор #135 -: Април 18, 2014, 06:35:14 pm »
Акрукс, специално за теб

убиец

П.п. Голяма съм късметлийка, намерих я за 4 секунди

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #136 -: Април 18, 2014, 06:38:18 pm »
Ами ако Венера е в 25* на знака ,къде преминава ?!? 

Остава в същия знак.

Познавам жена с екзалтирала Венера и по тропикал, и по сидерал - в западната карта Венера е в градуса на дълбока екзалтация. На външен вид, излъчване, маниери и откъм естетика все едно, че я няма, не се усеща нищо венерианско. Но в отношенията с мъжете се изразява силно - има една подчертана безразборност, влизане в триъгълници и безперспективни връзки, но в крайна сметка успява да се омъжи за старата си студентска любов... хепи енд по Нептун  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #137 -: Април 18, 2014, 06:44:39 pm »
Имам карта на такава жена в моята база - в западната карта има съвпад Венера, Марс, Плутон във Везни, а във ведическата има съвпад Венера, Марс, Раху в Дева - жената /неомъжена, на моята възраст/ е дългогодишна любовница на женен мъж, поддържа тази връзка в продължение на 10 години. Но в тия отношения и материалният му статус играе голяма роля.

Венера има ли някакво отношение с 10 дом ? Подобно аспектирана Венера при всички положения предразполага към похотливост, особено и при наличието на Раху може да се говори и за влизане в неконвенционални(скандални) връзки. Би бил добър примерът с картата на Моника Люински що се отнася до подобен род връзки.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #138 -: Април 18, 2014, 06:48:01 pm »
Не, няма отношение към 10 дом. В западната карта съвпадът е на к5, във ведическата е в 4 дом от АС (Лагна в Близнаци/Ардра).

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #139 -: Април 18, 2014, 06:53:56 pm »
Остава в същия знак.

Познавам жена с екзалтирала Венера и по тропикал, и по сидерал - в западната карта Венера е в градуса на дълбока екзалтация. На външен вид, излъчване, маниери и откъм естетика все едно, че я няма, не се усеща нищо венерианско. Но в отношенията с мъжете се изразява силно - има една подчертана безразборност, влизане в триъгълници и безперспективни връзки, но в крайна сметка успява да се омъжи за старата си студентска любов... хепи енд по Нептун  :)

Лили,а Слънцето на тази дама "разминава " ли се с екзалтираното й присъствие или Луната и дава бонус точки в "хепи енд-а" ?!?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #140 -: Април 18, 2014, 06:56:42 pm »
Слънце във Водолей, Луна в Близнаци.

Рени

• Hero Member
« Отговор #141 -: Април 18, 2014, 07:10:33 pm »
Ако беше и със Слънце в Риби ,щеше и отвътре и отвън да е чаровна" палавница". :)
Това имах предвид,като казах ,че не е необходимо да се "мести " някой на някъде -има защо да е така поставена дадена планета ,в това е спецификата.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #142 -: Април 18, 2014, 07:12:43 pm »
Венера в един знак със Слънцето често дарява натива с чар и харизма, макар че теоретично "в лъчите на Слънцето" се води за по-слаба позиция. Не винаги намирам паралел между теория и практика в астрологията.

Рени

• Hero Member
« Отговор #143 -: Април 18, 2014, 08:25:35 pm »
Лили,аз си тълкувам "в лъчите на Слънцето " ,като да си избран, да си специален,лично "погален " от "царя" и да светиш с частица от неговото величие и чар ,но и отговорност и благодарност  за същите ,иначе си просто една зле подбрана "имитация". :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #144 -: Април 18, 2014, 08:27:48 pm »
Е, твоята интерпретация определено повече ми харесва  ;D - и аз съм с Венера и Меркурий в лъчите на Слънцето, не са изгорени и не са невидими.

Рени

• Hero Member
« Отговор #145 -: Април 18, 2014, 08:47:50 pm »
Значи има резон все пак в моята ,макар и  "рибна" интерпретация ,изхождайки от моите- Венера ,която е избрана да се забавлява и лудува в  дома на Царя,от Луна ,която се чувства удобно и специална  в неговите покои,и от Сатурн ,който е верен страж за дома му,цялата тази компания в 5-ти дом. ;)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #146 -: Юли 03, 2014, 08:55:34 pm »
Определено ролите във връзките му са били разпределени според класическия стереотип - "аз Тарзан, ти Джейн". :012: Венера изгрява след Слънцето, в собствен знак - харесва предани женствени дами, които се подчиняват на мъжа до тях. Марс изгрява непосредствено преди Слънцето - горещ и сух, намира се в собствен знак - значи става още по-горещ и по-сух. Мъжкар, може и малко пакостник да си пада - импулсивен, егоистичен. Малко "влага" има в картата - надали умира за емоционални излияния и романтични жестове. Оттук и работата със секса - може би на първо място гледа да "свърши работата", т.е. да задоволи себе си.

А ти си допълнила още едно изречение. Сори, видях след като постнах.
« Последна редакция: Юли 03, 2014, 09:06:21 pm от Mirabella »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #147 -: Юли 03, 2014, 09:08:48 pm »
За хармонична връзка със Сатурн и Юпитер - идеално. Определено без Нептун. Имах гадже със съвпад Марс/Нептун в Стрелец (вероятно в 7-ми дом). Това не бяха колебания, вечни залитания в миналото и тъга по минали любови, чувство на вина, изневери и т.н.

Моята Венера също харесва екзалтирани Марсове. В Козирог е. :)

Ако този час на раждане е горе-долу точен, по сидерал Луната му попада в кофти положение - на границата между две накшатри, Джиештха и Мула - място, известно като Ганданта. Луната му е в самото начало на накшатра Мула и в един знак с Кету. Някакви отклонения в психиката и поведението наблюдават ли се? Ирационални страхове, повишена тревожност, депресивност, конфликтност? Може би влошени отношения с майката или проблеми в семейната среда?

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #148 -: Юли 03, 2014, 09:13:34 pm »
Ти си много страшна. Като комплимент го казвам. Щом тронов Марс си успяла да уплашиш. :012:

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #149 -: Юли 03, 2014, 09:24:30 pm »
За това мисля,че зад всичките му бурни реакции и легендите за тях стои мисълта за нарушено равновесие.

По-скоро е емоционална незрялост. Забелязала съм, че колкото по-малко аспекти има Луната в даден натал, то натива е толкова по емоционално неуравновесен.  От това, което видях в картата Луната има само два аспекта - тригон към Слънце и Юпитер. Тригона към Мерка не го броя, защото астрокома ги дърпа тия орбиси като ластици  :012:. А и двата тригона са му достатъчни за да смята, че собствените му емоции са върха на сладоледа и да не базари ничии други.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн