Автор Тема: Йоги-Джйотиш  (Прочетена 18323 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Йоги-Джйотиш
« Отговор #60 -: Януари 29, 2014, 05:56:20 pm »
По картата, поставена от Сатин. Не знам дали е на мъж или на жена. Физически силна, енергична, борбена натура. Луната ми се струва, че попада в накшатра Вишакха (на Юпитер) заедно с У6 Венера в 6-ти дом и не получава аспекти от малефици. Шестият дом може да е грижа за другите, работа в полза на обществото. С Марс в Лагна може да дава спортна натура си мисля. Добри способности за обучение.

Картата във връзка с тронова Венера в 7-ми в Навамша ли е поставена в темата?

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #61 -: Януари 29, 2014, 08:23:03 pm »
Ruchaka Yoga се образува от Марс и тя е една от петте йоги наречени Panch MahaPurusha Yoga, другите четири са Hamsa Yoga, Malavya Yoga, Bhadra Yoga и Shasha Yoga. Тя се формира, когато Марс е поставен в първи, четвърти, седми или десети дом от Асцендента или Луната, в някой от трите знака-Овен, Скорпион или Козирог.
--------------------------------------------------------------------------------
В десети дом с огромен професионален успех, добро име и слава
Наред всичко това Ruchaka Yoga може да направи човек дорър военноначалник

Имам такава йога, считано от Луната. Луната е силна. Марс следва да е бенефик, понеже се явава Лагнеш, но е в 6ти дом от Лагна, което предполагам, намалява до известна степен крайно положителното проявление

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #62 -: Януари 29, 2014, 08:50:11 pm »
Имам такава йога, считано от Луната. Луната е силна. Марс следва да е бенефик, понеже се явава Лагнеш, но е в 6ти дом от Лагна, което предполагам, намалява до известна степен крайно положителното проявление

За Лагнеш е хубаво да е в кендра или трикона, но ако говорим за Марс, в 6 дом той нали се чувства в свои води, особено когато е силен. Сила, борбеност, умение да се преодоляват препятствия, да бъдеш самостоятелен, независим - не са чак толкова много жените, които го могат. При това без да мрънкат, а при теб веднъж не съм го чула.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #63 -: Януари 29, 2014, 09:32:36 pm »
За Лагнеш е хубаво да е в кендра или трикона, но ако говорим за Марс, в 6 дом той нали се чувства в свои води, особено когато е силен.

някои изповядват теорията, че не е добре планетата да попада в дом, който управлява по сигнификация, не знам - нямам реални наблюдения

и мога да съм мрънкалник, вярвай ми :012:, но си го позволявам рядко и потърпевши са тези в много тесния периметър, да не кажа съвсем интимния

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #64 -: Юли 27, 2014, 01:54:53 pm »
Някой знае ли защо във ведическата астрология Сатурн управлява като първи знак Водолей, а като втори - Козирог? В западната антична комай е обратното.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #65 -: Юли 27, 2014, 01:57:26 pm »
Водолей е мулатрикона на Сатурн - счита се, че тук е по-силен. Имаше и градусов отрязък на най-голяма сила, но в момента не се сещам. В Козирог е в собствен знак, но не е мулатрикона.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui