Автор Тема: Йоги-Джйотиш  (Прочетена 18320 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Йоги-Джйотиш
« Отговор #15 -: Януари 28, 2014, 06:09:29 pm »
Благодаря ти за отговора, Гаури!

И двете са с Лагна в Ашлеша и Юпитер в Лагна. Може би на това се дължат приликите във външния вид.

При втората дама Луната е почти избягала от малефично влияние. Имам предположение, че и това може да е фактор, свързан с отношението към семейството и дома. Макар че и в тази карта 4-тият дом е силно повреден, но поне управителят му е пожален в сравнение с предната карта. За Пурва Пхалгуни съм чела, че е креативна накшатра с акцент върху сексуалната креативност, тъй като символ на накшатрата са два от краката на легло. Луната е заедно с Венера (макар и не в една накшатра) във 2-ри дом, аспектирани от Раху. Казваш, че в обличането я няма много, но някакъв друг вид креативност не се ли изявява при нея?

Интересно. И при двете У10 Марс в 4-ти заедно с Кету и наблюдаваме липса на кариера, издържани са от родителите си.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #16 -: Януари 28, 2014, 06:17:56 pm »
В първата карта силно присъствие на Раху и Венера. Оттам можеше да се предположи материалния уклон, но не бях сигурна. Казах си - не знаеш какви чудеса пък може да извърши екзалтиран Юпитер в Лагна. :012:

И това е вид креативност - подреждане на интериор. Не е много, но колкото, толкова. Може да се пробва да подрежда витрини на магазини примерно.

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #17 -: Януари 28, 2014, 06:59:38 pm »
 :08:

Твърди се, че действат йогите, които имат общо с кендра и  трикона домовете иначе- йок.
2 вида за отчитане от лагна и от чандра лагна. И тях чакаме даши. Без даша може и да не случи.
И аз имам йоги за богатство, но пак йок щото са некендровски.
за хормони луна и венера се гледа. добре разположени и двете дават  оправия, но с раху..

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #18 -: Януари 28, 2014, 07:03:06 pm »
... но с Раху - смущения. Ясно. Благодаря ти, Кая! Аз ще потърся из някои книжки и ако намеря нещо интересно, ще докладвам.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #19 -: Януари 28, 2014, 07:05:37 pm »
Антардашата на Венера ми свърши това лято (МД Сатурн) - беше изключително проблематична, не знам как оцелях. Малавя йога въобще не е подействала, така че твърдението за това, че влиянието им е слабо, ако не са в кендра или трикона от Лагна, може и да важи наистина. Иначе Малавя йога от Луна, но в кофти дом, може и да си действа, но откъм външен вид и вътрешни характеристики, а не външни обстоятелства. Характерът ми (в спокойно състояние) е съчетание на Венера и Раху, макар че напоследък преобладава Марс - обикновено Марс и Сатурн при мен се включват, когато съм поставена в много трудни обстоятелства.
« Последна редакция: Януари 28, 2014, 07:08:44 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Kaya

• Full Member
« Отговор #20 -: Януари 28, 2014, 07:10:54 pm »
аз имам един начин за правен на карта,който много добре поставя акценитите на живота на човека- ще я обясня:
първо рисувам раши южен стил, после рисувам  отвън от чандра лагна за асцендент и след това навамша най- отвън;
така се чижда кои домове са акцентирани и кои планетки с кои взаимодействат;

що се отнася до хормоните: аз имам луна в раши с кету в 6 ( луна в 26, кету в 27) и ако ми е верен часа венера- раху пак в 6 в навамша; имам  хормонални недоразумения и  се стартираха в кету даша ( обаче не помня кога точно за да засека атрадашата)- сега съм венера- венера;

бтв, понеже  6 дом участва в разни  магически ритуали от предишни инкарнации се твърди, че  ако венера или луна са с възел особено раху там има да се плаща карма от предишен живот във връзка с отношенията, която в този се показва, като здраве;  респективно чела съм за магии и урочасвания по същата схема.  И при индийците ги има, но не съм фен на подобни.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #21 -: Януари 28, 2014, 07:29:17 pm »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #22 -: Януари 28, 2014, 07:29:43 pm »
Към края на АД на Венера и на мен ми се разбутаха хормоните като последица на силен стрес. Не съм си правила изследвания, но от време на време се обаждат. Наскоро пуснах тема за алергиите, а вероятно ще се окаже хормонален проблем.

Kaya

• Full Member
« Отговор #23 -: Януари 28, 2014, 07:42:29 pm »
бтв. раху- венера  дава и разни адикции, често към алкохол, цигари, наркотици и т.н.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #24 -: Януари 28, 2014, 07:52:38 pm »
За Кету/Луна съм чела подобни работи също. В първата карта са близко поставени и свързани с 4-тия дом на емоционалното състояние, който е допълнително афликтиран от Марс, а управителя му Венера - от Раху. Луна в накшатра на Раху под влиянието на Кету може да проявава нестабилност, лабилност, неувереност.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #25 -: Януари 28, 2014, 07:55:50 pm »
Апропо, срещали ли сте такова твърдение, че Раху и Кету афликтират не само домовете, в които се намират, а диспозиторите си?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #26 -: Януари 28, 2014, 07:57:36 pm »
Апропо, срещали ли сте такова твърдение, че Раху и Кету афликтират не само домовете, в които се намират, а диспозиторите си?

Не съм чувала.
Но съм чела, че се гледа кой диспозитор е по-силен - на Раху или на Кету.

Kaya

• Full Member
« Отговор #27 -: Януари 28, 2014, 08:00:07 pm »
и аз не съм...то няма логика май
аз бях го написала някъде, че раху- аспектира, кети само на съвпад и понеже кети не можещото нямал глава на практика  пораженията по планетата с кету се активизират от раху  и всъщност са сигнализирани по раху и отсрешния дом= диспозитор раху, = другия дом;

чела съм  доста противеречиви  съждения за раху и кету и  кое е по- лошаво. И двете доста аргументирани. какви са вашите наблюдения?
« Последна редакция: Януари 28, 2014, 08:05:55 pm от Kaya »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #28 -: Януари 28, 2014, 08:03:32 pm »
Благодаря! Ей тук ги четох тези работи - http://www.jyotishteachings.com/files/Rahu.pdf . Питах, защото не е класически поглед, доколкото разбирам и от самото четиво.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #29 -: Януари 28, 2014, 08:36:59 pm »
Материал, посветен на анулирането на дебилитацията (Нича бханг йога).

Имам интересна карта в тази връзка, в която са изпълнени 3 от 4-те най-разпространени условия за Нича бханг. Проблемът е, че часът на раждане не е от сигурен източник. Става дума за Хайди Клум http://www.astrotheme.com/astrology/Heidi_Klum . Поставям картата й. Мисля, че Лагна в Магха и светилата в Рохини й отиват. Има го царственото излъчване, желанието винаги да е господарка на положението на Магха, както и креативността на Рохини.

Ето ги тук въпросните 4 най-разпространени условия за йогата: http://www.vedicforum.com/yogas/neecha-bhanga-raja-yoga/ .

В картата на Хайди Юпитер попада в Козирог (дебилитация) в неблаприятния 6-ти дом. Обаче:

1) Диспозиторът му Сатурн е ъглов от Луната и Лагна (с този час на раждане).
2) Управителят на знака на екзалтация на Юпитер (Луната) е ъглов (отново уговорката за часа).
3) Планетата, която екзалтира в знака на дебилитация на Юпитер (Марс), е ъглова от Луната и Лагна (с този час).

Освен това Юпитер управлява 8-ми дом (дустхана) и е в 6-ти (дустхана), което дава разновидност на Випарита раджа йога (Харша йога). За Харша казват, че прави човек късметлия, весел, физически силен, непобедим, богат, известен. Хайдито си изглежда такава - амбициозна и пълна с енергия, което не се дължи само на това положение естествено.
А за Меркурий в собствен знак в 11-ти дом, в накшатра на Марс, заедно с Кету и У10 Венера какво ще кажете? Добър нюх за бизнес според мен.